Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Suspendarea permisului de conducere pentru mers pe contrasens

MariusCristianBordei

Question

Buna ziua.Ma numesc Bordei Marius si sunt din Bucuresti.AS vrea sa va relatez o intamplare petrecuta in seara de inviere.Eram cu prietena mea in masina,doar ce plecasem de acasa spre biserica sa luam lumina.Dupa aproximativ sunt oprit de un agent de politie(adica ma oprit stand in spatele meu cu masina de politie si dandu-mi flash-uri).II dau actele domnului,1d178a.jpgla care agentul imi spune ca imi suspenda permisul de conducere pentru mers pe contrasens.Am sa va atasez si niste poze cu drumul.Pe acel sector de drum nu exista nici un indicator care sa reglementeze circulatia.Dupa ce a scris procesul verbal ma chemat la masina pentru al semna,lucru pe care l-am refuzat.Agentul nu mi-a citit procesul verbal si nici nu a chemat nici un martor sa semneze cu toate ca prietena mea era in masina.Il pot da in judecata pentru abuz in serviciu si exces de zel?nu cred ca era corect sa imi suspende permisul pentru ca am ocolit o groapa pe partea dreapta.Mai cunoasteti cazuri de acest gen?Pot face ceva?Va multumesc

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Membru

Excesul de zel nu este o infractiune si nu vad unde este aduzul in serviciu! Pune aceeasi intrebare unui avocat si nu unor politisti, care poate maine te amendeaza pentru aceeasi fapta, si ne faci si noua plangere penala, pentru cine stie ce ti se nazare in acel moment!

• Upvote 1
  • 0

A semna nu este echivalent cu a fi de acord cu cele consemnate in procesul verbal intocmit....avand in vedere ca ai procedat ,,romaneste,, si nu ai semnat acum va trebui sa stai linistit pana la comunicarea/afisarea acestuia, ca dupa aia sa ai timp de gandire a 15 zile pentru o contestatie(daca te consideri neindreptatit). In legatura cu ,,intamplarea ta,, parerea mea este ca fiecare isi face meseria si aplica legea dupa situatia data,dupa persoanele implicate si da....cum este ca in orice domeniu mai sunt si oameni care gresesc. Ai timp sa te mai consulti si cu alte persoane in legatura cu cele intamplate.Eu unul nu consider ca ar fi corect sa imi dau cu parerea despre cele descrise de tine deoarece ,,Nu am fost acolo!!!!,,

• 0
  • Membru

Pentru ca tu nu crezi ca trebuia sa-ti suspende permisul de conducere asta nu inseamna ca nu politistul a gresit!Si ar fi bine sa mai terminati o data cu datul in judecata ca parca in Romania datul in judecata este ca mersul la wc!Ce intelegi tu prin datul in judecata???Dute si fa contestatie la instanta impotriva procesului verbal ca ai tot dreptul, insa altceva nu poti face! Daca intentionezi reclamarea politistului pentru abuz in serviciu sa sti ca n-o sa tina iar ca raspuns la plangerea ta ti se va intocmi dosar penal pentru inducerea in eroare a organelor judiciare!Dar treaba cu exces de zel este cea mai tare...de unde ai scos-o?Se vede clar ca nu cunosti legea doar din auzite!

• 0
  • Moderator
On 13.04.2015 at 7:54, MariusCristianBordei a scris:

Il pot da in judecata pentru abuz in serviciu si exces de zel?nu cred ca era corect sa imi suspende permisul pentru ca am ocolit o groapa pe partea dreapta.Mai cunoasteti cazuri de acest gen?Pot face ceva?Va multumesc

Faptul că un poliţist te sancţionează contravenţional NU a fost şi nici nu va fi vreodată "abuz în serviciu". Infracţiunea pervăzută de legea penală spune foarte clar:

Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane.

Aplicarea unei sancţiuni contravenţionale nu cauzează niciodată o pagubă ori vreo vătămare a intereselor unei persoane, datorită faptului că legislaţia prevede că din momentul introducerii contestaţiei împotriva procesului-verbal de contravenţie, se suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare până la data rămâneii definitive a hotărârii judecătoresti.

