Jump to content
POLITISTI.ro

Sunt minor şi am primit o amendă care nu este înjumătăţită


j0hn6

Recommended Posts

Buna ziua Menționez ca am 17 ani si zilele

Astea am primit o amenda in valoare de 800 de lei , la fel ca a unui prieten care si el tot 800 a luat si are 23 de ani . Deoarece ca sunt minor trebuia sa mi se injumatateasca nu ? Sau in ce consta acest lucru ? Mulțumesc !

Link to comment

Mulțumesc , povestea este mai lunga deoarece echipajul a venit , ni s au cerut datele le-am dat nu am zis nimic nu ni s a spus nimic de nici o amenda nu au venit la sesizare , dar la 3 zile imi este dat sa vad in posta o scrisoare recomandata...... Fara sa ni se aducă nimic la

Cunoștința . Deci nu contează daca am 17 ani tot la jumate trebuia ? Nu am nimic împotriva cu amenda o sa o plătesc doar întreb daca este normal ceea ce au făcut ?

Link to comment
 • Moderator

Nu am de unde să ştiu dacă trebuia să fie la jumătate sau nu. Depinde de încadrarea juridică, depinde de ce prevede legea. De aceea trebuie să consulţi un avocat dacă consideri că trebuia să primeşti amenda la jumătate. 

Crede-mă că povestea ta nu e deloc interesantă pentru noi şi nici prima sau ultima. Majoritatea celor sancţionaţi se cred nevinovaţi, eventual abuzaţi şi caută un nod în papură. Repet, consultă un avocat sau citeşte legea şi ai să vezi că poliţistul poate aplica o sancţiune şi în lipsa contravenientului, iar aducerea la cunoştiinţă se face prin poştă (exact ce spui că s-a întâmplat). De aceea ai primit scrisoarea recomandată, s-a îndeplinit procedura de aducere la cunoştiinţă.

De asemenea e bine să ştii, că nu pentru toate faptele antisociale trebuie să existe o sesizare, poliţiştii pot constata fapte antisociale şi din oficiu, adică fără a fi sesizaţi de cineva. 

Dacă nu crezi, nu e nevoie decât să cauţi şi să citeşti legea, iar dacă te consideri nedreptăţit să conteşti măsura luată împotriva ta.

Link to comment
 • Moderator

Daca amenda este de la 500 de lei la 2000 de lei si tu ai primit 800, e totul in regula si legal. La fel de legal cum e ca politistii sa fii constatat doua sau mai multe contraventii si sa iti fi facut concurs intre ele, sumele cumulandu-se. Nu amenda se injumatateste, ci limitele maxime si minime prevazute de lege, in cazul in care esti minor.

 • Upvote 1
Link to comment

Acum ai inteles cum este cu jumatate din amenda? Daca nu, incerc sa-ti mai explic eu odata : tu fiind minor si banuiesc ca si elev, daca injuri un coleg la scoala sau ii adresezi expresii jignitoare, comiti o contraventie care se sanctioneaza de Legea nr.61/1991 cu amenda cuprinsa intre 1.000 lei si 3.000 lei. Pentru faptul ca tu nu ai implinit inca varsta de 18 ani, limitele minima si maxima ale amenzii se reduc la jumatate, adica tu poti fii sanctionat cu amenda cuprinsa intre 500 lei si 1.500 lei. Deci cuantumul de 800 lei se incadreaza perfect. Deci, nu este ca la regimul circulatiei, de exemplu, unde se prevede ca daca achiti amenda in 48 ore poti achita jumatate din minim.

Link to comment

Buna ziua Menționez ca am 17 ani si zilele

Astea am primit o amenda in valoare de 800 de lei , la fel ca a unui prieten care si el tot 800 a luat si are 23 de ani . Deoarece ca sunt minor trebuia sa mi se injumatateasca nu ? Sau in ce consta acest lucru ? Mulțumesc !

og 2/2001 :

 

art. 11:

 

(3) Pentru contraventiile savarsite de minorii care au implinit 14 ani minimul si maximul amenzii stabilite in actul normativ pentru fapta savarsita se reduc la jumatate.

(4) Minorul care nu a implinit varsta de 16 ani nu poate fi sanctionat cu prestarea unei activitati in folosul comunitatii.

(5) Cauzele care inlatura caracterul contraventional al faptei se constata numai de instanta de judecata.

Link to comment

"Pricepusi" cu siguranța am priceput si am luat la cunoștința , dupa cum am spus nu am nimic împotriva cu amenda o voi plăti nu am nici o obiecție , am vrut doar asa sa stiu pentru mine . Dar daca un singur lucru nu am înțeles este acela ca nu am fost avertizat , atenționat sau orice alt lucru , pur si simplu iti ia datele pe strada si iti da amenda . Va mulțumesc frumos pentru sprijinul acordat si imi pare rau daca am deranjat pe cineva .

Link to comment

Va apreciez ca sunteti de acord cu mine domnule Cristi , stau in sectorul 1 , MA ÎNTREB UNDE E POLIȚIA CAND LA PIAȚA SE VÂND ȚIGĂRI DE CONTRABANDA MA ÎNTREB UNDE E POLIȚIA CAND LA CÂTEVA STRĂZI SE JOACA BARBUT , stau pana dimineața si nu se intampla nimic . Nu era nevoie de aceasta ironie am ținut sa nu intru in astfel de polemici dar vad ca sunt obligat . Nu este vina nimănui imi asum ce am făcut , dar totuși sa ne uitam si ce facem bine si ce facem rau .

 • Upvote 1
 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

Concentrează-te pe şcoală şi nu-ţi mai pune atâtea întrebări generate de grija nemărginită pentru "capra vecinului". Nu eşti tu în măsură să le spui poliţiştilor ce şi cum ar trebui să-şi facă serviciul.

Dar ca să poţi dormi liniştit noaptea, uite aici câteva exemple din activitatea poliţiştilor privind ţigările de contrabandă:

Iar acestea sunt doar exemple. Îţi vine să crezi? 

Link to comment

Nu sunt in măsura sa vorbesc despre cum isi face treaba poliția si cum nu si-o face , pur si simplu am fost tratat cu prea multă superioritate si nu m-am putut abține sa nu intru in alte subiecte . " iar astea sunt doar exemple " , dar ce imi vine sa cred cand trec zilnic peste aceleași fete aceeași oameni care isi fac treaba de câțiva ani încoace cu aceeași intrebare : ce pachet vrei am de toate . Nu are rost oricum ne depășește subiectul . Va mulțumesc pentru sprijinul acordat chiar este o idee buna cu acest forum . O seara plăcuta

 • Downvote 6
Link to comment

Principiul e simplu, l-am auzit de la unii politicieni care ne-au ajustat salariile si e este urmatorul: eu am furat? si ce tu ai un cumnat care are o sora care a fost condamnata pentru inselaciune si nu sint eu de vina ca am furat, ci tu ca m-ai prins! dixit!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.