remusdonici Posted April 24, 2015 Share Posted April 24, 2015 Bună ziua. Mă adresez cu o întrebare și sper sa mă ajutati. Lucrez la Ipj Iași și din septembrie 2014 sunt în concediu de creșterea copilului. Azi, am fost sunat de către o persoana de la inspecție interna și mi-a spus telefonic ca sunt cercetat administrativ în legătură cu chiria. Întrebarea mea este: pot fi cercetat administrativ atâta timp cât sunt în concediu de creșterea copilului? Pot lua chirie în timp ce sunt în concediu se creșterea copilului? Mai am o nelamurire: cum as putea sa aflu cine a făcut sesizarea în legătură cu chiriile (Ipj, s-a sesizat în urma unei informații ca mai mulți lucrători iau chirie nelegal) În urma sesizării mai mulți polițiști din cadrul Sectie 8 politie Iasi sunt cercetați administrativ. Vă mulțumesc mult și în răspunsurile voastre as vrea sa-mi dati și articolele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted April 24, 2015 Moderator Share Posted April 24, 2015 Există un drept al poliţistului cercetat de a cunoaşte în întregime actele cercetării ce este prevăzut în statut. Mergi la inspecţie internă şi consulţi documentele ce te interesează. Poţi detalia despre primirea nelegală a compensaţiei de chirie? La ce se referă aceste acuzaţii, că nu locuiau la adresa respectivă, ori locuiau mai mulţi în acelaşi apartement, etc.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 (edited) Cercetarea administrativa nu este tot una cu cercetarea disciplinara. Cred ca vor merge pe drepturi banesti necuvenite dar trebuie sa vezi unde s-a gresit. O sa iti dai seama, daca au dreptate, ca de fapt a gresit altcineva iar tu trebuie sa dai banii . Nu pot sa imi dau cu parerea pe nevazute, nu stiu ce au cei de la inspectie interna. Edited April 25, 2015 by Elvis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted April 25, 2015 Moderator Share Posted April 25, 2015 Dacă nu oferă mai multe detalii, nu prea avem cu ce să-l sfătuim ori să-l ajutăm. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
I0N Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Se fac in mai multe judete din tara astfel de verificari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Daca te cerceteaza administrativ nu inseamna ca ai gresit sau esti din start vinovat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iav Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Dacă ești în concediu pentru creșterea copilului, stai tot în localitatea unde ai închiriat locuința sau la domiciliul tău? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru Bogdanel Posted July 27, 2016 Membru Share Posted July 27, 2016 Și cum verifică ei dacă un polițist locuiește într-adevăr unde are chirie? Cunosc destui de pe la posturi care au chirie și nici nu dau pe acolo, în schimb proprietarii sunt instruiți să zică despre ei că locuiesc acolo dacă i întreabă cineva. Altfel cum să i verifice? Au contracte încheiate legal, doar nu intră în locuința omului să vadă dacă are Șosetele polițistul în dulap. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 (edited) Chiar daca nu iti vine sa crezi pe la unele judete chiar le verifica sosetele. Sunt multe metode si modalitati de a verifica si a afla daca cineva locuieste sau nu la adresa trecuta in contractul de inchiriere. Suntem politisti ce naiba ! Iav, locuieste la adresa trecuta in contract. Edited July 27, 2016 by Elvis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted July 28, 2016 Moderator Share Posted July 28, 2016 în urmă cu 12 ore, Bogdanel a scris: Și cum verifică ei dacă un polițist locuiește într-adevăr unde are chirie? Vorbesc cu vecinii, cu administratorul blocului, cu cei de la asociaţia de proprietari, verifică dacă ai în locuinţe haine, lenjerie, tacâmuri, obiecte de igienă în baie etc. etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru Bogdanel Posted July 28, 2016 Membru Share Posted July 28, 2016 Și dacă proprietarul nu le dă voie să intre? Eu vorbesc de chirie în rural, la casă, nu în urban. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted July 28, 2016 Share Posted July 28, 2016 Bogdanel stii povestea cu drobul de sare? In meseria noastra nu merge cu daca, nu conteaza ce stim, conteaza ce putem sa dovedim si cand vrem sa dovedim tot universul comploteaza pentru a ne indeplini dorinta.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
I0N Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Exista vreo prevedere legala cu privire la modul si durata de utilizare a locuintei de serviciu? Daca da, de ce se aplica doar locuintelor inchiriate si nu si celor detinute de institutie? Faptul ca una sau mai multe persoane nu au cunostinta despre o stare de fapt conchide ca acea stare de fapt nu exista? (asta privitor la vecini) Institutia ar putea incheia fara ,,intermediari" contracte cu propritarii de locuinte, pentru ca astfel, conditiile utilizarii ei sa nu se confunde cu cele ale arestului la domiciliu, ale controlului judiciar si a interdictiei de a nu parasi localitate, pentru ca .... ce sa vezi politistului detinator de locuinta de serviciu i se aplica toate 3, simultan. Vecinii ar trebui sa fie dotati cu condici in care politistul sa semneze la venirea si plecarea din locuinta, iar acestuia din urma ar trebui sa i se monteze bratara de monitorizare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iav Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Cam aceste două acte normative reglementează acordarea compensației de chirie. remusdonici@ le dai temă de casă celor de la financiar și celor din I.G.P.r, pentru că la situația ta nu s-au gândit. ORDIN nr. 275 din 13 noiembrie 2009 pentru stabilirea criteriilor si conditiilor de inchiriere si repartizare de catre Ministerul Administratiei si Internelor a unor spatii locative necesare cazarii politistilor si cadrelor militare in activitate Hotărârea nr. 284/2005 privind stabilirea cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie cuvenite poliţiştilor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts