Jump to content
POLITISTI.ro

Pieton lovit pe straduta


benkb

Recommended Posts

Va salut,

 

Plecand de la o intamplare de-a unui prieten caruia i s-au pus tiganii in drum pe un DJ ca sa-l jefuiasca (in cazul asta mi-e clar ca putea sa-i calce), am ajuns sa ma intreb ce se intampla daca un pieton e lovit de masina pe o straduta (strada laturalnica, langa bloc, unde trotuarele sunt 100% ocupate de masini).

Poate primi soferul o parte din vina tinand cont ca pietonul avea trotuarul ocupat? Sau n-are nicio sansa la asa ceva?

 

Din fericire nu mi s-a intamplat acest lucru si nici nu imi doresc insa sunt curios sa stiu cam ce decizie s-ar lua intr-o astfel de situatie.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Da. Insa tu stii care e diferenta dintre densitatea din Ramnicu Valcea si cea din Bucuresti? 7x

Daca o sa reusesti ca sa-ti imaginezi orasul tau de 7 ori mai aglomerat decat e acum, atunci o sa intelegi si cat de relevanta e intrebarea mea.

  • Downvote 3
Link to comment
  • Member

Si atunci la Mumbai cum e?

Mergi in asa fel incat sa ai timp sa eviti orice pericol, nu?

Edited by bozo
Link to comment

ma intreb ce se intampla daca un pieton e lovit de masina pe o straduta (strada laturalnica, langa bloc, unde trotuarele sunt 100% ocupate de masini).

Poate primi soferul o parte din vina tinand cont ca pietonul avea trotuarul ocupat? Sau n-are nicio sansa la asa ceva?

 

 

Daca ti se pare ca o sa lovesti cu masina un pieton pe o strada anume, mergi cu masina pe alta strada sau nu mai mergi deloc.

Link to comment

 

Poate primi soferul o parte din vina tinand cont ca pietonul avea trotuarul ocupat? Sau n-are nicio sansa la asa ceva?

 

 

Nu te supara, dar ai probleme cu intelegerea limbii romane <_< ! Soferul nu primeste vina, poate sa primeasca o condamnare, pedeapsa sau amenda! Cred ca ai vrut sa spui "I se poate stabili o culpa in producerea accidentului"! Referitor la cea de-a doua intrebare a ta, la ce sansa te gandesti  :huh:... . De fiecare data cand se produce un accident rutier din care rezulta o vatamare corporala din culpa sau mai rau, o ucidere din culpa, in cauza penala se efectueaza o expertiza tehnica auto in domeniul accidentelor de circulatie, unde se stabilesc, alaturi de dinamica producerii accidentului si cauzele care au determinat producerea accidentului respectiv vinovatia partii/partilor implicate. Daca pietonul este surprins si accidentat din culpa sa exclusiva, conducatorul auto nu va raspunde pentru infractiune, intrucat nu se face vinovat. Daca, conducatorul auto a incalcat o norma rutiera care are legatura de cauzalitate cu producerea evenimentul rutier, atunci acesta va fi tras la raspundere. O seara placuta!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.