Jump to content
POLITISTI.ro

Nelămurire în legătură cu progama pentru admitere


CarmenSilva

Recommended Posts

Bună ziua. 

 

În Regulamentul de admitere în cadrul Academiei de Poliţie Al. I. Cuza, publicat în data de 30.01.2015 se precizează, vag, la pagina 29 următorul lucru:

,,3. Morfosintaxa

Părţile de vorbire flexibile. Clasificare/fel (verb, substantiv, articol, pronume, numeral, adjectiv). 
Locuţiunile. Categorii morfologice (diateză, conjugare, mod, timp, persoană, număr, gen, caz, grad 
de comparaţie). Funcţii sintactice."
Însă, după cum probabil majoritatea user-ilor acestui forum ştiu, gramatica limbii române din ciclul gimnazial diferă de cea învăţătă într-unul superior, motiv pentru care precizarea domnilor ce au întocmit regulamentul lasă loc de interpretări. Eu, până acum ceva timp, am crezut că este necesară doar gramatica învăţată în ciclul gimnazial de învăţământ, pentru că aşa mi se pare mie logic, cum am putea să învăţăm pentru facultate ceea ce alţii învată la facultate? Doar că, de cu.rând (ciudat, dacă-l scriam legat era cenzurat), am aflat că unora dintre colegii mei, care concurează de asemenea pe locurile ce urmeaza a fi scoase pentru concurs, le-au fost predate şi funcţiile sintactice care, în mod normal, se învaţă în ciclul superior de învăţământ. (de exemplu, functia de subiect în G./D., care în ciclul gimnazial nu este menţionată) Nu spun că este un capăt de ţară, doar că mi-aş dori totuşi o părere avizată în această direcţie, mă gândesc că dvs. trebuie să ştiţi, întrucât aţi susţinut şi trecut examenul.  
 
Sper că aţi înţeles şi totodată sper să mă lămuresc şi eu în privinţa acestui subiect. Mulţumesc anticipat!
O zi bună în continuare. 
Link to comment

Materia este mai vasta decât cea din programa pentru clasele V-VIII, cauta pe net și vei găsi culegeri de teorie care sunt destinate în special pregătirii pentru un examen. Te-ai uitat peste subiectele date în anii anteriori?

Link to comment

 

le-au fost predate şi funcţiile sintactice care, în mod normal, se învaţă în ciclul superior de învăţământ. (de exemplu, functia de subiect în G./D., care în ciclul gimnazial nu este menţionată) . 

 

 

Normal. Cel putin generatiei mele, acum 8 ani, prin clasa a 6-7 a, ne-au fost predate functiile sintactice, nu stiu daca era mentionata in programa ciclului gimnazial sau nu, dar cert e ca ne-a fost predata. 

Materia pentru admitere drept/academie/scoli politie e logic ca difera, fiind mult mai amplă/amănunțită. Ia drept exemplu cartea lui Alexandru Petricică, a-i să vezi diferența.

Link to comment

Am acasă o carte de teorie, cea a Adei Iliescu, dacă nu mă înşel. Într-adevăr, funcţiile sintactice prezente acolo, pentru că de asta m-am legat, sunt mult mai vaste decât cele din programa claselor V-VIII. Deci, să înţeleg că intră absolut toată gramatica limbii române (nimic în plus în afară de ce anunţat, dar când spun toată mă refer la toate generalităţile subiectelor propuse în acel regulament afişat), indiferent de ciclul şcolar în care este studiată? Mulţumesc frumos pt. răspunsuri.

Link to comment

Am acasă o carte de teorie, cea a Adei Iliescu, dacă nu mă înşel. Într-adevăr, funcţiile sintactice prezente acolo, pentru că de asta m-am legat, sunt mult mai vaste decât cele din programa claselor V-VIII.

E normal, pentru că nu poți să-i predai unui copil de clasa a 5-6 a aceeasi materie pe care o învață un student.

Da, intră toata gramatica limbii române (ceea ce e in programa de admitere). Am propus cartea aceea deoarece contine strict materia pentru admitere + explicații (oricum, sunt multe alte carti, spor sa fie).  :)

Link to comment

Teoretic, nici noi nu suntem studenţi, cel puţin încă. De aia mi se părea un pic lipsit de logică să înveţi pt. facultate materia ce se învaţă la facultate. Oricum, m-am lămurit. Mulţumesc tuturor pt. lămuriri.

Link to comment

Cartea de teste a lui A. Petricica este sub nivelul admiterii la Academia de Politie.

 

La ce editie te-ai uitat ultima oara ? Am cartea din 2014 si imi par mai grele grilele fata de ce s-a dat pana acum la admitere.

Link to comment

Si mie mi se par muuuult mai ușoare grilele date la academie.

Edited by Marius
Nu mai cita postarea anterioară, pentru că e inutil şi interzis de regulament.
Link to comment

Cartile de teste a lui A.Petricica iti rup capu'...cel putin cea din 2015...concentrati-va pe istorie mai degraba....bafta tuturor

Edited by MIhayR
Link to comment

Istoria e cea mai uşoară şi frumoasă. Ce e cu adevărat greu, din punctul meu de vedere, este engleza. Sper să recuperez la română, respectiv istorie pt. ce pierd la engleză. Nu ştiam că a scos şi în 2015 o carte A. Petricică, am să mă uit şi am sa achiziţionez şi cartea aceasta, mulţumesc de pont.

Link to comment

Nu ai pentru ce...Istoria e foarte simpla pentru cei ce o iubesc....insa notiunile pe care ti le cere Academia necesita un efort psihic un pic mai mare(memorie), pentru ca asta impune natura meseriei la care aspiram....Parerea mea e ca adevaratul test psihologic sunt probele teoretice.(Cartile lui Petricica apar ca fiind din 2013-2014, dar la livrare vei avea o surpriza)

Edited by MIhayR
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.