Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Articol Cod Rutier lipsa unui document de identificare

alexadumitrascu

Question

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati sa regasesc articolul din Noul Cod Rutier in care se incadreaza lipsa documentelor, pe care conducatorul auto este obligat sa le prezinte la controlul rutier. Am fost oprita regulamentar, nu am avut un document, nu am contestat, pentru ca am gresit, stiu ca amenda se incadreaza la cuantuumul de 580 lei, am achitat cu reducerea aplicabila pentru cele 48 de ore, dar nu reusesc sa gasesc articolul (PV nu se desluseste, intrucat ploua si este sters partial).

Multumesc,

O zi frumoasa!

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

art. 147 alin.1 din Regulament pentru aplicare OUG195/2002 respectiv Conducatorul de autovehicul sau tramvai este obligat:

1. Sa aiba asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de inmatriculare sau de inregistrare si, dupa caz, atestatul profesional, precum si celelalte documente prevazute de legislatia in vigoare.

• Upvote 2
  • 0
  • Moderator

Art. 147 din

Conducătorul de autovehicul sau de tramvai este obligat:

1. să aibă asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi, după caz, atestatul profesional, precum şi celelalte documente prevăzute de legislaţia în vigoare;

Art. 101 din

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

[...]

18. nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2).

Art. 35 din

[...]

(2) Participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.

Art.98. din

(1) Amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate.
(2) Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.
(3) Contravenţiilor prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă li se stabilesc clase de sancţiuni cărora le corespunde un număr de puncte-amendă, în funcţie de gravitatea faptelor şi de pericolul social pe care acestea îl prezintă.
(4) Clasele de sancţiuni sunt următoarele:
a) clasa I - 2 sau 3 puncte-amendă;
b) clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amendă;
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amendă;
d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amendă;
e) clasa a V-a - de la 21 la 100 puncte-amendă.

Salariul minim brut pe economie este începând cu 1 ianuarie 2015 de 975 lei.

• Upvote 4
  • 0

Buna ziua,

Daca un conducator auto circula pe drumurile publice cu autoturismul proprietatea parintilor, de ce documente are nevoie in plus fata de ce s-a mentionat mai sus? Si daca este reglementata undeva situatia aceasta? Multumesc.