Jump to content
POLITISTI.ro

Permis strain suspendat in Romania

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

Am o intrebare, o persoana ce detine un permis eliberat de o tara care apartine Uniunii Europene, care a fost suspendat in Romania pentru 30 zile, dar l-a recuperat printr-o declaratie notariala prin care se obliga sa nu conduca pe teritoriul Romaniei pe toata durata suspendarii, are dreptul de a circula in alta tara a Uniunii Europene? Mentionez ca in momentul restituirii permisului de conducere a primit si o foaie de la Politia Rutiera in care este specificat faptul ca persoana in cauza nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din Romania pe o perioada de 30 zile.

Va multumesc anticipat!

Publicat

Buna ziua am si eu o întrebare , am permisul englezesc iar anul trecut de sărbători am fost in România si mia fost suspendat din cauza de la viteza pe o durata de 90 de zile, acea suspendare mia expirat pe data de 04-04-2015 dar permisul mia fost trimis la unitatea de poliție unde L-am schimbat in UK dupa 15 zile cand mia fost ridicat permisul , iar întrebarea mea este pot conduce un autovehicul daca nu am permisul de conducere?(iar in cazul in care voi fi oprit se pedepsește penal?) va mulțumesc

• Membru
Publicat (modificat)

Unde sa poti conduce? Fi un pic mai explicit si ai grija la gramatica limbii romane!

Modificat de cipri83
  • Apreciez 1
  • Displace 1
  • 4 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua, am și eu o problemă și anume, mi-a fost suspendat permisul de conducere în Timișoara pe data 19.01.2020 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (0,52 in aerul expirat) permisul este obținut în Germania.

As vrea sa știu cam cât durează până îmi pot recupera permisul și care ar fi pedeapsa, nu am primit nici o scrisoare și nici o alta informație de la politie.

Publicat (modificat)

Buna ziua,poate sa îmi răspundă și mie cineva la întrebare va rog

Modificat de Dif
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Dupa ce va trece starea de urgenta si in functie de urmatoarele masuri care se vor lua cu privire la distantarea sociala, o sa fi citat la unitatea de politie care instrumenteaza dosarul penal. Permisul de conducere ramane retinut pana la solutionarea cauzei, iar in ceea ce priveste pedeapsa, nu putem sa ne pronuntam.

• 6 ani mai târziu...
Publicat

Bună ziua,dacă mi-a fost suspendat permisul pe teritoriul României ,am dreptul să conduc în celelalte state membre UE?menționez ca am permis de conducere suedez,obținut în România și preschimbat în suedia

• Moderator
Publicat

@Pandelica,

În prezent există recunoașterea reciprocă a permiselor, dar nu și recunoașterea generală a sancțiunilor ce atrag suspendarea dreptului de a conduce. Aceasta va deveni obligatorie pentru anumite fapte grave în viitor (dacă nu mă înșel din 2029).
există o Directivă (UE) care a stabilit un mecanism european de punere în aplicare transfrontalieră a anumitor suspendări, retrageri sau restricții ale dreptului de a conduce. Directiva este deja adoptată și a intrat în vigoare, dar statele membre trebuie să o transpună în legislația națională până la finalul anului 2028.

În concluzie, în prezent, suspendarea dreptului de a conduce dispusă într-un stat membru nu este automat recunoscută și executată în toate celelalte state ale Uniunii Europene. Pentru o informare completă trebuie să verifici legislația suedeze și să te asiguri că nu există prevederi legale care să recunoască sancțiunea aplicată în România.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.