bibanu999 Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 Daca un pieton traverseaza fara sa respecte culoarea rosie a semaforului,unde este prevazuta corect fapta ,de art.60 al Regulamentului de aplicare a O.U.G. 195/2002 sau de art.167,alin.1("Se interzice pietonilor si persoanelor asimilate acestora sa traverseze drumul public prin alte locuri decat cele permise") al aceluiasi Regulament? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted April 22, 2011 Moderator Share Posted April 22, 2011 Traversarea strazii de catre un pieton, pe culoarea rosie a semaforului electric aflat in stare de functionare, este prevazuta in Regulamentul pt. aplic. OUG 195/2002 rep. la: Art. 60. – Semnalul de culoare verde intermitent şi semnalul de culoare roşie interzic pietonilor să se angajeze în traversare pe partea carosabilă. si sanctionata de OUG 195/2002 rep. prin: Art.99. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice: [..] 3. nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice;[..] A mai existat o discutie asemanatoare si o poti vedea aici: 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adyboy162 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Buna ziua,as avea si eu o curiozitate .....am avut un accident anul trecut un pic si din cauza neatentiei...am dat peste o batrana pe trecere,doamna respectiva trecea pe rosu ,incepuse sa treaca pe galben sau verde dar intre timp culoarea semaforului sa schimbat,intrebarea mea este .....daca semaforul era cronometrat schimba aspectul problemii ?....si daca e in totalitate vina mea . La locul accidentului sunt camere ...se vede destul de clar ca era pe rosu in momentul in care sa intamplat accidentul.Va rog daca ma puteti ajuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted May 5, 2011 Moderator Share Posted May 5, 2011 Nu prea. Semnalul de culoare rosie interzice pietonului sa se angajeze in traversare. Daca acesta a inceput traversarea pe culoarea verde, iar intre timp, pana sa ajunga in cealalta parte a strazi culoarea s-a schimbat, nu prea i se poate reprosa mai nimic pietonului. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xtrem Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 (edited) Personalul tehnic desemnat cu setarile aparatelor de comanda a semaforului electric ia in calcul timpii de degajare a intersectiei, respectiv traversarea acesteia de catre pietoni si autovehicule fapt pentru care este introdusa lumina de culoare galbena a semaforului electric practic pentru cel ce urmeaza sa intre in intersectie dupa culoarea rosu apare culoarea galbent iar in legisalatie este specificat ca aceste doua culori impreuna ori daca galbenul a apratut dupa rosu interzic trecerea. In concluze nu poti surprinde un pieton pe trcerea de pietoni care s-a angajat in traversare pe culoare verde si a fost surprins de culoare rosu. Sorferul in acest caz are ori rosu ori urmeaza galben dupa rosu ori are rosu + galben ceea ce prin lege nui pemite patrunderea in intersectie. Edited August 7, 2011 by Xtrem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayne Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 ooo.. ba poti... pt ca 1. sunt sincronizate prost si B) pt ca exista multi prosti care prefera sa stea in spital cateva zile decat niste secunde asteptand urmatorul verde. exemplu sigur, semaforul de langa policlinica Titan, de la verde trece la rosu aproape instantaneu. fiind policlinica langa, e plin de pensionari care se foscaie de colo colo... vad ca apare galben, stiu ca se va face rosu, si totusi se angajeaza in traversare desi ei abia se pot misca.... apropo, isi aminteste cineva faza data la tv, anul trecut cred, de la o actiune a politiei ref traversare prin locuri nepermise? era la obor, si un agent incerca sa ii explice / opreasca o tanti care o luase razna.. nu numai ca aia ca s'a oprit, si a trecut toata strada cum a vrut ea, cu agentul dupa ea, dar i'a si tras o sacosa in cap la un moment dat... no comment... