Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme cu profesorul la scoala


MarioTGK0

Recommended Posts

Doresc sa fiu informat cu privire la politica de confiscare a bunurilor personale de catre un profesor.

Imi puteti spune daca un profesor are dreptul distrugerii unui bun personal al unui elev in cazul in care elevul nu respecta regulamentul?

Link to comment
 • Moderator

Nu, profesorul nu are dreptul sa "confiste" bunuri, ci doar instanta de judecata (nici macar politia, care doar poate "indisponibiliza").

Chiar daca exista un regulament intern al scolii ori se aplica norme transmise de catre Ministerul Educatiei, acestea nu pot incalca drepturile fundamentale stabilitie prin Constitutie. Se poate interzice folosirea ori accesul in incinta cu anumite bunuri (fie pentru ca sunt periculoase, fie pentru ca perturba procesul educativ), insa masurile sanctionatorii trebuie sa se circumscrie cadrului legal (scaderea notei la purtare, exmatriculare etc.)

Este adevarat ca in Romania s-a impamantenit obiceiul ca profesorii sa "confiste" diverse bunuri pe care le considera daunatoare educatiei (telefoane, aparatura audio, bijuterii extravagante etc.) insa, in opinia mea, nu procedeaza legal (Atentie! Am spus "legal", nu "moral"), chiar daca ulterior bunurile sunt returnate catre familie sau elevi (adica nu se intentioneaza insusirea lor).

Alte opinii?

 • Upvote 1
Link to comment
 • Active member

Spui ca doresti sa stii daca iti confisca un bun, asa ca ne intrebi daca ti-l poate distruge?  :wacko:

Mai bine ne-ai spune in ce context ti l-a luat, ca nu cred a aparut din senin un profesor, care fara explicatii, ti-a scotocit prin buzunare si ti-a luat telefonul

 • Upvote 1
Link to comment

In regulament este prevazut accesul interzis cu anumitul obiect, insa in acelas regulament nu prevede nici dreptul de a confisca nici dreptul de a distruge, se poate sa credeti ca folosesc acest forum degeaba caca va zic exact despre ce este vorba va spun doar ca era un obiect destul de scump care a fost distrus de un profesor pentru ca ne jucam in ora la care nu a venit profesorul

Link to comment
 • 4 years later...

Profesoara de matematica Crasnic Cezara din comuna Cudalbi judetul Galati isi constrange elevii de gimnaziu sa faca pregatire la ea in schimbul unei sume de bani folosind numeroase amenintari in legatura cu faptul ca ii va lasa pe toti repetenti daca nu o sa faca cum zice ea. Cum interpretati acest caz? Poate fi aceasta profesoara trasa la raspundere?

Link to comment
 • Marius changed the title to Probleme cu profesorul la scoala
 • 2 years later...

Daca eu am imprumutat un vape unui prieten, iar acesta a fost prins de un profesor fumator jucanduse cu ea ,poate confisca vapeul fara acordul meu, iar apoi sa spuna  sa ma descurc cu acel prieten sa imi dea bani pe el?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.