Jump to content
POLITISTI.ro

Psihologie judiciara


miki

Recommended Posts

Buna seara,

As dori sa va cer parerea.

Mi-ar placea sa studiez psihologia judiciara, victimologia, dar nu stiu ce sanse de angajare voi avea.

Voi ce spuneti?

Link to comment
  • Moderator

Stai asa, ca nu inteleg. Unde vrei sa studiezi psihologia judiciara? Unde vrei sa te angajezi? Cum vrei sa te angajezi? :blink:

Link to comment

am auzit cu mult timp in urma de psihologi care mergeau in penitenciare sa-i evalueze pe detinuti, sa identifice anumite trasaturi specifice bla bla daca la asta te referi, dar nu stiu cat de cautata e meseria...

Link to comment
  • 2 years later...
  • Member

Dragi colegi, sunt student în ultimul an la Facultatea de Drept. Lucrarea de licență aș dori să provină din disciplina ,,Psihologie judiciară", mai exact ,,Psihologia infractorului". Îmi puteți recomanda niște lucrări de specialitate pe această temă și/sau, eventual, o particularitate a acestei teme ? ( De exemplu, ascultarea învinuitului, testul poligraf, efectele stigmatizării infractorului etc.)

Edited by blue1guardian
  • Upvote 1
Link to comment

blue1guardian@ Va propun urmatoarele: Valerian Cioclei - manual de criminologie, Tudorel, Butoi - Psihologie judiciara, pentru ascultarea invinuitului Ion Neagu, pentru testul poligraf cel mai bun este si va ramane Emilian Stancu orice editie, Anghelescu Ion tratat de criminalistica mai mult pe tehnica si expertiza criminalistica, Tudorel Badea tratat de psihologie judiciara, Totodata va recomand studii clasice in materie criminologica, de la Enrico Ferri, Garofalo, Raffaele, Lombroso mai putin, orice teoreme bio-psiho-sociale, determinism psiho-social, clasificari de conduite si teste pe subiecti detinuti cu fapte si trasaturi similare, grade de atavism ale infractorilor si rezistenta la durere. Recomand studiu pe obiceiuri si cutume care altereaza instinctul de conservare, lipsa de afectiune si temerea de necunoastere.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.