Jump to content
POLITISTI.ro

S-a schimbat pedeaspa privind contrabanda de tigari?


nedelcujeanina

Recommended Posts

Stiu ca pedeapsa pentru contrabanda cu tigari era intre 2-7 ani cu inchisoare, dar se scapa cu 2-3 ani cu suspendare +amenda penala. Acum am auzit de la cineva ca, de 2-3 luni, s-a schimbat in 1an jumate cu inchisoare. E adevarat?

Link to comment
  • Moderator

Unde ai auzit şi/sau citit aşa ceva?

Nu ştiu sigur unde te informezi dar să ştii că infracţiunile de contrabandă nu sunt prevazute în noul Cod penal, ci în legi speciale, respectiv în Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României, art. 270. - art. 278. Există şi o hotărâre a ICCJ referitoare le acest subiect.

 

Referitor la modul de aplicare şi stabilire a pedepselor pentru asemenea fapte, această chestiune ţine exclusiv de aprecierea şi competenţa instanţei de judecată, iar poliţia nu are absolut nicio legătură cu acest aspect.

Link to comment
  • Moderator

Noi de obicei mergem pe retinere si solicitare a arestarii preventive cand constatam astfel de fapte. Asta ca tot voiai sa stii jurisprudenta.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.