Jump to content
POLITISTI.ro

SmartPhone pierdut/furat

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna Ziua,

Mi-am uitat saptamana trecuta la servici intr-un loc telefonul mobil iar cind am revenit dupa el nu mai era.  Am intrebat colegii daca nu l-au vazut si nimeni nu stia nimic. Aseara am cautat pe olx si surpriza e ca mi-am vazut scos telefonul la vanzare de catre un individ care are foarte multe produse electronice de vanzare.

Astazi am fost la sectia de politie pe raza careia s-a produs evenimentul pentru a da declaratie....am povestit agentului de acolo si mi s-a recomandat sa revin maine cu niste poze de pe site in care apare telefonul. Mentionez ca nu am dat nici o declaratie.

Vrea sa-mi spuneti ce-I de facut in cazurile astea se mai poate confisca?

Modificat de usr1
  • Moderator
Publicat

E greu de spus ce se va întâmpla, dacă telefonul va fi recuperat sau nu. Important este să-l sprijini pe acel politist astfel încât cel ce a pus mâna si si-a însusit un bun ce nu-i apartinea să fie pedepsit.

• Moderator
Publicat

Așa doar ca fapt divers, să știi că poliția nu se ocupă cu recuperarea telefoanelor pierdute/uitate.

Publicat

@Marius am facut o sesizare on-line pe politiaromana.ro deoarece maine nu mai pot sa ajung la acel post de politie deoarce este politia rurala si e in afara orasului in care locuiesc.

Oricum cel care imi vinde telefonul pe olx intra sub incidenta art.243:

Art. 243 Noul Cod Penal Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii

Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor:

(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

• Moderator
Publicat

usr1 e intuit foarte bine prvederea legală. Acum îţi poţi da seama de ce poliţistul nu ţi-a luat nicio declaraţie atunci, pentru că trebuie să treacă acel termen în care "găsitorul" îl poate preda. Totuşi eu tind să cred că acel poliţist a dorit să te ajute şi acesta e motivul pentru care te-a rugat să faci printscreen-uri după anunţul de vânzare, tocmai pentru a "pregăti terenul". E păcat că nu ai încredere în dorinţa lui de a ajuta şi de a-şi face datoria cu bună credinţă. Probabil că se va pierde timp preţios şi şansele de recuperare a telefonului vor scădea. Sper să mă înşel.

Publicat

Am incredere in politie si in acel agent care a zis ca ma ajuta numai ca fiind vorba de o sectie de politie rurala e cam departe de orasul in care locuiesc eu iar din cauza serviciului nu am timp sa ma duc acolo in fiecare zi.

Publicat

Intre timp am aflat date importante despre cel care mi-a pus telefonul la vanzare pe care le-am trimis la politia judeteana din orasul meu. Sper sa reuseasca politia sa gaseasca la el si alte bunuri reclamate ca fiind furate sau pierdute.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.