Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Schimbul pe internet

CapotaAndreea

Question

Buna. Am si eu o intrebare. Am facut un schimb on-line pe internet mai exact pe facebook cu o doamna. eu trebuia sa ii trimit o pereche de pantofi noi si i-am trimis chiar si o mica atentie iar dansa trebuia sa imi trimita niste colanti noi in schimb am primit niste carpe ca altcumva nu le pot numi, patate, murdare, decolorate si cusute nicidecum colantii de care era vorba.

Acum intrebarea mea este. Pot sa depun plangere impotriva ei daca merg cu toata conversatia de pe facebook(printscreenuri) ? Ce poate pati in cazul in care depun plangere. As vrea sa imi recuperez acei pantofi. Imi citeste mesajele de pe facebook dar nu rasspunde si multa lume spune ca e tepara dand inca o teapa in aceeasi zi in care am primit si eu coletul.

Multumesc !

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

:lol:

Marius, du-te in uniforma, de du colantii doamnei de pe facebook si adu-i cenusaresii pantofii!

Andreea, cauta un avocat si da-o in judecata.

Ai grija de colanti, pot avea probe ADN

• Upvote 2
  • 0
  • Moderator

La politie ma gandesc nu?

Astfel de probleme nu intră în sfera de competenţă a Poliţiei Române. Din ce ai povestit este vorba de un litigiu de natură civilă.

Faptul că tu ai crezut-o pe cuvânt când ţi-a promis ceva, e o formă clară de naivitate. Simpla afirmare a unui neadevar sau publicitatea mincinoasă spre exemplu, nu poate constitui element material al infracţiunii de înşelăciune, adică nu este o faptă prevăzută de legea penală. Infracţiunea de înşelăciune nu este definită aşa cum este explicat termenul în dicţionarul explicativ al limbii române.

Simpla înţelegere dintre voi are valoare contractuală conform legislaţiei, iar nerespectarea prevederilor contractuale este un litigiu civil / comercial (cum vrei tu să-i spui) care se află în sfera de competenţă pentru soluţionare a instantei de judecată. Pe româneşte, trebuie să o acţionezi în instanţă pentru a-ţi recupera bunurile ori banii.

Dacă îţi imaginezi că atunci când plăteşti ori te înţelegi cu o persoană asupra unui schimb ori o cumpărare / vânzare a unui produs sau un serviciu, iar respectivul nu îl livrează sau nu îţi prestează serviciul, trebuie să meargă polliţia peste el, te înşeli. O fi poliţia "în slujba comunităţii" dar asta nu înseamnă că e firmă de recuperări. E absurd să crezi aşa ceva.

• Upvote 1
  • 0
  • Moderator

@CapotaAndreea

Nu există amendă pentru o astfel de faptă.

Pentru a soluţiona litigiul / problema apărută între voi în urma schimbului, trebuie să o acţionezi în judecată pe cale civilă.