Jump to content
POLITISTI.ro
AlexSC

Ce studii trebuie sa urmez pt. criminalistica?

Recommended Posts

AlexSC

Buna seara! Am nevoie de cateva informatii cu privire la criminalistica.

 

1. La ce facultate ar trebui sa aplic/pregatesc pt. criminalistica.

2. Este interzis cu tatuaje ?( daca am un tatuaj pe antebrat e doar o linie subtire) In urma acestui tatuaj risc sa nu am sanse la o astfel de facultate?

3. Criminalisti din cate am inteles din cateva alte topic-uri pe care le-am citit se ocupa de dovezi( fire de par ,amprente etc.) dar exista si detectivi ,iar pt. aceasta profesie ar trebui urmata o alta facultate?

Share this post


Link to post
Share on other sites
BGeorge

Citeste asta:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius
On 30.01.2015 at 22:52, AlexSC a scris:

La ce facultate ar trebui sa aplic/pregatesc pt. criminalistica.

1. Singura posibilitate legitimă este să urmezi cursurile Academiei de poliţie Bucureşti ori una dintre Şcolile de poliţie de la Câmpina ori Cluj.

On 30.01.2015 at 22:52, AlexSC a scris:

Este interzis cu tatuaje ?( daca am un tatuaj pe antebrat e doar o linie subtire) In urma acestui tatuaj risc sa nu am sanse la o astfel de facultate?

Răspunsul se găseşte într-un alt topic de discuţie

On 30.01.2015 at 22:52, AlexSC a scris:

Criminalisti din cate am inteles din cateva alte topic-uri pe care le-am citit se ocupa de dovezi( fire de par ,amprente etc.) dar exista si detectivi ,iar pt. aceasta profesie ar trebui urmata o alta facultate?

Trebuie să devii poliţist, iar pentru asta trebuie să urmezi cursurile Academiei de poliţie Bucureşti ori una dintre Şcolile de poliţie de la Câmpina ori Cluj.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Taio

Criminalistii se mai ocupa si cu cadavre!  :naughty:

Share this post


Link to post
Share on other sites
iav

Și mai ales cu  acelea vechi, care au un „parfum” specific. :P

Edited by iav

Share this post


Link to post
Share on other sites
RotaruStefania

Buna ziua!

 

Daca am terminat facultatea de inginerie chimica as putea lucra intr-un laborator de criminalistica?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Elvis

Daca urmezi scoala sau academia. Prima data trebuie sa faci scoala, dupa poti lucra unde vrei tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
andrada07

Buna! Stiu ca acest topic a mai fost discutat pe aici si cu alte ocazii, insa nu am vazut nimic recent despre el. Pentru a ajunge in criminalistica trebuie sa fac neaparat academia de politie? Pe mine ma bate gandul sa dau de ceva timp la facultatea de drept din Iasi si as vrea sa stiu daca pot ajunge in criminalistica de acolo si mai ales cum. Ce fel de master as fi nevoita sa fac dupa ce imi termin licenta la drept? Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post
Share on other sites
BGeorge

Întâi trebuie să ajungi în rândurile noastre și ca să faci asta trebuie să urmezi cursurile Facultății de Poliție din cadrul Academiei de Poliție sau  școala de poliție „Vasile Lascăr” Câmpina/„Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca. În cadrul Facultății de Poliție vei putea opta pentru specializarea „Criminalistică” iar școlile de poliție fac periodic clase de criminalistică.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Amy23

Dacă dau la acedemia de poliție din București, cum îmi aleg secțiunea de criminalistică? Este necesar vreun examen în plus la chimie? Sau rămân valabile examenele de la română, istorie și engleză ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Emma12

Buna ziua, frecventez o facultate de drept cu profilul de științe tehnico-stiintifice (criminalistică)  in Italia. După terminarea facultății as dori sa fac o specializare în România. As vrea sa stiu ce specializări sunt si daca pot sa fac in Romania  direct specializarea.

Multumesc mult

O zi bună

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
SSergiu

Bună seara!

Cu o specializare a masterului (facultatea de Drept), Criminalistică, ce pași trebuie urmați pentru intrarea in cadrul Poliție pe nișa criminalistică? 

Și ce oportunități sunt cu licența în psihologie și masterat în criminalistică?

 

Vă mulțumesc!

