Jump to content
POLITISTI.ro

Perchezitia corporala


snmxyx

Recommended Posts

Buna ziua!

As dori si eu sa aflu daca la o perchezitie corporala politistul/jandarmul,dupa ce persoana perchezitionata a scos din buzunare toate obiectele pe care le avea,are voie sa introduca si el mainile in buzunarele persoanei?

 

Multumesc!

Edited by snmxyx
Link to comment
  • Moderator

Termenul corect este "Controlul corporal", NU percheziţie corporală care este cu totul altceva.

Controlul corporal al persoanei este o măsură poliţienească care constă în verificarea corpului, a îmbrăcămintei şi a încălţămintei acesteia, fără a scăpa din vedere controlul oricărui alt articol de îmbrăcăminte sau accesoriu ce-i aparţine.

Controlul corporal nu impune necesitatea autorizării de către magistrat, fiind un drept al poliţistului consacrat în legea de organizare şi funcţionare a Poliţiei Române şi se execută în teren, de către poliţist, ori de câte ori acesta apreciază că situaţia o impune.

Link to comment
  • Moderator

Pe noul cod nici macar perchezitia corporala nu mai necesita autorizarea magistratului ci se face de catre organul de urmarire penala in baza unei Ordonante.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.