Jump to content
POLITISTI.ro

Nelamurire competenta OG 43/97

Postare recomandată

Publicat

Va salut,

Asa cum scrie si in titlu, am o nelamurire cu privire la constatarea si sanctionarea contraventiilor prev de O.G. 43/1997, art 43 mai exact.

In art 61 se mentioneaza clar ca:

"Art. 61 ind 2

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor pentru nerespectarea prevederilor prezentei ordonanţe se fac de către:

a) personalul împuternicit în acest scop de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin ordin al ministrului;

b) personalul împuternicit în acest scop de administratorii drumurilor de interes judeţean şi de interes local, potrivit competenţelor stabilite conform legii;

c) ofiţerii şi agenţii de poliţie rutieră, după caz, în lipsa personalului prevăzut la lit. a) şi b)."

La ce se refera "in lipsa personalului prev de lit a si b"? Nu e suficient sa constat eu si atat? Banuiesc ca da, dar prefer o confirmare de la cine a mai avut de-a face cu asa ceva.Personal nu am mai aplicat sanctiuni la aceasta ordonanta, dar doresc sa o fac intrucat ma deranjeaza conducatorii auto care in conditii de trafic aglomerat o iau pe trotuar pentru a evita semaforul si aglomeratia. Multumesc pentru sprijin.

Publicat (modificat)

Daca circula cu auto pe trotuar eu as merge aici, articolul este din R/OUG 195/02

SECŢIUNEA a 2-a

Utilizarea părţii carosabile

Art. 100. – (1) Vehiculele trebuie conduse numai pe drumurile, părţile carosabile, benzile sau pistele stabilite pentru categoria din care fac parte. În cazul în care pe drumurile publice nu sunt amenajate benzi sau piste speciale pentru biciclete şi celelalte vehicule fără motor, acestea pot fi conduse şi pe acostament în sensul de mers, dacă circulaţia se poate face fără pericol.

(2) Vehiculele din categoria AM, A1, A2 şi A, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse numai pe un singur rând.

Modificat de 25tess

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.