Jump to content
POLITISTI.ro

Pescuit comercial

istoricu2

Recommended Posts

salut. as dori daca sunt colegi cu mai multa experienta in legatura cu pescuitul comercial sa ma ajute si pe mine cu niste acte  normative actualizate care reglemeanteaza aceasta activitate. in speta sunt intr-o comuna in care am un lac de acumulare pe siret si nu as vrea ca in momentul in care merg sa efectuez un control sa ma fac de ras. am cautat pe site la ANPA dar nu am gasit, acte normatice care sa reglementeze aceasta activitate.

cel mai mult ma intereseaza urmatoarele:

-ce putere maxima trebuie sa aiba motorul unei barci pentru a putea sa o conduci fara permis;

-barca folosita trebuie sa fie inmatriculata?

-in momentul in care este scos pestele din plase acesta trebuie vandut vreunei firme de specialitate, sau il poti pastra tu in congelatoare, pentru a-l vinde ulterior?

-cum se verifica ce cantitate de peste este prinsa, pentru ca pe autorizatia de pescuit este trecuta o anumita cantitate maxima din fiecare specie pe care o poti pescui;

-care sunt dimensiunile minime pentru fiecare specie de peste pentru a putea fi retinut?

-daca am autorizatie de pescuit comercial trebuie sa am si un contract cu vreo firma, care sa vina si sa-mi cumpere pestele?  :emo-yessir:

Edited by istoricu2

Legislatie in domeniu:

- OUG 23/2008 privind pescuitul si acvacultura

- Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale 342/2008 privind dimensiunile minime individuale ale resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, pe specii, care pot fi capturate din mediul acvatic

- Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 449/2008 privind caracteristicile tehnice, conditiile de folosire a uneltelor admise la pescuitul comercial si metodele de pescuit in apele maritime si continentale

- Ordinul 307/2015 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2015

• Upvote 7

-ce putere maxima trebuie sa aiba motorul unei barci pentru a putea sa o conduci fara permis;

-barca folosita trebuie sa fie inmatriculata?

Ordin 534 din 2007 pt aprobarea regulamentului privind criteriile minime de pregatire si perfectionare, precum si conditiile de obtinere a certificatelor internationale de conducator de ambarcatiune de agrement

Legea 191 din 2003 privind infractiunile navale

OG 42 din 1997

Edited by castana
  • Upvote 5

ORDIN 344/2009 pentru aprobarea modului de operare si de functionare a Fisierului navelor si ambarcatiunilor de pescuit   - toate ambarcatiunile folosite pentru pescuit comercial trebuie sa fie inmatriculate.