Jump to content
POLITISTI.ro

Lumina auxiliara grila

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Salut. As dori sa stiu, din partea unui politist, daca este legal sa port asa ceva la masina. Ma refer la lumina din spatele grilei. Atasez o poza. Multumesc anticipat.

post-16872-0-95712300-1426577616_thumb.j

• Membru
Publicat

Nu, nu este legal. Este doar cocalaristic. Daca vei fii surprins in trafic risti o amenda plus retinerea certificatului de inmatriculare.

• Moderator
Publicat

Legislaţia în vigoare precizează clar că e interzisă montarea la autovehicul a altor lumini decât cele omologate. În situaţia în care vei monta astfel de lumini la maşină, rişti să primeşti o sancţiune contravenţională şi să-ţi fie reţinut certificatul de înmatriculare.

Crede-mă, nu merită!

Publicat

Multumesc pentru raspuns Marius. Se poate si un citat din lege? As fi recunosctor. Multumesc

• Moderator
  • Soluţie
Publicat

Caută în şi găseşti la art. 101 pct. 10:

Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

[ ... ]

10. montarea la autovehicul, remorcă sau tramvai a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificări neomologate;

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.