Jump to content
POLITISTI.ro

Care sindicat e cel mai potrivit sa te apere?

Postare recomandată

Publicat

Elvis pe ei!. Deşi sunt peste 400 km între I.P.J.urile noastre, eu te-am văzut în acţiune (spontană, cred că imaginea de la avatar este de atunci) şi sincer mi-ai făcut o impresie F.B., cred că ar trebui să vi cu nişte explicaţii pentru toţi colegii membrii sau nu, că poate aşa vor înţelege şi ei cam ce poate să facă sindicatul. Este ca şi în cazul medicilor unde mulţi cred că ei sunt Dumnezei şi dau sau iau viaţă. Ce zici?. Sunt doar un membru simplu la SNPPC şi îmi achit cotizaţia conştiincios. Cine vrea la Ndragheta să emigreze şi să se înscrie acolo :hmmmt: .Hai să auzim de bine!

Publicat

Eti , e clar ca ma refeream la SNPPC si PROLEX pentru ca SNAP-ul nu este bagat in seama de conducerea MAI.

• Moderator
Publicat

Această organizare la nivel național a sindicatelor a fost și este o mare eroare.

Se strâng bani foarte mulți și automat apar și niște șacali interesați de aceste fonduri considerabile. În plus, liderii de la nivel local (nivel de IPJ) nu au niciun cuvânt de spus, sunt doar niște simpli executanți, chiar și dacă au intenții onorabile, dorind să facă treabă. De ce? Pentru simplul fapt că depind din toate punctele de vedere de cei de la centru.

Și toate astea s-au întâmplat întrucât s-a sărit peste anumite etape pe care celelalte mișcări sindicale din alte categorii profesionale le parcurseseră cu multă vreme în urmă.

La noi s-au creat aceste sindicate „mamut” la nivel național, iar după aceea sindicaliștii au realizat că pot să fie cei mai reprezentativi, pot să aibă cei mai mulți sau absolut toți membrii posibili, este fix egal cu zero. Și vă spun și de ce.

Pentru că guvernanții nu vor sta niciodată de vorba cu un singur sindicat. Ei discută cu federații sindicale, confederații, etc.

Așa se explică și de ce au apărut aceste pseudo-federații ce au la bază doar un singur sindicat. Și exemplul cel mai elocvent este SNPPC-ul, care acum e FSNPPC (federație).

Ar fi trebuit ca încă de la început, să se înființeze sindicate la nivel de IPJ, respectiv DGMPB, conduse de lideri adevărați cu personalitate și care să vrea să facă ceva, care să fie independente, iar cotizațiile să se strângă acolo, local. În schimb, inițiatorii mișcării sindicale, din dorința de a dispune ei înșiși de toate fondurile, au făcut aceste struțo-cămile și au pus ca lideri pe niște oameni ce s-au bucurat pentru niște beneficii în plus. Pentru că dacă toți se feresc să o spună, v-o spun eu că toată cheia succesului unui sindicat stă în independența lui și un procent foarte mare al acesteia este dat de partea financiară.

Păi dacă la liderul local se strâng bănuții, el va conștientiza cu adevărat valoarea fiecărui membru și se va lupta cu toate puterile să-l țină mulțumit și să nu plece, pentru că nu are zeci de mii de membri ca să nu se simtă plecarea unuia. În plus, el acolo e mai aproape de membri și știe cel mai bine ce vor și ce așteaptă oamenii de la sindicat. Pentru că trebuie să recunoaștem că încă nu avem o cultură sindicală, iar plasa cu portocale de sărbători, încă face legea prin sindicatele polițiștilor.

Iar dacă sindicatul de la nivelul unui județ, este independent din punct de vedere financiar, atunci poate lua și decizii, poate pune condiții celor de la centru (din federație, din confederație), îi poate trage cu adevărat de mânecă, iar dacă nu e mulțumit, îi lasă fără finanțare. Se retrage din aceea federație și se înscrie în alta, pentru că la el sunt banii.

Cei de la centru, din federații și confederații ar trebui să fie finanțați de sindicatele de la baza fiecărui județ, nu cum se întâmplă acum, când toți banii se strâng la centru și ei doar le trimit înapoi în teritoriu niște firimituri.

Iar dacă finanțarea s-ar face invers, marii lideri sindicali ce stau la masă cu guvernanții vor fi mult mai interesați să obțină beneficii și pentru tălpași, pentru că în caz contrar vor dispărea, sindicatele retrăgându-se din federația/confederația lor și nu vor mai avea finanțare. Nu ai mai vedea atâta relaxare la ei, cum este în prezent, când bănuții se strâng la ei acolo și datorită numărului foarte mare al membrilor ce se datorează efectului de turmă, nu a realizărilor sau succeselor sindicale, nici nu-i interesează dacă se retrage unul, zece sau o sută ... bani oricum se strâng suficienți.

