Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Emisii CO2-transcriere maşină

sigalex22

Question

Bună ziua. Am achiziționat recent , fără acte deocamdată, un autoturism și nu pot afla valoarea exactă a timbrului de mediu pentru că în cartea de identitate a vehiculului nu este trecută  valoarea emisiilor de CO2. Ce este de făcut în acest caz și care ar mai fi pașii pentru ca mașina să fie pe numele meu ? Mulțumesc.

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Trebuie să obţii actul de provenienţă, să mergi la Registrul Auto Român şi ulterior la DRPCIV. Aici ai nimerit greşit, poliţia sau poliţiştii nu au nicio legătură cu înmatriculările, transcrierile sau radierile de vehicule.

• 0

Am toate actele mașinii și o procură din partea proprietarului.

Știu, dar am zis să îmi încerc norocul. Vă mulțumesc.

La RAR solicit înscierea valorii emisiilor de Co2 pe CIV  ?

• 0
  • Moderator

Pentru a afla gradul de poluare trebuie să mergeţi la o reprezentanţă R.A.R. şi să completaţi o cerere de consultanţă cu datele de pe autovehicul şi veţi primi un răspuns oficial.

Încadrarea autovehiculelor în gradul de poluare chimică se realizează având la bază o serie de informaţii complexe de natură tehnică ce provin, în special, din dosarele de omologare ale acestora şi care sunt disponibile în anumite baze de date europene la care doar R.A.R. are acces.