Jump to content
POLITISTI.ro

Asigurarea romaneasca pentru auto inmatriculat in alt stat


keloooo

Recommended Posts

Salutare!

Ce se intampla cu autoturismele inmatriculate in Bulgaria, sau alte state, care au asigurarea romaneasca? Au dreptul de a circula pe drumurile publice din Romania?

Va multumesc

Link to comment

Daca asigurarea este facuta in Romania la o firma bulgareasca pot circula .Nu poti face asigurare,spre exemplu la Euroins pentru ca este firma romaneasc,chiar daca o faci nu are nici o valoare,veti fi sanctionat de politie.

Link to comment

Pai la asta ma refeream si eu. La firmele de asigurari romanesti. Stiu ca sunt societati care colaboreaza cu cele din Bulgaria si emit asigurari valabile. Dar sunt cazuri in care se emit asigurari pentru autovehicule inmatriculate in Bulgaria si politele sunt exact ca la cele inmatriculate in Romania, doar ca nu se trece numarul de inmatriculare si nu sunt valabile. Aceste masini au dreptul de circulatie pe drumurile publice din Romania?

Link to comment

Se pot emite polite de asigurare de raspundere civila auto RCA pentru 30 de zile sau 6 luni, in vederea inmatricularii in Romania, pentru autovehiculele inmatriculate in alte state. Aceste polite se elibereaza in baza mai multor documente printre care si certificatul fiscal de inscriere la primaria pe raza caruia domiciliaza viitorul proprietar. Aceste polite se emit in vederea inmatricularii si au valabilitate doar pe teritoriul Romaniei. Politele devin nule daca proprietarul nu a inmatriculat autovehiculul in termenul legal.

Link to comment

Exact cu zise si colegul Sache,daca faci asigurare romaneasca,trebuie sa inmatriculezi auto. in Romania.Fa-ti asigurare bulgareasca dar incheiata la o reprezentanta deschisa in Romania!Un auto. se asigura in tara unde este inmatriculat,cu exceptia cazului cand vrei sa-l inmatriculezi in Romania

Link to comment

Vedeti ca la asigurarile alea de 30 zile va cer inclusiv taxa de nr privizorii (parca 30 lei). Esteclar ca alea de 30 zile sunt numai pt nr rosii si asig e valabila la seev inmatriculari numai in ziua in care s a emis. La inmatricularea permanenta se face rca pt minim 6 luni. Dar cum ziceau colegii bani dati degeaba daca nu o inmatriculezi. Adica daca nu e inmatriculata. Nu ai ce cauta cu nr straine si asigurate de romania. Dosar penal ...si nu cred ca merita

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.