Jump to content
POLITISTI.ro

Cercetare administrativa referitoare la compensatia de chirie


remusdonici

Recommended Posts

Bună ziua. Mă adresez cu o întrebare și sper sa mă ajutati. Lucrez la Ipj Iași și din septembrie 2014 sunt în concediu de creșterea copilului. Azi, am fost sunat de către o persoana de la inspecție interna și mi-a spus telefonic ca sunt cercetat administrativ în legătură cu chiria. Întrebarea mea este: pot fi cercetat administrativ atâta timp cât sunt în concediu de creșterea copilului? Pot lua chirie în timp ce sunt în concediu se creșterea copilului?

Mai am o nelamurire: cum as putea sa aflu cine a făcut sesizarea în legătură cu chiriile (Ipj, s-a sesizat în urma unei informații ca mai mulți lucrători iau chirie nelegal) În urma sesizării mai mulți polițiști din cadrul Sectie 8 politie Iasi sunt cercetați administrativ.

Vă mulțumesc mult și în răspunsurile voastre as vrea sa-mi dati și articolele.

Link to comment
  • Moderator

Există un drept al poliţistului cercetat de a cunoaşte în întregime actele cercetării ce este prevăzut în statut. Mergi la inspecţie internă şi consulţi documentele ce te interesează. Poţi detalia despre primirea nelegală a compensaţiei de chirie? La ce se referă aceste acuzaţii, că nu locuiau la adresa respectivă, ori locuiau mai mulţi în acelaşi apartement, etc.?

Link to comment

Cercetarea administrativa nu este tot una cu cercetarea disciplinara.

Cred ca vor merge pe drepturi banesti necuvenite dar trebuie sa vezi unde s-a gresit.

O sa iti dai seama, daca au dreptate, ca de fapt a gresit altcineva iar tu trebuie sa dai banii .

Nu pot sa imi dau cu parerea pe nevazute, nu stiu ce au cei de la inspectie interna.

Edited by Elvis
Link to comment
  • 1 year later...
  • Member

Și cum verifică ei dacă un polițist locuiește într-adevăr unde are chirie?

Cunosc destui de pe la posturi care au chirie și nici nu dau pe acolo, în schimb proprietarii sunt instruiți să zică despre ei că locuiesc acolo dacă i întreabă cineva. 

Altfel cum să i verifice? Au contracte încheiate legal, doar nu intră în locuința omului să vadă dacă are Șosetele polițistul în dulap. 

Link to comment

Chiar daca nu iti vine sa crezi pe la unele judete chiar le verifica sosetele. Sunt multe metode si modalitati de a verifica si a afla daca cineva locuieste sau nu la adresa trecuta in contractul de inchiriere. Suntem politisti ce naiba !

Iav, locuieste la adresa trecuta in contract.

Edited by Elvis
Link to comment
  • Moderator
în urmă cu 12 ore, Bogdanel a scris:

Și cum verifică ei dacă un polițist locuiește într-adevăr unde are chirie?

Vorbesc cu vecinii, cu administratorul blocului, cu cei de la asociaţia de proprietari, verifică dacă ai în locuinţe haine, lenjerie, tacâmuri, obiecte de igienă în baie etc. etc.

Link to comment
  • Member

Și dacă proprietarul nu le dă voie să intre? Eu vorbesc de chirie în rural, la casă, nu în urban. 

  • Upvote 1
Link to comment

Bogdanel stii povestea cu drobul de sare? In meseria noastra nu merge cu daca, nu conteaza ce stim, conteaza ce putem sa dovedim si cand vrem sa dovedim tot universul comploteaza pentru a ne indeplini dorinta....

Link to comment

Exista vreo prevedere legala cu privire la modul si durata de utilizare a locuintei de serviciu? Daca da, de ce se aplica doar locuintelor inchiriate si nu si celor detinute de institutie?

Faptul ca una sau mai multe persoane nu au cunostinta despre o stare de fapt conchide ca acea stare de fapt nu exista? (asta privitor la vecini)

Institutia ar putea incheia fara ,,intermediari" contracte cu propritarii de locuinte, pentru ca astfel, conditiile utilizarii ei sa nu se confunde cu cele ale arestului la domiciliu, ale controlului judiciar si a interdictiei de a nu parasi localitate, pentru ca .... ce sa vezi politistului detinator de locuinta de serviciu i se aplica toate 3, simultan. Vecinii ar trebui sa fie dotati cu condici in care politistul sa semneze la venirea si plecarea din locuinta, iar acestuia din urma ar trebui sa i se monteze bratara de monitorizare.

Link to comment

Cam aceste două acte normative reglementează acordarea compensației de chirie. remusdonici@ le dai temă de casă celor de la financiar și celor din I.G.P.r, pentru că la situația ta nu s-au gândit.

ORDIN nr. 275 din 13 noiembrie 2009 pentru stabilirea criteriilor si conditiilor de inchiriere si repartizare de catre Ministerul Administratiei si Internelor a unor spatii locative necesare cazarii politistilor si cadrelor militare in activitate

Hotărârea nr. 284/2005 privind stabilirea cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie cuvenite poliţiştilor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.