Jump to content
POLITISTI.ro

Recuperare laptop furat


gherares

Recommended Posts

La inceputul anului mi-a fost furat laptop-ul din masina, In fata gradinitei, in 5 minute, cat am lasat copiii la gradinita.

Am depus plangere la politie, mai mult pentru hartogarie, fiind laptop-ul firmei unde lucrez.

 

Dupa 2 saptamani l-am gasit pe internet la vanzare. Vanzatorul afisase o poza cu seria . M-am dus la politie cu poza listata ( la politie nu au acces la internet) , cu cutia laptop-ului pe care era trecuta seria si factura de achizitie. Politistul care se ocupa de caz l-a sunat pe tip, s-au intalnit, l-a dus la politie si a recuperat laptop-ul.

 

De atunci au trecut 7 saptamani. Am inteles ca procurorul trebuie sa semneze decizia de restituire... Dar totusi, e normal sa dureze atat? In cat timp o sa imi recuperez bunul gasit de mine ? Nu de alta, dar colegii mei s-au saturat sa ii incurc lucrand pe calculatoarele lor :). Ce pot face sa grabesc procedura ? Va multumesc

Edited by gherares
Link to comment
  • Moderator

Poţi să mergi la Parchet şi să-i ceri explicaţii procurorului. :)

Dacă nu mă înşel, art. 255 din Codul de procedură penală reglementează aspectele privind restituirea bunurilor/lucrurilor, iar în lege spune că dacă magistratul (procurorul sau după caz judecătorul) constată că lucrurile ridicate de la suspect sau de la orice persoană sunt proprietatea persoanei vătămate poate dispune restituirea acestor lucruri. Tot în lege există precizarea că restituirea bunurilor / lucrurilor ridicate se face numai dacă prin aceasta nu sunt îngreunate stabilirea situaţiei de fapt şi justa soluţionare a cauzei.

Aşa că nu trebuie să fii sigur că îl primeşti înapoi acum, există şi posibilitatea să-ţi fie restituit după pronunţarea unei soluţii definitive în procesul penal.

Link to comment
  • 6 years later...

nu stiu daca am voie sa intreb pe aici dar incerc , am avut o relatie cu cineva , a durat 4 luni dar in alea 4 luni profitase dupa mine si mi a mancat banii , a stat la mine , dar problema e ca adusese un latpop care l am reparat ca avea defecta mufa de alimentare si nu functiona , cand ne am despartit laptopul mi la dat mie din cauza ca profita dupa mine si nu avea de unde sa imi dea banii care i a cheltuit si mi a dat laptopul , apoi dupa cateva zile imi scrie ca va fi altfel si ca sa vin pana la ea eu stand in timisoara iar ea in iasi am mers pana la iasi crezand ca va fi bine si ca sa schimbat , aveam plan sa merg cu cortul cateva zile si pe atunci se intamplase treaba asta de mi a xis ca sa vin , ok am venit , laptopul il aveam cu mine din cauza ca mai stateam pe el in tren , ajung acolo mai era cu sora ei si mai mult doar sora ei vorbea iar ea nu , si dupa am plecat de la gara si a zis sa mergem la mc donald ok am mers , facusem o intelegere ca daca ii dau laptopul zicea ca va fi altfel si nu isi mai bate joc de mine si chestii de genul dar nu era asa , mi a lust si laptopul , mouse ul si geanta cu ce mai aveam acolo necesar sa merg cu cortul si acuma intrebarea e ma poate ajuta cineva cu sfaturi ce sa fac din cauza ca laptopul eu l am reparat si era ameu personal odata ce mi la dat eu consider ca ce a facut e inselaciune sau furt chiar , vreau ajutor , chiar de nu e un laptop scump dar era lucrul meu inclusiv geanta cu toate celelalte lucruri si la fel si mouse ul 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.