În concluzie, nu există infracţiunea de abuz în serviciu, pentru că nu se produce nicio pagubă ori vătămare a intereselor legitime ale persoanei. Contravenientul are dreptul la contestaţie, iar orice măsură represivă împotriva ei se suspendă până la decizia definitivă a instanţei.

Ai preluat aberaţiile spuse pe la TV şi susţii aceste inepţii cu "exces de zel" şi "abuzul poliţistului" dovedind că habar nu ai despre ce presupune acest lucru. Reţine că în realitate lucrurile nu stau chiar aşa cum vă imaginaţi voi.

Ce poţi face, este să formulezi o contestaţie împotriva sancţiunii primite la judecătorie în termen de 15 zile.

• 0
  • Membru

Si care ar fi "abuzul in serviciu" si "excesul de zel" ? 

Faptul ca "romanul" din tine nu a dorit sa ia la cunostinta cele consemnate in procesul verbal de contraventie, duce, cum a zis si colegul meu mai sus, la afisarea acestuia. Tu, ca un bun si vrednic roman, poti merge sa contesti masura aplicata de agentul constatator.

V-ati invatat cu totii sa reclamati, denigrati si sa sariti la gatul politistilor, insa nu am vazut vreun cetatean sa isi recunoasca fapta si sa accepte fara sa comenteze masura aplicata. Si aici vorbesc la modul general. De la depasirea limitei de viteza, la consumul de alcool pe spatiul public si la refuzul de legitimare. 

Edited by zzzt23
  • 0

Buna ziua,

Va rog, poate puteti si vreti a ma ajuta cu un sfat bun, poate reusesc sa imi recuperez permisul.

Intr-o dimineata nefasta , am ocolit un limitator de viteza si am intrat pe contrasens. (sufar de un Lumbago cronic si inca o afectiune nesuferita... si obisnuiesc din pacate sa ocolesc limitatoarele nu pentru a nu incetini sau pe baza de nesimtire, zic eu, ci strict pentru ca se intampla sa intepenesc si sa ma doara spatele cand se lasa frigul si limitatoarele nu sunt chiar foarte comode).

Aveam aprox 30 km/h, nu am incomodat nici un alt participant la trafic, pietoni nu erau in zona, din sens opus nu aveam trafic...

Am primit asa : Avertisment + 870 + 60 zile

Colegul a mentionat in Procesul Verbal ca am circulat pe contrasens cu scopul de a ocoli limitatorul de viteza , fara a efectua manevra de depasire. Exista si inregistrare video.

La observatii l-am rugat sa scrie ca am probleme medicale si am fost nevoit sa ocolesc limitatorul datorita durerilor.

M-am apucat sa scriu eu plangerea si ma gandeam ca poate imi puteti da vre-o idee care sa ma ajute daca ati avut cazuri similare.

Nu am de gand sa vorbesc prostii legat de colegul vostru ca nu am motive, omul si-a facut treaba, ma gandesc doar sa rog instanta sa ma ierte de pedeapsa suspendarii, fapta o recunosc si nu am ce sa mai comentez legat de asta.

Credeti ca e vre-o speranta daca atasez o adeverinta de la medic care sa confirme problema mea la spate?

Stiti sa mai fi fost cazuri in care instanta sa fi anulat suspendarea, daca s-a recunoscut fapta si s-a cerut clementa? Are vre-un sens sa ma zbat, sau sa ma impac cu idea si sa imi cumpar patine ca tot vine iarna :)

Multzam anticipat

• 0
Chiar acum, Lucian83 a scris:

Credeti ca e vre-o speranta daca atasez o adeverinta de la medic care sa confirme problema mea la spate?

Speranța moare ultima. Afecțiunile medicale nu intră la cazuri care înlătură caracterul contravențional , cu excepția afecțiunilor psihice, care atrag iresponsabilitatea, dar și aceasta trebuie constatată  de instanța de judecată. Cunosc cazuri în care instanța a transformat amenda în avertisment, dar suspendarea a rămas. Părerea mea este să apelezi cu încredere la mijloacele de transport în comun și să nu dai banii pe patine, că nu poți să știi dacă ninge și  riști să mai faci o cheltuială fără rost.