Jump to content
POLITISTI.ro

Tamponare usoara in parcare!


razvan1992

Recommended Posts

Astazi in jurul orei 17:00 intr-o parcare , eu impreuna cu o doamna ne-am tamponat. Nu am resusit sa decidem a cui a fost vina , deoarece intamplarea face ca amandoi sa iesim in acelasi timp cu spatele din parcare si ne-am lovit usor. Problema e ca in urma tamponarii masiniile au avut doar niste zgarieturi. Asa ca impreuna cu doamna am facut schimb de numere de telefon si urmeaza sa nu auzim la un telefon. Ce ar trebuii sa fac ? Sa merg maine la politie sa declar accidentul ?

Link to comment
  • 7 months later...

Buna ziua,

In data de 23 octombrie la ora 8.00 am gasit in parcare autoturismul usor avariat. Am regasit in parbriz si un bilet cu un numar de telefon si rugamintea de a suna. Evident am sunat si am aflat ca in data de 21 octombrie o doamna in timp ce iesea din parcare (masina condusa de doamna fiind parcata lateral stanga masinii mele) pasagerul din spatele masinii a deschis usa si a avariat usor masina mea. Persoana de la celalalt capat al firului mi-a comunicat ca a mers in 24 ore la birou tamponari si ca a depus proces verbal si ca sa merg si eu si fac formalitatile.

Asadar m-am prezentat la birou tamponari unde mi-a fost indicat si agentul de acolo mi-a inmanat proces verbal sa completez si indicat exact ce trebuie sa scriu (mentionez ca eu nu am fost prezent in data de 21 octombrie la momentul tamponarii), indicatiile fiind de asa natura incat eu as fi declarat cum s-a intamplat tamponarea, ca fiind de fata. Evident ca nu am respectat indicatiile si am scris exact cum am aflat de tamponare.

In timpul discutiei, domnul agent mi-a arata chiar si desenul facut de doamna in procesul verbal al dumneai precizand ca trebuie sa schirez un desen identic. Tot in timpul discutiei mi-a spus ca trebuie sa suflu in aparat alcoolemie. Am refuzat sa suflu si mi-a comunicat ca cei de la firma de asigurari nu imi vir plati dauna daca nu se regaseste acest test. Am refuzat testul pentru motivul ca nu am fost participant la acest eveniment in data de 21 octombrie so ca nu am calitatea de conducator auto la acel eveniment. Mi-a dat hartiile ( copie contraventie doamna si copie rca + dovada ptr reparatie) si mi-a zis ca sunt liber. Am plecat. Dupa 20 de minute m-a sunat cu nr privat domnul agent si mi-a zis ca sa ma intorc cu documentele. M-am intors si mi-a retinut documetele de mai sus, mai putin dovada ptr reparatie si mi-a zis ca trebuie sa imi faca testul alcoolemie. Am refuzat din nou, invocand aceleasi argumente.

Am plecat, dansul spunandu-mi ca le va solicita altor doi domni care asteptau sa deschida dosar ptr dauna ( si care se certau intre ei)cate o declaratie ca nu doresc sa fac testul.

Va rog sa ma ajutati cu o opinia dumneavoastra, precum si un sfat.

Multumesc,

  • Downvote 4
Link to comment

Cu alte cuvinte: politistul te-a ajutat sa scrii declaratia de accident, ti-a solicitat un test etilo intrucat cel mai probabil condusesei autoturismul pana la biroul de accidente (deci practic era ca si cum te-ar fi oprit in trafic numai ca ai venit de buna-voie) dar tu ai refuzat romaneste sa intelegi iar acum ceri sfat poate chiar de la acelasi politist.... Felicitari! Esti genul de persoana care nu intelege prea multe, nu ne pierdem timpul sa-ti explicam din nou ce ti-a explicat deja colegul nostru pt ca pur si simplu nu avem cui! Sa fii sanatos! ??

  • Upvote 3
Link to comment

"mi-a comunicat ca cei de la firma de asigurari nu imi vir plati dauna daca nu se regaseste acest test."

 

Pentru ca ai dat declaratia fiind in stare de ebrietate, e corect.

  • Upvote 1
Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua! Acum cateva zile in jurul orei 21:40(era deja bezna) am avariat o masina cand am dat cu spatele. Masina avariata era stationata pe un drum cu latimea mai mica de 7m jumatate pe carosabil, jumatate pe trotuar si nu avea niciun fel de avarii puse, soferul fiind acasa. Mai mult decat atat in orasul cu pricina ai voie sa parchezi pe trotuar daca lasi 1m pentru pietoni, cea ce avariatul nu a facut, a parcat pe tot trotuarul. Am luat legatura cu soferul am fost dispus sa ii platesc reparatiile, doar ca mi se pare mult cat a cerut a. Asa ca vreau sa intreb, in conditiile date mai sus in caz ca mergem la politie, vom primi culpa comuna sau sunt doar eu vinovat? Tin sa mentionez ca nu au fost martori , am dat de sofer doar cand am inceput sa intreb prin zona.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.