Jump to content
POLITISTI.ro

Ştiri despre modificare Cod Rutier

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Bună ziua!

Pe mai multe site-uri de știri au apărut articole referitoare la modificările Codului Rutier care intră în vigoare din 6 februarie. Vă dau un exemplu: 

htp://www.alba24.ro/noul-cod-rutier-de-vineri-ce-trebuie-sa-respecte-soferii-si-pasagerii.html

Eu am încercat să caut textul exact (așa cum a apărut în MO). Am reușit însă să găsesc doar HG 11/2015, care face referire la obligativitatea folosirii scaunelor pentru copii, dar nu apar lucruri precum ”În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, se aplică amenzi din clasa a V-a, care implică sancţiuni cuprinse între 21 şi 50 de puncte amendă (între 1.680 şi 4.000 de lei), plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile.”, care apar în acele articole din presă. 

Nu doresc să critic în niciun fel aceste modificări (nu de aceea am deschis acest topic), doar doresc să aflu când au fost publicate în MO (dacă au fost).

Vă mulțumesc! 

• Moderator
Publicat

De ce nu îi întrebi pe cei care scriu şi lansează aceste informaţii în spaţiu public, care e sursa ori baza acestor articole?

PS: Ai citit:

Dacă ţi-e lene sau nu poţi să postezi un minim rezumat al articolului ori câteva extrase/pasaje din textul respectiv, mai bine nu publici link-uri.

Publicat

Am presupus că este o modificare apărută în Monitorul Oficial, dar nu am găsit nimic. Şi m-am gândit să întreb aici. Citesc ce se postează pe acest forum de ceva vreme. 

Mulţumesc pentru atenţionare legat de link. Nu mi-a fost lene, chiar am citat din acel articol (în cazul în care nu merge linkul sau cineva nu vrea să deschidă pagina să înţeleagă despre ce este vorba).  

• Moderator
  • Soluţie
Publicat

Începând cu data de 14 februarie 2015, intră în vigoare dispoziţiile referitoare la utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune în vehicule. Prin noile reglementări nu se aduc alte modificări legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, nefiind vorba de „un nou Cod rutier”.

• Apreciez 2
  • Marius a modificat titlul în Ştiri despre modificare Cod Rutier

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.