Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Reclamatii nefondate intre vecini


dianamoraru
 Share

Question

Buna ziua, eu si familia mea ne confruntam cu o problema numita* vecin* de vreo 3 ani de cand s-a mutat in blocul nostru. Am avut diverse altercatii verbale cu dumnealui, deoarece locuieste sub apartamentul nostru, iar noi avem doi copii, de 8, respectiv 1 an si inevitabil copiii mai fac galagie, bebe plange ca ii ies dintii, etc. In septembrie anul trecut mi-a oprit fata in timp ce se intorcea de la scoala si a certat-o sa nu mai mearga prin casa, iar din acest motiv s-a iscat un incident fizic intre el si sotul meu pe casa scarii, iar sotul meu este cercetat de politie pt loviri. Am incercat o intelegere amiabila la mediator, avocatul lui a confirmat prezenta, dar nu s-au prezentat, avand deosebita placere sa fim chemati la  sectia de politie pt a fi informati ca dumnealui a mai facut o reclamatie in care a facut afirmatii mincinoase. De asemenea cheama politia si ne acuza ca il deranjam. O data s-a nimerit chiar sa nu fim acasa si sa ne informeze un vecin, alteori copiii dormeau . Politia a venit , a sesizat ca noi avem covoare groase pe jos, termosistem, termopane, toate conditiile fonice, iar el are apartamentul renovat, balcon spart cu iesire in gradina. Suntem disperati , iar fata mea cea mare este foarte afectata de acest subiect si vizitele constante ale politiei. Cum sa procedez in acest caz? Conflictul a degenerat, iar noi suntem hartuiti psihic. Sa il reclam pt hartuire? Sa cer o expertiza fonica? Precizez ca desi ni s-au adus injurii, a instigat conflicte , etc, noi nu am depus nici o reclamatie, deoarece il consideram o persoana labila psihic, insa ne taraste prin politie degeaba. Noi locuim in acest bloc de 20 ani si nu am avut niciodata conflicte cu vecinii.Va multumesc!

 

Link to comment
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Membru

Daca se fac reclamatii nefondate Politia v-a lua masuri in acest sens!Masurarea volumului de sunet cu decibelmetru se face de regula in cazul barurilor, cluburilor.Puteti sa solicitati la primarie sa ii faca un control cu privire la renovarile din apartament (asta daca a spart pereti) si sa verifice daca acesta are autorizatie pentru modificarea balconului.

Aici pe forum nu putem sa stabilim care are dreptate deoarece avem doar punctul tau de vedere, dar colegii care v-or fi chemati la fata locului o sa aplice legea dupa ce o sa stabileasca toate imprejurarile!

Va sfatuiesc sa luati legatura cu politia de proximitate care se ocupa cu aplanarea pe cale amiabila a conflictelor intre vecini!

Edited by cipri83
 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Pentru început încercaţi să nu-i mai priviţi pe poliţişti ca pe nişte sperietori sau oameni osedaţi să facă rău cuiva. Nu e deloc aşa. Interesul lor coincide cu al dvs. Eu sunt convins că şi colegii de la secţia respectivă îşi doresc să fie linişte şi să vă înţelegeţi în blocul unde locuiţi, astfel încât ei să nu mai fie nevoiţi să vină pe acolo în urma unor apeluri la 112. Învăţaţi-vă copii să nu se mai teamă de poliţişti, ci din contră, să ştie că atunci când au o problemă, oamenii ăia sunt cei la care pot apela să-i ajute.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Nu are autorizatie pe modificarile din locuinta, am vrut sa ii facem reclamatie pt modificari, insa inca 2 apartamente vecine de la partier au modificari ilegale si nu am vrut sa facem rau nimanui, ne-au rugat sa trecem cu vederea comportamentul lui, insa acum e inacceptabil. Eu imi educ copiii si au si programe la scoala cu politistul, prietenul copiilor, insa 4 vizite pe luna, dintre care una nici nu eram la domiciliu mi se pare absurd. Plus reclamatii nefondate, drumuri la politie, noi muncim cate 12 ore pe zi , iar dupa o zi de munca nu iti mai arde sa dai cu subsemnatul. El nu are servici si are timp, chiar si politistul de caz ne-a specificat ca urmareste sa scoata bani de la noi. Intrebarea mea este ce masuri legale pot lua impotriva lui inainte de a degenera lucrurile mai tare de atat?

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

In cazul in care apelurile vecinului nu se confirma acesta poate fi sanctionat contraventional. Apelati la politistul de proximitate.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

 nu am vrut sa facem rau nimanui,

 

 

 sotul meu este cercetat de politie pt loviri.

 

no comment

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Cezar, dacă se fac cercetări asta nu înseamnă că omul e neapărat vinovat, tocmai asta e rolul cercetarii-sa scoți adevărul la iveala.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

eu sunt mai pacifist si merg incapatanat pe linia comunicarii si gasirii amiabile a unei solutii.

 

in momentul cand apar (si) violentele fizice nu m-as mai putea plange ca partea cealalta e de rea credinta, si in nici un caz nu pot spune ca "eu nu vreau sa fac rau nimenui" daca nu e cel mult auto-aparare.

 

nu intru in a acuza sau a da verdicte, scriu doar ca propozitiile alea se bat cap in cap

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.