Jump to content
POLITISTI.ro

Ştiri despre modificare Cod Rutier


lszcs
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Bună ziua!

Pe mai multe site-uri de știri au apărut articole referitoare la modificările Codului Rutier care intră în vigoare din 6 februarie. Vă dau un exemplu: 

htp://www.alba24.ro/noul-cod-rutier-de-vineri-ce-trebuie-sa-respecte-soferii-si-pasagerii.html

Eu am încercat să caut textul exact (așa cum a apărut în MO). Am reușit însă să găsesc doar HG 11/2015, care face referire la obligativitatea folosirii scaunelor pentru copii, dar nu apar lucruri precum ”În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, se aplică amenzi din clasa a V-a, care implică sancţiuni cuprinse între 21 şi 50 de puncte amendă (între 1.680 şi 4.000 de lei), plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile.”, care apar în acele articole din presă. 

Nu doresc să critic în niciun fel aceste modificări (nu de aceea am deschis acest topic), doar doresc să aflu când au fost publicate în MO (dacă au fost).

Vă mulțumesc! 

Link to comment
  • Moderator

De ce nu îi întrebi pe cei care scriu şi lansează aceste informaţii în spaţiu public, care e sursa ori baza acestor articole?

PS: Ai citit:

Dacă ţi-e lene sau nu poţi să postezi un minim rezumat al articolului ori câteva extrase/pasaje din textul respectiv, mai bine nu publici link-uri.

Link to comment

Am presupus că este o modificare apărută în Monitorul Oficial, dar nu am găsit nimic. Şi m-am gândit să întreb aici. Citesc ce se postează pe acest forum de ceva vreme. 

 

Mulţumesc pentru atenţionare legat de link. Nu mi-a fost lene, chiar am citat din acel articol (în cazul în care nu merge linkul sau cineva nu vrea să deschidă pagina să înţeleagă despre ce este vorba).  

Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Începând cu data de 14 februarie 2015, intră în vigoare dispoziţiile referitoare la utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune în vehicule. Prin noile reglementări nu se aduc alte modificări legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, nefiind vorba de „un nou Cod rutier”.

 

  • Upvote 2
Link to comment
  • Marius changed the title to Ştiri despre modificare Cod Rutier

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.