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xtrem Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 (edited) Xtrem pentru a posta un clip de pe Youtube gasesti instructiuni detaliate aici: http://www.politisti.ro/topic/128-cum-adaugati-un-clip-youtube-direct-in-post/?do=embed' frameborder='0' data-embedContent> Ai incercat sa postezi link-ul, dar nu functioneaza pentru ca ai adaugat de doua ori http:// la inceputul link-ului. Trebuie sa fie asa: http://www Bafta! Multumesc. ooo.. ba poti... pt ca 1. sunt sincronizate prost si B) pt ca exista multi prosti care prefera sa stea in spital cateva zile decat niste secunde asteptand urmatorul verde. exemplu sigur, semaforul de langa policlinica Titan, de la verde trece la rosu aproape instantaneu. fiind policlinica langa, e plin de pensionari care se foscaie de colo colo... vad ca apare galben, stiu ca se va face rosu, si totusi se angajeaza in traversare desi ei abia se pot misca.... apropo, isi aminteste cineva faza data la tv, anul trecut cred, de la o actiune a politiei ref traversare prin locuri nepermise? era la obor, si un agent incerca sa ii explice / opreasca o tanti care o luase razna.. nu numai ca aia ca s'a oprit, si a trecut toata strada cum a vrut ea, cu agentul dupa ea, dar i'a si tras o sacosa in cap la un moment dat... no comment... Ai perfecta dreptate eu vorbeam din punct de vedere tehnic. Aici insa cel in cauza poate cere o expertizare a aparatului de comanda a semaforului si apoi in functie de exepetiza tehnica dispusa in cauza poate sa se indrepte impotriva administratorului. Dar cum avocatii mai mult iau banii de pe cei in cauza fara sa faca nimic nu se vor osteni pentru o asemenea situatie, Doar nu vrei sa se strice la mate cu administratorul. De unde mai ia el comisioane grase pentru ca doar s-a prezentat la un proces. Vezi cazul Teo Peter unde era clar dar ?.... asta este. Politistul daca da sfaturi va fi taxat ca se erijeaza in aparator. Ei ca in multe alte situatii sunt legati de mini, de picioare si cu un mare plasture pe gura. Edited August 7, 2011 by Xtrem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayne Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 acum, sincer sa fim, pietonii dedicati (adica aia care numai cu perpedesul circula) au o mare durere .... si nu ma refer aici numai la cei trecuti de varsta a 4'a, care dupa ce ca i'a lasat fizicul, i'a lasat si mintea, si se apuca sa traverseze pe galben desi abia se misca si se face rosu la masini iar pana trece o banda... sunt ingrozit de cei care ar trebui sa fie normali la cap si traverseaza cand si pe unde vor ei! un mare bonus pentru cei care iarna, cand e carosabilul cum e (mega bonus, dupa ce a nins bine si nu au trecut cei cu deszapezirea) se arunca pe strada sa treaca "dincolo"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SandoKhan Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 si nu ma refer aici numai la cei trecuti de varsta a 4'a, care dupa ce ca i'a lasat fizicul, i'a lasat si mintea, si se apuca sa traverseze pe galben desi abia se misca si se face rosu la masini iar pana trece o banda... Pai nu spunea Boc ca unii vor parasi sistemul de pensii pe cale naturala? Cei de care pomenesti dau si ei saracii cate o mana de ajutor. Vai de ala care e la volan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miadry Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Sa fie oare din cauza ca pe vremea pensionarilor actuali nu se facea educatie rutiera? Eu personal am vazut cazuri cand pietonul ignora chiar politistul din intersectie si daca i se pare lui ca are timp sa traverseze, se baga. (La noi la Braila de cand cu reabilitarea strazilor, in multe intersectii semafoarele au fost dezactivate, iar circulatia este dirijata de politisti locali) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayne Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 culmea.. pe vremea lor se facea,, si pe vremea mea... acuma s'a dus dreaq tot... din pacate am patit'o acum cativa ani.... detalii la un vin fier in octombrie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miadry Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Eu nu am avut parte de educatie rutiera la scoala, in afara de cateva ore ocazionale, dar s-a ocupat familia si a fost ok Nu traversez niciodata pe rosu sau pe verde intermitent. Chiar si cand este verde, ma asigur inainte de a ma angaja in traversare pentru ca la cati nebuni sunt in ziua de azi, nu se stie niciodata... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayne Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 e relativ simplu.. rosu.. STAI.. verde.. TRECI... dar aparent a fost introdusa in programa de Strandford mai nou chestia asta..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts