MarioTGK0 Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Doresc sa fiu informat cu privire la politica de confiscare a bunurilor personale de catre un profesor. Imi puteti spune daca un profesor are dreptul distrugerii unui bun personal al unui elev in cazul in care elevul nu respecta regulamentul? Link to comment
0 Moderator CITADELA Posted April 3, 2015 Moderator Share Posted April 3, 2015 Nu, profesorul nu are dreptul sa "confiste" bunuri, ci doar instanta de judecata (nici macar politia, care doar poate "indisponibiliza"). Chiar daca exista un regulament intern al scolii ori se aplica norme transmise de catre Ministerul Educatiei, acestea nu pot incalca drepturile fundamentale stabilitie prin Constitutie. Se poate interzice folosirea ori accesul in incinta cu anumite bunuri (fie pentru ca sunt periculoase, fie pentru ca perturba procesul educativ), insa masurile sanctionatorii trebuie sa se circumscrie cadrului legal (scaderea notei la purtare, exmatriculare etc.) Este adevarat ca in Romania s-a impamantenit obiceiul ca profesorii sa "confiste" diverse bunuri pe care le considera daunatoare educatiei (telefoane, aparatura audio, bijuterii extravagante etc.) insa, in opinia mea, nu procedeaza legal (Atentie! Am spus "legal", nu "moral"), chiar daca ulterior bunurile sunt returnate catre familie sau elevi (adica nu se intentioneaza insusirea lor). Alte opinii? 1 Link to comment
0 Membru Ben Posted April 3, 2015 Membru Share Posted April 3, 2015 Spui ca doresti sa stii daca iti confisca un bun, asa ca ne intrebi daca ti-l poate distruge? Mai bine ne-ai spune in ce context ti l-a luat, ca nu cred a aparut din senin un profesor, care fara explicatii, ti-a scotocit prin buzunare si ti-a luat telefonul 1 Link to comment
0 MarioTGK0 Posted April 3, 2015 Author Share Posted April 3, 2015 In regulament este prevazut accesul interzis cu anumitul obiect, insa in acelas regulament nu prevede nici dreptul de a confisca nici dreptul de a distruge, se poate sa credeti ca folosesc acest forum degeaba caca va zic exact despre ce este vorba va spun doar ca era un obiect destul de scump care a fost distrus de un profesor pentru ca ne jucam in ora la care nu a venit profesorul Link to comment
0 hotnogu Posted September 8, 2019 Share Posted September 8, 2019 Profesoara de matematica Crasnic Cezara din comuna Cudalbi judetul Galati isi constrange elevii de gimnaziu sa faca pregatire la ea in schimbul unei sume de bani folosind numeroase amenintari in legatura cu faptul ca ii va lasa pe toti repetenti daca nu o sa faca cum zice ea. Cum interpretati acest caz? Poate fi aceasta profesoara trasa la raspundere? Link to comment
0 Tjcv Posted February 3, 2022 Share Posted February 3, 2022 Daca eu am imprumutat un vape unui prieten, iar acesta a fost prins de un profesor fumator jucanduse cu ea ,poate confisca vapeul fara acordul meu, iar apoi sa spuna sa ma descurc cu acel prieten sa imi dea bani pe el? Link to comment
0 Moderator Marius Posted February 3, 2022 Moderator Share Posted February 3, 2022 Ai discutat cu părinţii tăi? Link to comment
Question
MarioTGK0
Doresc sa fiu informat cu privire la politica de confiscare a bunurilor personale de catre un profesor.
Imi puteti spune daca un profesor are dreptul distrugerii unui bun personal al unui elev in cazul in care elevul nu respecta regulamentul?
6 answers to this question
Recommended Posts