Sumele de bani foarte mari, întotdeauna și peste tot, au atras corupție, trădări sau apariția unor interese ascunse ...

Asta e cea mai mare anomalie și greșeală din mișcarea sindicală a polițiștilor. Așa că, după părerea mea, toată cheia succesului stă în organizarea pe alte principii, mai sănătoase a acestei mișcări. Duceți-vă într-un sindicat care să fie cu adevărat al vostru, unul local, în care să vă cunoașteți toți între voi, în care să-l poți trage de mânecă pe lider sau îi poți bate obrazul dacă ești nemulțumit și care să fie cu adevărat independent, nu unul unde liderul este doar un simplu poștaș al mesajelor capetelor luminate de la centru.

Și aș mai avea de spus multe, dar mă opresc deocamdată aici, pentru că și așa am scris iarăși mult. :D

• Apreciez 4
Publicat (modificat)

Ce spunea liderul SNAP la o sedinta in jud. Covasna, care a avut loc in data de 16.02.2011 ( un mic fragment ) :

http://www.youtube.com/watch?v=UddZ4GEeMfc

Nu vreau sa fac reclama sindicatului ( ci numai pentru informare ), voi alegeti singuri sindicatul care credeti ca va reprezinta si aveti incredere in el . Numai ca nu se mai poate cu atata minciuna . :emo-yessir:

PS : filmarea a avut loc in sediul Jandarmeriei Covasna ( acolo isi are mai nou sediul IPJ-ul, pana la construirea unui alt sediu nou ), deoarece sediul IPJ Covasna a fost revendicat de proprietar si dat in folosinta catre acesta .

.......Scuze pentru filmare, eram obosit.

Modificat de Eduard
Publicat

Surugiu spune că e normal ce s-a întâmplat prind negocierile la legea salarizării !? :blink:

Și mai spune că suntem toți vinovați!?

Cu alte cuvinte, într-un fel e normal ... pffoa, acum m-am liniștit. :ner:

Publicat (modificat)

Scuze, Eduard ,dar mai bine nu postai filmarea asta.

Eu zic ca nu prea este reclama. Este antireclama.

In primul rand domnul care zice ca este presedinte la nivel national ar fi trebuit sa stie cu ce se confrunta politistii din Covasna, iar daca era interesat ar fi putut sa vina macar cu o informare de la liderul local daca tot a invitat in sala inspectorul sef care pune politistii sa salute cu mana la cascheta.

Suntem vinovati toti pentru ce s-a intamplat la negocieri? Pai am fost acolo?

Eduard eu cunosc cam cum se desfasoara intalnirile la ,,nivel inalt'. Leii pe care ii vedeti voi se transforma subit in pisici.

Si o sa iti spun ceva, ca poate esti formator de opinie....niciodata, dar niciodata nu pui membrii sa vorbeasca in locul tau. Tu esti portavocea , tu trebuie sa aduci la cunostinta inspectorului sef problemele cu care se confrunta politistii din sindicatul tau.

De ce ? Pentru ca tie chiar nu are ce sa iti faca , si chiar daca iti face ai alte posibilitati decat membrul de rand.

Mai spune domnul surugiu ca a fost la doua posturi unde nu erau membrii SNAP.....

Pai ce cauta acolo, terminase de vorbit cu membrii SNAP-ului?

Iar am vazut ca tot ii dau cu ,,multumirile" inspectorului sef ,dupa parerea mea asa cu am mai spus ultimul dinozaur comunist in viata, domnul surugiu, liderul local chiar si cel care a facut filmarea incheie intr-un mod ,,apoteotic" aducand osanale inca odata ,daca mai era nevoie, comunistului sef.

I-ati multumit ca s-a deranjat sa vina sa stea de vorba cu voi? Pai nu trebuia, el nu este interesat de problemele subordonatilor?

Sau ca v-a dat voie sa va intalniti in inspectorat? Este proprietatea lui, a primit-o de la parinti?

Personal eu nu prea cred ca fiind ,,seful" de fata la o sedinta sindicala oamenii vorbesc liber.

Incercati sa vorbiti cu oamenii si pe urma invitati-l si pe inspector.

Insa liderii au posibilitatea sa vorbeasca in sedintele de comanda, de consiliu, unde sunt comandantii formatiunilor din judet sau la bilanturi , zile festive etc unde este invitata presa si oamenii politici din judet.

Ia incercati sa faceti asta si o sa vedeti efectul. Incercati sa aveti o relatia buna cu presa locala , televiziuni si ziare.

Mai spune domnul surugiu ca este obosit...oamenii din sala nu or fi fost obositi?

Avam, dupa cum te stiu un fin observator, iti dai seama ca base incearca sa bage pumnul in gura sindicatelor, mai ales celor din politie si penitenciare, insa nu ar putea fara complicitatea unor lideri ai patronatelor, lideri de confederatii, lideri de federatii, oameni politici de la putere, oameni politici din opozitie si nu in ultimul rand oameni cu putere de decizie din ministerul justitiei. Iti dau o veste proasta in curand sindicatele nu vor mai putea face actiuni comune pentru membrii.

