Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare detalii


AlexandruMihai

Recommended Posts

Buna ziua tuturor. In vara lui 2013 am cumparat un bmw 318i. Am aflat la 2 zile dupa ce am cumparat-o ca masina nu are taxa de mediu achitata. Vechiul "proprietar" care mai tarziu am aflat ca este intermediar mi-a dat fiscalul ultimului proprietar din talon, fisa de inmatriculare,fiscalul lui si copie dupa buletinul lui. In cele 30 de zile nu am declarat masina la primarie pentru ca atunci cand am aflat ca nu are taxa platita am decis sa o bag in garaj si sa nu merg cu ea,deoarece nu aveam banii necesari pentru taxa,mai exact 756Euro. Acum vreau sa o inmatriculez. Intrebarea mea este urmatoarea: Ar putea interveni vreo problema? Pentru ca in astia 2 ani de cand o am masina nu am declarat-o la primarie iar proprietarul a radiat-o. Ar putea sa ma dea inapoi sa-mi spuna ca nu pot sa o inmatriculez? Precizez ca am Fisa Fiscala a ultimului proprietar din talon, Contractul de V-C dintre proprietar si intermediar , Contractul de V-C dintre intermediar si mine, Fisa de inmatriculare , Copie C.I a intermediarului + toate actele masinii.  Multumesc anticipat!

Link to comment

" Ar putea interveni vreo problema? Pentru ca in astia 2 ani de cand o am masina nu am declarat-o la primarie iar proprietarul a radiat-o. Ar putea sa ma dea inapoi sa-mi spuna ca nu pot sa o inmatriculez? "

Raspunsul la intrebarea aceasta! :)

Ar putea interveni vreo problema? Pentru ca in astia 2 ani de cand o am masina nu am declarat-o la primarie iar proprietarul a radiat-o. Ar putea sa ma dea inapoi sa-mi spuna ca nu pot sa o inmatriculez? Raspuns lla intrebarea din final. :)

  • Downvote 2
Link to comment
  • Moderator

Înţeleg că eşti rătăcit ori că ne confunzi.

Poliţia Română nu are nicio legătură cu primăriile sau direcţiile de taxe şi impozite, la fel cum nu mai are nici competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate încă din anul 2002, probleme de care se ocupă DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule).

Repet, poate aşa reuşeşti să pricepi, Poliţia Română NU are nicio legătură cu primăriile sau serviciile de taxe şi impozite. Obligaţiile de natură fiscală, colectarea acestora şi eliberarea documentelor justificative nu intră în competenţele sau atribuţiile poliţiştilor, ori altfel spus, poliţia sau poliţiştii nu au nicio treabă cu certificatele fiscale de la primării sau alte asemenea probleme.

Te sfătuiesc să mergi la primărie pentru a clarifica situaţia referitoare la impozit şi viza fiscală.

Link to comment

am pus o intrebare , dar scrie ca trebuie vazuta de un moderator. 

am cumparat o masina de la un prieten , am hotarat sa nu o mai inmatriculez pentru ca taxa era prea mare si proprietarul a decis sa o lase pe numele lui in acte si  doar sa o scoata de la primarie si sa o trec eu pe numele tatalui meu , zis si facut . acum am asigurare pe numele lui , certificat tot pe numele lui dar la impozit e pe numele tatalui meu . si iata si intrebarea mea : pot circula cu ea asa ? actele sunt in regula . trebuie sa o inmatriculez ? mentionez ca nu a fost radiata de la politie , doar de la fisc . mai mentionez ca am facut un contract de comodat . multumesc

Link to comment
  • Moderator

Te pune în dificultate utilizarea forumului. Ai postat întrebarea într-un alt topic, nu aici.

Ai postat întrebarea ta în topicul şi ai primit răspuns, dar probabil nu ai reuşit să-l citeşti ori să-l înţelegi şi ai postat aici fără rost, în acest topic, fără nicio legătură solicitând un răspuns.

Ai primit răspus, că nu este legal. Dacă ai cumpărat o maşină, în termen de 30 de zile trebuie să o "înmatriculezi" pe numele tău, ăstea sunt prevederile legale.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Buna ziua! Am intampinat o problema la inmatriculare auto. Am talonul suspendat pt neinmatriculare in termen de 30 de zile, in rest am toate actele necesare. Mentionez ca auto nu este pe numele meu, iar cand am fost la drpciv cei de acolo nu vor sa-mi inmatriculeze auto pt motivul ca nu am talonul cu toate ca detin dovada. Ce este de facut. Multumesc

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.