Jump to content
POLITISTI.ro

Radiere autoturism pentru dezmembrare / casare


masni

Recommended Posts

Am dat unei firme de colectare fier vechi autoturismul propietate,pentru dezmembrare.am primit factura si chitanta,dar am vazut la data cand inmatriculam autoturismul nou cumparat ca numai anumite firme pot colecta auto.firma nu se revede printre cele agreate de politia rutiera!intrebare,....voi avea probleme la radiere?daca da,care sunt solutiile.cu stima.

Edited by masni
Link to comment
 • 4 years later...

Buna ziua

Am un autoturism dezmembrat si vreau sa-l radiez pentru a-mi prelua numere de inmatriculare pe o noua maisna. Problema este ca am pierdut CIV-ul masinii vechi si RAR-ul spune ca pentru eliberarea unui nou CIV trebuie sa vin cu masina la ei ca sa-i faca o identificare, dar masina nu mai este decat tabla. Eu vreau sa o radiez din circulatie. Peste tot se spune ca trebuie sa prezint Cartea de identitate a vehiculului în original. Ce solutii imi oferiti pentru a radia acest autoturism. Autoturismul nu a mai figurat pe drumurile publice din 2015.

Link to comment
 • Marius changed the title to Radiere autoturism dat la dezmembrat
 • 3 years later...

Buna ziua, scuze daca exista deja acest subiect, nu m am descurcat sa l gasesc.

Intrebarea mea este daca ma pot adresa unui Serviciul Public Comunitar Inmatriculari vehicule din alt judet decat cel de domiciliu in vederea depunerii actelor de radiere a unui autovehicol casat prin Remat.

Multumesc.

Link to comment
 • Moderator

Ordin MAI nr. 1.501 din 13 noiembrie 2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberarea autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor

Art. 25 - (1) Radierea se efectuează de către autoritatea care a efectuat înmatricularea pe baza depunerii certificatului de înmatriculare sau de înregistrare și a plăcuțelor cu număr de înmatriculare ori de înregistrare, după caz, a cărții de identitate a vehiculului (doar pentru vehiculele înmatriculate după 1 iulie 1993), a certificatului de atestare fiscală, precum și a documentelor care atestă faptul că a intervenit una dintre situațiile prevăzute la art. 24 alin. (1)-(4).

Link to comment
 • Moderator

Nu ştiu să-ţi spun cu exactitate pentru că aceste servicii nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română de mai bine de 20 ani. Din ce ştiu sunt organizate în cadrul Prefecturilor judeţene şi din acest motiv e posibil să nu poţi radia maşina în alt judeţ. Dar repet, nu aş vrea să dezinformez pentru că nu ştiu.
Mai bine completezi o petiţie aici: https://www.drpciv.ro/drpciv-petitions/
Succes!

Link to comment
 • 4 months later...

Buna ziua,
Parintii mei au vandut o masina (Dacia 1900 toamna :) ) in urma cu vreo 20 ani pentru a fi casata. Ei nu au primit nici un document ref la acest aspect si firma respectiva nu mai exista.
De atunci, ei platesc anual in continuare impozitul la stat pentru aceasta masina.
Doresc sa ii ajut sa finalizam cumva cu aceasta situatie.

Asadar, va rog daca ma puteti indruma de unde sa incep si ce anume trebuie sa fac / facem.

Va multumesc anticipat.

Link to comment
 • Marius changed the title to Radiere autoturism dat la dezmembrat / casat
 • Active member

Adreseaza-te Serviciului Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule de la tine din județ.

Link to comment
 • 2 months later...

Buna ziua,

Am o situatie mai delicata.

Am o masina inmatriculata pe numele bunicului, care a decedat acum 8 ani.Masina este dauna totala de vreo 9 ani, sta in gradina taiata bucati, pregatita sa fie dusa la fier vechi.

La primarie masina acum apare pe rol comun cu bunica, si ei imi spun ca trebuie sa dezbat mostenirea.Nu am decat masina aia de dezbatut si nu prea se merita.Care ar fi alte modalitati de radiere fiscala? Pot sa merg la un centru de unde pot primit un certificat de distrugere si apoi sa pot merge eu sa o radiez de la primarie cu acel certificat? Pe bunica nu o pod duce la primarie, este foarte bolnava..

Mentionez ca impozitele sunt platite la zi pentru epava.

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Link to comment
 • Marius changed the title to Radiere autoturism pentru dezmembrare / casare
 • Moderator

@mihaelamnt24,

Poliţia Română NU mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor cât şi cele privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule şi /sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.

Documente necesare pentru radierea unui autovehicul din circulație când vehiculul a fost dezmembrat, casat sau predat unei unităţi specializate, în vederea dezmembrării:

 1. Cererea solicitantului;
 2. Certificatul de înmatriculare - original;
 3. Plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
 4. Cartea de identitate a vehiculului în original;
 5. Documentul care atestă dezmembrarea, casarea sau predarea unei unităţi specializate în vederea dezmembrării (certificate de distrugere);
 6. Certificatul de atestare fiscală.
 7. Certificat de radiere – 3 exemplare;
 8. Actul de identitate al solicitantului, în original.
 9. În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu: certificat constatator eliberat de Oficiul Național al Registrului Comerțului), precum și împuternicirea reprezentatului legal al acestora; Delegaţie;
 10. Procură specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât titularul.

Radierea unui vehicul dezmembrat poate fi efectuată și din oficiu, în baza notificării primite de la autorități competente sau operatori economici autorizați să emită certificatul de distrugere, care atestă faptul că vehiculul a fost definitiv scos din uz.
În cazul radierii vehiculelor înmatriculate anterior datei de 1 iulie 1993, care dețin certificate de înmatriculare și numere de înmatriculare modele vechi sau care au o vechime de fabricație mai mare de 30 de ani, radierea se poate efectua în baza unei declarații pe proprie răspundere a titularului sau a moștenitorilor legali ai acestuia, care să ateste că vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulație și nu mai circulă pe drumurile publice.

Cerere-3.pdf

Certificat de radiere.pdf

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.