Abia cand miscarea sindicala din politie, care nu are o istorie indelungata, as putea spune ca inca nu si-a gasit o identitate, va fi ingenuncheata politistii isi vor da seama de importanta ei.

Cum spunea Catalin cultura noastra sindicala tinde spre zero .

Am uitat cam repede perioada anilor 1994-2000 , unii care tasteaza critic pe aici poate se jucau cu masinutele de fier soldateii de plumb, cand domnii comandanti erau un fel de trimisi ai lui Zeus pe pamant, unsi cu mir sfintit de la Vatican pe care nu puteai sa ii jignesti nici macar cu o privire, si care se comportau cu subordonatii precum stapanii cu negrii pe plantatie.

O sa iti spun o poveste adevarata de la Dolj.

La o sedinta de consiliu la care erau mai marii judetului , inspectorul sef care era atunci l-a intrebat pe liderul sindical care nu era din pacate cel al SNPPC-ului, ce a facut sindicatul pentru politisti.

Liderul s-a uitat la ceas , era 15.55 , i-a arata poarta inspectoratului pe care ieseau pentru a merge acasa sutele de politisti fiindca se terminase programul de lucru si i-a spus textual:,,Uitati domnule inspector sef ce a facut sindicatul pentru politisti".

Acel inspector sef pana a iesit la pensie nu a mai pus o astfel de intrebare.

Este usor sa critici de pe margine cum fac chibitii, insa este dreptul celor care sunt inscrisi intr-un sindicat si platesc cotizatie, astfel liderii afla care sunt nemultumirile membrilor.

Cei care nu sunt sindicalizati ar trebuii sa isi dea seama ca gresesc stand pe margine.

Este ceva de genul tot romanul se pricepe la politica dar nu voteaza si ajunge sa ne conduca ,sa faca jocurile prin parlament UDMR-ul.

Am uitat cam repede ca sindicatele, bune s-au rele, au obligat ministerul sa recunoasca niste drepturi legale, nu exista nicio indoiala ,ale politistilor.

Unii uita ca pentru a avea acum loganuri de 70000 de euro politistii mai batrani prin politie mergeau pe jos fiind platiti ca taxiul la km pana li se rupeau talpile la pantofi.

S-a uitat ca sindicatele au castigat niste drepturi prin instanta, ca au determinat ministerul sa recunoasca stabilitatea politistului pe functia publica, ca s-a semnat un acord privind contractul colectiv de munca, ca prevederile Legii188/1999 se aplica si politistilor, Codul Muncii etc.

Daca cineva crede ca a fost usor sa te lupti cu mentalitati invechite se inseala. Pentru ca spunea cineva, si cred ca asta vor sa aplice domnii politicieni in ministerul nostru drag, este mai usor sa schimbi mii de functionari decat mentalitatea mostenita de generatii. Cel mai bun exemplu vama......in loc de spectacole cu artificii si elicoptere ar trebuii ca domnii politicieni sa isi recunoasca pacatele pe care le-au facut atunci cand au politizat totul in tara asta, sa mearga la cauze si sa faca orice este posibil sa inlature efectele.

Insa daca mincuna intotdeauna este bine coapte adevarul este crud.

Dragi colegi inscrieti-va in sindicate, nu conteaza care ,tine strict de alegerea voastra, pentru ca s-ar putea ,daca stati pe margine foarte multi, cand o sa vreti ele sa nu mai existe.

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
Publicat (modificat)

Elvis, este parerea ta si o respect ! :emo-yessir:

Dar tin sa-ti spun ca dupa aceasta sedinta s-a schimbat putin , in bine, pentru agentii de politie.

Nu spun ca vreun lider de sindicat ar fi bun, dar pana la proba contrarie, trebuie incercat !!!

De dl. Surugiu nu vreau sa spun nimic, ca nu-l cunosc de mult . Dupa ce o sa-l cunosc mai bine, o sa-mi exprim parerea !

A fost o sedinta de sindicat, dl. inspector sef nu era obligat sa participe , dar a avut bunavointa sa vina, sa ne asculte si sa ne raspunda la intrebari . Acesta fiind motivul pentru care i s-a multumit !

I s-a adus la cunostiinta grave abaterii, pe care a promis sa le rezolve .

Sa auzim de bine ! :emo-yessir:

Modificat de Eduard
Publicat

Mulţumesc pentru răspuns Elvis, oricum eram sigur că va fi pertinent cum am început eu să te cunosc virtual. Ţineo tot aşa!.

• 4 ani mai târziu...
  • Membru
Publicat (modificat)

"Combatantii" se pupa intre ei si isi acorda plachete de onoare. Ma intreb cand mai au timp si de emisiuni la TV.

post-3587-0-34953800-1428603514_thumb.jp

Modificat de Ben
  • Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.