Jump to content
POLITISTI.ro

Avansare la gradul de ofiter


alexalexandra

Recommended Posts

Buna! Ma numesc Alexandra si momentan sunt studenta la o facultate de Aministratie Publica si descoperind ca nu e tocmai ceea ca imi doream inca ma mai gandesc la vechea mea pasiune politia. Am de gand dupa absolvirea acestei facultati sa urmez scoala de agenti Campina, apoi sa ma inscriu la masterul de crimimalistica de la Academia de Politie. Intrebarea mea este : Daca finalizez toate aceste studii voi fi agent, sau ofiter? As dori sa imi raspunda cineva care cunoaste bine subiectul si imi poate oferi o lamurire. Multumesc.

Link to comment
  • Moderator

Daca termini Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Campina vei deveni agent de politie. Pentru a trece in corpul ofiterilor, fiind agent, trebuie sa indeplinesti mai multe conditii, de vechime, de studii si nu in ultimul rand, trebuie sa existe un concurs organizat de MAI pentru ocuparea unui astfel de post.

Link to comment

E o perspectiva pe care vreau sa o urmez si vreau sa ma interesez care este drumul pe care trebuie sa il parcurg pentru a avansa. De aceea intreb inca de pe acum, pentru ca asta vreau sa fac.

Link to comment
  • Moderator

In traseul pe care ti l-ai propus sunt prea multe variabile, iar in prezent sansele sa se intample asa ceva sunt practic nule. Concursurile cu recrutari din sursa interna pentru posturi de ofiteri sunt pe cale de disparitie. Ca sa-ti faci o idee, numarul agentilor ce au studii superioare cred ca depaseste 50%.

Mult mai sigur e sa mergi la Academie.

Link to comment

Multumesc pentru raspunsuri. Imi doresc atat de mult sa lucrez in politie incat m-as multumi si ca subofiter. As da si la academie doar ca e mult mai greu de intrat si ma gandesc sa fac ceva ce stiu sigur ca pot reusi, in conditiile in care deja sunt la o facultate care imi ocupa mult timp.

Link to comment

Alexandra, si eu studiez administratia publica dar anul asta m-am ambitionat si voi concura pentru academie. Nu mi se pare asa greu, daca te pregatesti serios. SPOR!

Link to comment

alexalexandra daca te-ai multumi sa ajungi subofiter de politie de ce te mai gandesti sa ajungi ofiter ?!

E o regula generala care spune ca desi ai impresia ca te multumesti cu putin mereu e o urma de speranta care te face sa aspiri la mai mult.. Nu zic ca nu vreau mai mult, dar as fi fericita si agent. Insa daca o sa am ocazia o sa lupt normal si pt ofiter.

Link to comment
  • Member

sper ca politia nu a devenit o pasiune de a ta dupa ce ai citit romane politiste sau dupa ce te-ai uitat la filme gen CSI new york....

pentru ca atunci o sa fi profund dezamagita de ce o sa gasesti in sistem

Edited by cipri83
Link to comment
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.