Jump to content
POLITISTI.ro

Ce studii trebuie sa urmez pt. criminalistica?

Postare recomandată

Publicat

Buna seara! Am nevoie de cateva informatii cu privire la criminalistica.

1. La ce facultate ar trebui sa aplic/pregatesc pt. criminalistica.

2. Este interzis cu tatuaje ?( daca am un tatuaj pe antebrat e doar o linie subtire) In urma acestui tatuaj risc sa nu am sanse la o astfel de facultate?

3. Criminalisti din cate am inteles din cateva alte topic-uri pe care le-am citit se ocupa de dovezi( fire de par ,amprente etc.) dar exista si detectivi ,iar pt. aceasta profesie ar trebui urmata o alta facultate?

• Moderator
Publicat
On 30.01.2015 at 22:52, AlexSC a scris:

La ce facultate ar trebui sa aplic/pregatesc pt. criminalistica.

1. Singura posibilitate legitimă este să urmezi cursurile Academiei de poliţie Bucureşti ori una dintre Şcolile de poliţie de la Câmpina ori Cluj.

Este interzis cu tatuaje ?( daca am un tatuaj pe antebrat e doar o linie subtire) In urma acestui tatuaj risc sa nu am sanse la o astfel de facultate?

Răspunsul se găseşte într-un alt topic de discuţie

Criminalisti din cate am inteles din cateva alte topic-uri pe care le-am citit se ocupa de dovezi( fire de par ,amprente etc.) dar exista si detectivi ,iar pt. aceasta profesie ar trebui urmata o alta facultate?

Trebuie să devii poliţist, iar pentru asta trebuie să urmezi cursurile Academiei de poliţie Bucureşti ori una dintre Şcolile de poliţie de la Câmpina ori Cluj.

Publicat (modificat)

Și mai ales cu  acelea vechi, care au un „parfum” specific. :P

Modificat de iav
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua!

Daca am terminat facultatea de inginerie chimica as putea lucra intr-un laborator de criminalistica?

Publicat

Daca urmezi scoala sau academia. Prima data trebuie sa faci scoala, dupa poti lucra unde vrei tu.

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Buna! Stiu ca acest topic a mai fost discutat pe aici si cu alte ocazii, insa nu am vazut nimic recent despre el. Pentru a ajunge in criminalistica trebuie sa fac neaparat academia de politie? Pe mine ma bate gandul sa dau de ceva timp la facultatea de drept din Iasi si as vrea sa stiu daca pot ajunge in criminalistica de acolo si mai ales cum. Ce fel de master as fi nevoita sa fac dupa ce imi termin licenta la drept? Multumesc anticipat!

• Marius a modificat titlul în Ce studii trebuie sa urmez pt. criminalistica?
  • Membru
Publicat

Întâi trebuie să ajungi în rândurile noastre și ca să faci asta trebuie să urmezi cursurile Facultății de Poliție din cadrul Academiei de Poliție sau  școala de poliție „Vasile Lascăr” Câmpina/„Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca. În cadrul Facultății de Poliție vei putea opta pentru specializarea „Criminalistică” iar școlile de poliție fac periodic clase de criminalistică.

• 7 luni mai târziu...
Publicat

Dacă dau la acedemia de poliție din București, cum îmi aleg secțiunea de criminalistică? Este necesar vreun examen în plus la chimie? Sau rămân valabile examenele de la română, istorie și engleză ? 

Publicat

Buna ziua, frecventez o facultate de drept cu profilul de științe tehnico-stiintifice (criminalistică)  in Italia. După terminarea facultății as dori sa fac o specializare în România. As vrea sa stiu ce specializări sunt si daca pot sa fac in Romania  direct specializarea.

Multumesc mult

O zi bună

• 3 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Bună seara!

Cu o specializare a masterului (facultatea de Drept), Criminalistică, ce pași trebuie urmați pentru intrarea in cadrul Poliție pe nișa criminalistică? 

Și ce oportunități sunt cu licența în psihologie și masterat în criminalistică?

Vă mulțumesc!

Modificat de SSergiu
  • 3 ani mai târziu...
Publicat

Salut! vreau si eu sa devin criminalist, pot face asta la Academia A.I. Cuza?

Pe langa asta as vrea sa mai stiu cam ce materii trebuie sa invat pentru a urma criminalistica.

Multumesc anticipat.

• Moderator
Publicat

Bineînțeles ca poti deveni criminalist, dar mai întâi de toate trebuie sa fii polițist - Școlile de Politie de la Câmpina/Cluj sau Academia ...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.