Jump to content
POLITISTI.ro

Ce armă letală pentru aparare să-mi cumpăr?

Postare recomandată

Publicat

Va salut!!! adresez o intrebare cu gindul de a primi un sprijin din partea vostra cu privire la modul in care sa-mi aleg o arma letala,ptr autoaparare,eu m-am gindit la ceva Glock 17 sau 19 si Grand Power k 100,toate de calibru 9*19.Bun,astept parerile voastre si daca cunosteti colegi sau firme speciale care ar avea in vinzare arme putin folosite ..cele noi consider ca sint destul de scumpe .Merci si aveti grija de voi!

• Membru
Publicat

Dacă ești polițist îți recomand Glock! Dacă nu, un tanc...de jucărie ! Studiază Legea 295/2004 !

Publicat

Oameni buni, ce aveti cu Glock-ul asta, ati purtat vreodata asemenea jucarie un timp mai indelungat asupra voastra,si mai mult decat atat, sa fii nevoit sa bagi cartus pe teava si sa-l porti incarcat asupra voastra? Stiti,probabil, ca acest pistol NU are siguranta si din aceasta cauza au avut loc numeroase incidente de tragere, mai exact trageri involuntare, unele soldate si cu victime!

Personal, am tras cu foarte multe arme, de toate categoriile si la inceput, cand  au aparut pe piata si Glock-urile,am tras si cu 17, si cu 19, si cu cel mare, inclusiv cu cel mic, destinat ca arma secundara ( de picior, cum i se mai spune), recunosc ca mi-a placut, insa nu m-a impresionat foarte tare, imi plac mai mult Steyr, HK, noul model Jerycho ( Cobra), etc. 

• Displace 5
  • Moderator
Publicat

Da eu l-am purtat şi îl port, timp îndelungat. Probabil nu ai aflat dar să ştii că are siguranţă, diferenţa este că nu este una "clasică", adică exterioară. Au fost incidente la americani la sfârşitul anilor 80 şi începutul anilor 90, când au apărut şi intrat pe piaţă, tocmai datorită noutăţii soluţiei constructive şi a cutumelor formate în timp în privinţa mânuirii armamentului. Acum nu mai sunt astfel de incidente. În Poliţia Română există această armă în dotare de mulţi ani şi eu nu am auzit de astfel de incidente.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Oameni buni, ce aveti cu Glock-ul asta, ati purtat vreodata asemenea jucarie un timp mai indelungat asupra voastra,si mai mult decat atat, sa fii nevoit sa bagi cartus pe teava si sa-l porti incarcat asupra voastra? Stiti,probabil, ca acest pistol NU are siguranta si din aceasta cauza au avut loc numeroase incidente de tragere, mai exact trageri involuntare, unele soldate si cu victime!

Spre surprinderea ta, suntem foarte mulţi care purtăm şi folosim astfel de arme zi de zi, de foarte mult timp şi chiar ştim ce vorbim, nu facem afirmaţii preluate de pe internet.

Pistolul Glock are siguranţă, doar că nu ai descoperit-o tu, iar afirmaţia că "sunt numeroase incidente de tragere, mai exact trageri involuntare" NU are absolut nicio legătură cu realitatea, este doar o simplă aberaţie specifică amatorilor. Această armă se află în dotarea Poliţiei Române de mai bine de 10 ani şi nu au existat asemenea "incidente de tragere, mai exact trageri involuntare". Te rog, păstreză aberaţiile ăstea pentru alte site-uri unde pot fi credibile, nu le mai etala aici pentru că nu e locul potrivit. Încearcă pe site-urile "specialiştilor" de airsoft.

În plus, această secţiune a formului are câteva reguli specifice, iar una dintre ele spune:  "Membrii noi şi cei care nu sunt poliţişti NU trebuie să se substituie acestora şi să ofere răspunsuri, sfaturi, recomandări etc. în locul poliţiştilor recunoscuţi pe forum. Secţiunea se numeşte "Întreabă un poliţist" - în concluzie lasaţi pe cei cărora le sunt adresate întrebările să răspundă. Cei care vor ignora această regulă şi vor răspunde oferind sfaturi şi/sau îndrumări privind orice fel de activităţi imorale sau ilegale riscă să fie banaţi definitiv." Ai priceput?

• Apreciez 2
Publicat

Tragerile involuntare apar din cauza neatenției celor ce o mânuiesc și a nerespectării sau ignorării reguliolr privind mânuirea armamentului și nu a armei. Trageri involuntare au fost și cu pistolul Carpați, iar acesta nu are siguranța pe trăgaci așa cum o are Glock- ul.

• Membru
Publicat

turcule: Glock, Glock, Glock, Glock...sunt fan Glock! Ai ceva impotriva?! Recomand Glock! Uita asa sa moara unii de ciuda si de oftica!

Publicat

Dacă nu greșesc, are chiar trei siguranțe, chiar dacă butonașul de dezactivare e unul singur pentru toate. :)

Glockul trage numai cînd apeși pe trăgaci. Iar dacă degetul tău se află pe trăgaci cînd n-ar trebui, atunci incidentul de tragere e din vina ta, nu a pistolului.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.