Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare moto

SorinTGV

Recommended Posts

Buna Seara! Vreau sa achizitionez o Aprilia RS125. Din cate am inteles de la vanzator, este deja inmatriculata. Ceea ce ma intereseaza, ar fi pretul pe care trebuie sa-l platesc per total , ITP,RAR,...etc. Anul fabricatiei este 2005 si capacitatea este de 125 cm3  .  

Edited by SorinTGV
  • Member

Voi astia care intrati si intrebati ceva, macar da-ti un search pe motorul de cautare al site-ului sa vedeti daca nu cumva au mai fost deschise astfel de topicuri?Pai omule ce treaba are Politia Romana cu pretul pe care trebuie sa-l platesti tu la o inmatriculare de moto?De fapt ce treaba are cu inmatricularea?

• 1 year later...

Buna ziua.

As dori sa stiu ce pot face si la ce costuri sa ma astept in urmatoarea situatie:

Cu mai mult de 10 ani in urma am achizitionat o motocicleta IJ '56 de la un cetatean din Constanta.

La acel moment am intocmit, pe genunchi, o hartie semnata intre noi si un martor (un prieten) cu serie buletine si declaratie de vanzare-cumparare. De asemeni am primit talonul si cartea masinii.

La scurt timp dupa asta, am cautat sa oficializez vanzarea. L-am cautat pe vanzator la o adresa de flotant, in Constanta, dar nu am mai reusit sa dau de el (vecinii mi-au spus ca e plecat in italia).

Din acel moment nu am mai intreprins nimic.

As vrea sa stiu ce pot face in aceasta situatie, pentru a inscrie spre folosinta proprie motocicleta.

Va multumesc.

CDumitru

Edited by CDumitru

Buna ziua,

As dori va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta: am vandut o masina in anul 2005, am predat toate actele masinii cumparatorului, am semnat un contract de vanzare-cumparare tipizat, insa la momentul respectiv, in partea de jos a contractului era si un certificat de radiere care trebuia sa aiba o parafa de la Inspectoratul de Politie. Din neglijenta/nestiinta nu am mers la Politie pentru a obtine parafa, iar masina a ramas la fisc pe numele meu. Intrucat mi-am schimbat domiciliul, nu am primit instiintari de la Fisc privind impozitul, m-am gandit ca noul proprietar si-a trecut masina pe numele lui, insa anul trecut mi s-a pus poprire pe pensie pentru neplata impozitului. Am incercat sa radiez masina de la fisc, mergand cu contractul de vanzare-cumparare, insa mi-au spus ca nu se poate, intrucat nu are parafa de la Politie.

Exista vreo solutie sa obtin acea parafa?

As mai avea o intrebare, daca pot verifica la Politie daca masina mai este inmatriculata sau a fost casata, deoarece am contactat cumparatorul, nu vrea sa achite impozitele, si spune ca a predat masina la Primarie in vederea casarii (masina este fabricata in 1977), dar nici o chitanta de la Primarie nu are. Ar trebui sa il cred pe cuvant.

Va multumesc foarte mult.

• Moderator

Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Altă instituţie se ocupă de aceste aspecte de mai bine de 14 ani.
Mai mult, Poliţia Română nu are şi nici nu a avut vreodată atribuţii ori competenţe privind operaţiunile de impunere, colectare şi/sau încasare a taxelor, impozitelor ori alte venituri la bugetele locale sau a celor extrabugetare. Instituţia abilitată în asemenea probleme este Primăria, ori după caz ANAF.
Drept urmare, problemele referitoare la certificate sau vize fiscale, taxe, impozite şi aşa mai departe nu au nicio legătură cu activitatea poliţiştilor. Trebuie să vă interesaţi la autorităţile locale (care sunt "mai aproape de nevoile cetăţeanului") pentru astfel de probleme.