Jump to content
POLITISTI.ro

Codul Penal explicat pe înţelesul copiilor


NewsBot
 Share

Recommended Posts

CODUL PENAL PE ÎNŢELESUL CELOR MICI

 

Poliţia Română vine în sprijinul celor mici, cu broşura denumită “Unde- i lege, nu-i tocmeală” - Codul Penal pe înţelesul copiilor, pentru ca aceştia să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile.

 

De la data de 1 februarie 2014, în România au intrat în vigoare prevederile unui nou Cod Penal.

 

Copiii noştri şi ai dumneavoastră trebuie să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile, pentru a dobândi o educaţie în spiritul unei societăţi bazate atât pe respectarea normelor morale, cât şi a celor legale. De asemenea, copiii trebuie să cunoască la ce riscuri se expun în cazul în care nu respectă legea sau ce trebuie să facă, în cazul în care le sunt încălcate drepturile.

 

Copiii, părinții, educatorii trebuie să găsească în lege nu un lucru negativ, ci un instrument, un partener în atingerea scopului pe care îl au, acela de a înţelege rolul şi necesitatea existenţei unui sistem legislativ corect.

 

Pentru a crede în dreptate, copiii trebuie să înţeleagă că legea îi protejează pe cei corecţi şi că trebuie aplicată şi respectată.

 

Cei mici trebuie să cunoască ABC-ul legii, astfel încât să nu greşească niciodată pe motiv că nu o cunosc. Totodată, ei trebuie să ştie că, în cazul în care devin victime, pot avea încredere că instituțiile statului îi vor pedepsi pe cei vinovaţi.

 

Poliţia Română vine în sprijinul copiilor, părinților și educatorilor cu broşura - “Unde- i lege, nu-i tocmeală” - Codul Penal pe înţelesul copiilor,  pe care o puteți găsi, în format online, www.politiaromana.ro/ro/prevenire

 

Pregătiţi-vă copiii pentru viaţă!

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.