Jump to content
POLITISTI.ro

Judecătoarea Elena Turcu va fi despagubita


sheriffu

Recommended Posts

Judecătoarea Elena Turcu despăgubită cu 150.000 de lei, în dosarul "Alcoolul la volan"

După ce a fost achitată, judecătoarea Elena Turcu are de luat bani de la stat. Mai exact 150.000 de lei adică salariile din perioada în care, pentru că era judecată, nu a mers la serviciu. În plus, se va întoarce în sala de judecată ca magistrat.

In iulie 2010 judecătoarea a fost trimisă în faţa instanţei. De atunci nu a mai lucrat nicio zi, pentru că a fost suspendată de CSM. Acum însă, după aproape un an, a fost achitată. Asta însemnă că va primi salariile restante şi va avea parte de vechime în muncă.

"Suspendarea din funcţie încetează, iar magistratului repus în situaţia anterioară i se plătesc drepturile bănesti de care a fost lipsit pe perioada suspendării", potrivit Statului magistratului.

Scandalul a pornit în anul 2007, când mai mulţi poliţişti au susţinut că magistratul conducea sub influenţa alcoolului.

"N-am ajuns eu în faţa unui poliţist ca să dau eu asemenea explicaţii", spunea judecătoarea Elena Turcu în 2010.

Asta spunea judecătoarea Elena Turcu în 2007. De atunci a ajuns de mai multe ori la Parchet, însă procurorii s-au chinuit trei ani să îi trimită dosarul la Înalta Curte pentru că magistratul se tot îmbolnăvea.

După un an de proces, procurorii s-au răzgândit şi au cerut ca Turcu să primească doar o amendă, fiindcă nu s-a putut stabili alcoolemia.

*pentru cei care nu stiu cine este aceasta doamna :http://www.youtube.com/watch?v=f-6iQhUcjWw

Edited by sheriffu
Link to comment

I-a spus odată, i-a spus de două ori... Păcat ca legea nu e de partea poliţiştilor. Normal ar fi fost să o încătuşeze şi fie că vrea fie că nu vrea să-şi mişte fundul judecătoresc mai cu spor.

Mă enervează la culme când ştiu că omul de rând are în cap "Dă-l bă dracu de gabor' am eu drepturi!" în loc de "ar fi bine să-i respect instrucţiunile decât să fiu înctuşat".

Dar mai e mult până când societatea asta se va bucura de o cultură în ceea ce priveşte securitatea, fie ea naţională fie ea personală. Până atunci... securitatea în mintea melteanului e doar aia de dinainte de '89.

  • Upvote 1
Link to comment

Pentru ca legile sunt prost facute.

Si ne mai miram ca nu suntem primiti in schengen.

Edited by Dorin17
Link to comment

Parerea mea personala e ca nici nu ar trebui sa intram acolo. Noi nu meritam nici sa existam ca stat membru UE. Ar trebui modificate intai aproape toata structura sistemului de justitie si afaceri interne. Sunt in principal pentru adoptarea sistemului anglo-saxon justitie si pe cel american in politie. Ma indoiesc ca daca stabilirea vinovatiei in privinta judecatoarei s-ar fi facut de catre o curte de jurati, ar mai fi capatat aceasta sentinta.

Practic in acest moment Romania a ajuns la un punct in care cu adevarat trebuie facut ceva pentru a putea merge inainte. Acel "ceva" ar trebui sa tina de reorganizarea institutiilor si competentelor statului, nu prin concedierea personalului.

Am tot importat modele din afara, verificate ca si eficienta acolo, dar le-am implementat in stilul caracteristic romanesc. S-a ajuns la un talmes-balmes care nu face decat sa ne duca la intrebarea: este vreun interes ca institutiile de justitie si afaceri interne sa fie cu adevarat slabe, pentru ca toti cei care incalca legea, inclusiv oameni politici sau potentati ai zilei sa scape si pentru a stapani mai bine populatia de rand? Eu alte explicatii nu am.

Se vorbeste despre furturile sau contractele dubioase care sunt prin societatile cu capital majoritar de stat sau institutii ale statului, sau despre munca la negru. Daca Romania ar fi avut un sistem legislativ coerent si organe represive sprijinite de legi clare si coerente, nu s-ar fi ajuns in situatia asta.

Link to comment

E foarte bine ce s-a intamplat cu judecatoarea! E foarte bine ca presa a urmarit evenimentul pana la capat! Acum poate isi da seama si contribuabilul simplu ca este un fraier! este un fraier fiindca noi, politistii cand trageam semnale de alarma sau ne plangeam de legi (fiindca sunt facute in sprijinul infractorilor), el ne facea gabori sau incompetenti, iar pentru un mic si o bere vota oameni pe care-i aplauda la scena deschisa!

P.S. daca cetateanul de rand sprijinea politia si nu se complacea in pomeni electorale acum sigur Romania ar fi fost cu 50 de ani in fata, asa Romania incepe de la zero fiindca toti au furat si au facut legi dupa bunul plac,! ( In tara asta fiecare a facut ceea ce a vrut numai fiindca politia a fost legata de maini, deoarece legiile sunt facute cu virgule si "N" interpretari in favoarea infractorilor).

P.P.S. acest subiect nici nu trebuia postat aici pe forum, fiindca pentru noi politisti asta nu este o noutate, era de asteptat acest lucru!

  • Upvote 2
Link to comment

Nu pot sa cred! In locul doamnei mi-ar fi fost rusine sa mai scot fata in lume dupa cele intamplate, d'apoi sa ma mai tarasc prin tribunale pentru a-mi dovedi nevinovatia... :blink:

Mi-e sila de faptul ca suntem tratati ca niste prosti, noi toti, politisti sau cetateni ai acestei tari! :(

Link to comment
  • Member

Voi da dovada ca "nu sunt politist", dar sunt cetatean al acestei tari, si am un mesaj pentru Turcu Elena :"du-te dreacu cu tot cu despagubire si cu cei care te-au achitat!"

Imi cer scuze tuturor forumistilor pentru postul acesta, dar mare pacat de unii din tara asta care respira aerul degeaba!

  • Upvote 1
Link to comment

cum spunea Maresalul Antonescu: onoarea si demnitatea sunt lucrurile care lipsesc cu desavarsire poporului roman !

  • Upvote 1
Link to comment

stii care mai este problema? daca eu, ca si avocat, consider ca judele Turcu nu are autoritatea morala sa judece cauzele in care reprezint un client si solicit recuzarea ei iar aceasta cerere imi este respinsa de instanta atuncci voi incasa rapid si eficient o amenda de 5.000 ron :emo-yessir:

3-4 amenzi din astea pe luna si devin falimentar asa ca norma ca isi permit sa judece dupa ce au dat cu bita in balta ptr ca nu exista avocat care sa isi permita asa amenzi de dragul clientului.

Link to comment
  • Moderator

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, astăzi, ca judecătoarea suspendată ElenaTurcu să fie repusă în funcțiile de magistrat și de președinte al Secției Penale a Tribunalului Dâmbovița, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a achitat-o în dosarul în care a fost acuzată de conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influența alcoolului.

edcf24e6ce3130238997df8d9d7bcc4a_26694428bb.jpg

CSM a decis repunerea în funcție dar a apreciat că soluţionarea cererii privind plata drepturilor bănești este de competenţa Ministerului Justiţiei, instituția care este ordonator principal de credite pentru instanțele judecătorești.

De asemenea, CSM a decis sesizarea Comisiei de evaluare astfel încât incidentul în care a fost implicată Elena Trucu să fie luat în calcul atunci când se va face evaluarea periodică a judecătoarei.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.