Jump to content
POLITISTI.ro

Armele mele personale (CZ75 SP01 Shadow, Sig P226 Combat)


bcmtl

Recommended Posts

Salut, va prezint pistoalele mele personale.

Am un CZ75 SP01 Shadow, 9mm, cu mici modificari, care il folosesc in competitii. Este o arma extraordinar de precisa, cu un tragaci similar armelor de 3000$, fara nici un fel de joc intre glisiera si sasiu (frame and slide, scuzati traducerea dubioasa). Este usor sa tragi bine cu aceast arma, de altfel e totdeauna preferata de incepatorii care vin cu mine la poligon, chiar de politistii care sunt obisnuiti cu armele de stil compact (noi avec Walther P99 in dotare) cu tragaci greu care pune in evidenta si amplifica orice fel de "flinch" (anticipare cred) sau presiune inegala.

 

16450566159_e85fb7da93_s.jpg 16635735462_b6e6ef516e_s.jpg

 

Am de asemenea un Sig Sauer P226 Combat, 9mm. L-am cumparat cand am depus juramantul, in mare parte pentru a comemora intrarea mea in serviciu. Pe de alta parte e un model foarte rar (cel putin in Canada) si nu m-am putut abtine cand l-am vazut in magazin. Presupun ca a cazut bine sa fie deodata cu angajarea mea, ca sa pot justifica achizitia logodnicei mele  :D

 

16429452507_3097d6d0e2_s.jpg 16449347540_da37a5bce5_s.jpg

 

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Sunt si eu curios, in cadrul serviciului, cate sedinte de tragere pentru antrenament faceti cu armamentul din dotare anual si in ce constau acestea?

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

După umila mea părere CZ SP-01 Shadow este o armă exclusiv pentru poligon. E un pistol foarte mare, voluminos şi greu, dar foarte ergonomic, care cred că la capitolul precizie nu are prea mulţi concurenţi, nu sunt pistoale standard (nemodificate) care să-l depăşească în această privinţă. Repet, eu consider că e o armă pentru strict pentru poligon/competiţie şi nu e deloc o alegere inspirată pentru purtat şi apărare.

Despre Sig Sauer pot să-ţi spun că se află în dotarea Poliţiei de Frontieră din România, dar nu ştiu sigur dacă folosesc exact acest model P226 Combat.

Link to comment
Share on other sites

@Cristi:

tragem o singura data pe an in cadrul recalificarii anuale cu arma de serviciu. si asta din cauza taierilor bugetare. Calificarea consta in 50 gloante din care ai nevoie de 48 care ating tinta ca sa treci. Probele se desfasoara la 15m baricadat, 10m si 7m din teaca dar cu timpi mai scurti (gen 3sec sa tragi 2 gloante la 7m, si 5 sec pt 10m), 5m si 3m e tir de reactie sub 2sec pt un glont din teaca.

Eu trag destul de des dar pe banii mei si cu armele mele (din pozele de sus)

@Marius:

inteleg si sunt in mare parte de acord cu tine, dar acestea sunt armele mele personale deci nu le pot folosii la slujba si in Canada nici nu ai voie sa folosesti pistolul pentru a te apara (nici acasa nici nu poti sa il porti cand nu esti in serviciu). Deci acestea sunt folosite doar pentru tirul la poligon. Nu stiu exact cum e in Romania, voi purtati arma si in afara serviciului?

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Nu stiu exact cum e in Romania, voi purtati arma si in afara serviciului?

 

În România, poliţiştii au dreptul să poarte şi să folosească arme de foc pentru apărare şi sunt două posibilităţi prevăzute de legislaţie:

1. arma de serviciu, după ce în prealabil se face o solicitare ce necesită aprobarea şefilor (sizuaţie mai mult teoretică - în realitate e aproape imposibil să primeşti o astfel de aprobare);

2. să obţii un permis de port armă şi să-ţi cumperi arma personală - pe care o poţi purta permanent asupra ta iar destinaţia ei este pentru apărare. Poţi la fel de bine să o foloseşti în poligoane autorizate.

 

În serviciu e cu totul altă mâncare de peşte, absolut toţi poliţiştii operativi (cei care desfăşoară munca specifică de poliţie) sunt dotaţi cu armă de foc şi au obligaţia să o poarte asupra lor. Arma de serviciu se foloseşte atât pentru apărare cât şi firesc pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Din punct de vedere legal, la serviciu poţi purta şi arma personală, dar aceasta o poţi folosi numai în cazuri de legitimă apărare şi nu o poţi folosi pentru sarcinile de serviciu (de exemplu, nu o poţi utiliza pentru imobilizarea unui infractor care fuge ori încearcă să se sustragă), pentru astfel de situaţii eşti obligat să foloseşti doar arma de serviciu.

Link to comment
Share on other sites

Excelenta explicatie, mersi!

Situatia nr. 1 pe care o mentionezi este intr-adevar listata in manualele de functionare a politiei montrealeze, dar la fel ca la voi, este aproape imposibil de a avea autorizatia sa porti arma de serviciu in timpul liber. 

Este interesant ca puteti purta o arma personala pentru protectie. Canada se vrea ca Marea Britanie si de aceea evita cu orice pret sa dea permise de port-arma; la un moment dat prin 2005 se vorbea sa dezarmeze politistii din metropola... evident au venit evenimentele din 2006 sept. (un atac de tip "active shooter" intr-un colegiu din centru, care s-a sinucis dupa ce a fost impuscat in umar de unul din politisti.) si sefii in camasi albe au realizat ca nu e cea mai buna idee sa aiba agenti incapabili sa-si execute juramantul de a apara cetatenii... neavand cu ce.

 

Ce sa zic, traiesc intr-un oras relativ periculos (arme, droguri, grupari criminalizate, si foarte multi bolnavi mental), am o multime de tatuaje vizibile care ma fac relativ usor de recunoscut, am un nume deosebit (pt canadieni), si totusi societatea considera ca nu am dreptul sa ma apar daca sunt identificat ca politist de catre un raufacator si atacat cand sunt in timpul liber. Complet aiurea! Acesta e motivul principal pt care politistii din oras locuiesc departe de metropola, sunt care stau in sate chiar la 60-70km departare de sectia unde lucreaza.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.