Jump to content
POLITISTI.ro

Concediu Medical (probabil prelungit)


Ziggye
 Share

Recommended Posts

Salut, in cursul lunii urmatoare este foarte probabil sa ma operez din cauza unei probleme la coloana - Henria de disc. In ultima vreme antiinflamatoarele nu mai au nici un efect, de slabit slabesc constatnt, cam 1-2 kg/ luna - momentan am 92 km. Aveti idee daca perioada de recuperare, si problema medicala in sine  - ma poate afecta profesional cumva ( recuperarea putand dura si 4-5 luni de zile, din cate am auzit ) ? Adica sa fiu nevoit sa renunt la meserie sau la munca in teren ? Cunosc cazuri, nu in M.I. cand din cauza unor operatii la coloana au fost trecuti in rezerva sau au fost nevoiti sa treaca "la birou" .

Link to comment
Share on other sites

Daca vei aduna peste 90 de zile concediu medical o sa te bage in comisie, unde este posibil orice, in functie de cum te vei recupera.

Te pot pensiona anticipat, pot sa iti spuna ca esti apt limitat, birou cum spui tu sau sa te lase sa muncesti ca si pana acum.

Dumnezeu stie ce ti-a pregatit!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Problema sta in felul urmator, neurologul ma indoapa de antiinflamatorii iar chirugul...vrea sa faca ce stie el mai bine :)) . De recuperare nu mi-e frica pentru ca am mai patit-o cu operatii si stium cum sta treaba, mie- cam frica de cei din comisie ... 

Link to comment
Share on other sites

Pai da....dar imi place ceea ce fac, de aceea nu consider ca muncesc ;)...lasand gluma la o parte am reticente cu privire la operatie , nu din prisma medicilor sau a interventiei in sine ci din cauza celor care pun problema cu o fac in acest minister :)

Link to comment
Share on other sites

maestre, ai grija de sanatatea ta, rezolvati problema si pe urma vezi ce urmeaza, daca de impiedici de amanunte de acest gen "nu e bine domnule chestor" si stii ultimul banc politic: sictir la toti"!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ziggye, sa stii ca nu esti singurul in situatia asta, un prieten bun si in acelasi timp nerochirurg mi-a spus o vorba buna: o coloana unde se intervine chirurgical. nu mai e coloana. In aceeasi situatie ca si tine sunt si eu, chiar cu o dubla hernie de disc L4-L5, L5-S1. De 1 an de zile am renuntat la pastile si antiinflamatoare si incerc sa fac fata durerii, si sa ma menajez din punct de vedere fizic, pana la momentul in care ultima, dar ultima solutie va fi operatia. Cu putin ajutor din partea divinitatii, si a medicilor neurochirurgi, poate se va descoperi o metoda de tratare sau eliminare a acestei boli. O varianta mult mai buna decat cutitul.

Link to comment
Share on other sites

Aceeasi problema am si eu ca TechnoCop de aproximativ un an  si 4 luni, dar de cand fac gimnastica medicala (kinetoterapie) niste exercitii invatate si facute regulat acasa situatia e tinuta sub control.

Daca nu esti in ultima faza cand deja discul a herniat poti sa duci o viata normala daca iti tonifiezi muschii abdominali si ai spatelui si, bineinteles, nemajandu-te de la eforturi mari si pozitii incorecte.

Invata "scoala spatelui" si niste seturi de exercitii de kinetoterapie si in timp o sa vezi niste rezultate. Dar toate chestiile astea ti le poate spune numai un specialist dupa o amanuntita examinare, si inca ceva...neurochirurgul nu-l intrebi decat in ultima faza, cand nu mai ai ce sa faci!!

 

Renunta la antiinflamatoare, doar calmeaza, umbla la cauza si anume corecteaza-ti miscarile si pozitia spatelui. O musculatura dezvolata preia foarte mult din atributiile coloanei si o ajuta la o pozitie cat mai buna.

 

Toate cele bune.

Edited by alex1988
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Nucleoplastia e scoasa din calcul din start - sfat de la neurochirurg, e o procedura simpla dar cu remedii de moment. Am inceput de ieri un antrenament fizic usor, ajutat de antiinflamatoare, plus inot. Pot sa zic ca a fost prima noapte dormita lejer dupa aprox. 2 luni... cred ca merg deocamdata pe acest drum, pana cand e cazul de cutit.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.