Edited by SSergiu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Politisti.ro
   By Politisti.ro
   Există o falsă percepţie a realităţii în rândul cetăţenilor, datorită filmelor de gen CSI, Dexter şi aşa mai departe, văzute la TV. Din acest motiv criminaliştii sunt confundaţi frecvent cu poliţiştii judiciarişti, cei care desfăşoară efectiv cercetarea penală, fac investigaţii, audiază victimele, martorii, persoanele suspecte, identifică şi reţin autorii faptelor penale etc. Spre deosebire de imaginea senzaţionalistă din filme, în realitate poliţistii criminalişti doar adună probele, le analizează şi apoi trimit concluziile colegilor poliţişti care instrumentează cauzele penale.
   Tot datorită acestor seriale şi a ficţiunilor prezente la TV, criminaliştii sunt foarte des puşi în situaţia de a da explicaţii persoanelor care, în calitate de parte vătămată, le solicită să identifice autorul furtului după urmele papilare lăsate pe o piatră/cărămida cu care a fost spart geamul, sau pe îmbrăcăminte şi aşa mai departe. Ori aceste aspecte, în practică sunt considerate cel puţin deplasate şi din domeniul fantasmagoricului.
   Criminalistica - este ştiinţa care elaborează mijloace şi metode tehnico-ştiinţifice, precum şi procedee tactice destinate descoperirii, fixării, ridicării, examinării şi interpretării probelor judiciare, efectuării expertizelor şi constatărilor tehnico-ştiinţifice, în scopul prevenirii şi descoperirii infracţiunilor, identificării făptuitorilor şi administrării probelor necesare aflării adevărului în procesul judiciar.
   Drept urmare, principalele atribuţii ale poliţistilor criminalişti sunt:
   participă la cercetarea la faţa locului în cazul infracţiunilor (efectuează fotografii judiciare, fixează şi ridică urme sau orice fel de probe materiale, etc.) efectuarea de expertize şi constatări tehnico-stiinţifice în laboratoarele poliţiei desfăşoară activităţi de identificare în cartoteci, baze de date şi colecţii criminalistice, etc. În concluzie, pentru adolescenţii care visează să devină criminalişti, e bine să ştie că pentru asta trebuie să fie poliţişti. Asta presupune să susţină şi să promoveze examenul de admitere la una dintre instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor (Academia de Poliţie Bucureşti - cu durata studiilor de 3 ani ori la una dintre Scolile de poliţie din Câmpina şi Cluj - cu durata studiilor de 2 ani). Abia după ce vor fi admişi în una dintre aceste instituţii de învăţământ există posibilitatea să opteze pentru specializarea criminalistică.
   În urma unor analize privind necesarul şi disponibilitatea funcţiilor de criminalişti în structurile poliţiei, anual se înfiinţează sau nu clase cu specializare criminalistică în fiecare dintre instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor. Specializarea criminalistică se poate urma şi după iniţierea în carieră, mai exact în timpul carierei poliţistului. Trebuie precizat că nu există alte forme de învăţământ, nicio facultate, cursuri, studii postuniversitare şi/sau de masterat etc. în urma cărora absolvenţii acestora să fie încadraţi în Poliţia Română pe funcţii de criminalisti.
   Pentru o imagine corectă a criminalistului puteţi urmări acest clip video:
    
  • NewsBot
   By NewsBot
   Sistemul AFIS, repus în funcțiune

   În cursul acestei zile a fost repus în funcţiune, la nivelul Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sistemul AFIS.

   După finalizarea auditului tehnic şi funcţional pe toate palierele, în cursul săptămânii viitoare vor fi reconectate, treptat, la sistem şi inspectoratele judeţene de poliţie.

   Sistemul AFIS a prezentat disfuncţionalităţi de ordin tehnic, însă pe timpul nefuncţionării acestuia, activitatea poliţiei nu a fost blocată. Urmele ridicate de la faţa locului au fost comparate, manual, cu cele luate de la persoanele incluse în cercurile de suspecţi, de către poliţiştii criminalişti.

   Problema tehnică nu a afectat integritatea bazei de date naţionale, informaţiile din aceasta nefiind pierdute.

   I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice
  • 2Marina
   By 2Marina
   Buna seara ! Din cate am inteles , pentru a ajunge criminalist trebuie urmata academia de politie intai , insa eu as dori sa stiu daca este posibil sa ajung criminalist daca urmez facultatea de drept si apoi fac masterul in criminalistica.Daca nu , atunci ce meserie pot avea dupa master?
    
   Multumesc frumos !!! 
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.