Jump to content
POLITISTI.ro

OSP, Penitenciare sau Frontiera

BurlacuM

Recommended Posts

Salut! Urmeaza sa sustin in vara examenul pentru admiterea la academia de politie si sunt indecis, imi puteti spune va rog care sunt avantajele/dezavantajele pentru fiecare sectie si ce ati alege in locul meu? Majoritatea m-au sfatuit sa dau la penitenciare.

Ma gandeam sa aleg Drept/OSP, chiar daca e foarte mult de invatat dupa ce esti admis, daca intri la Drept si ti se pare ca e prea mult de invatat, te poti transfera la OSP? Multumesc!

Eu fac Facultatea de Drept la Galati. Cred ca nu este mare diferenta intre facultatea autentica de drept si cea de la academie. E greu pana prinzi "ideea" ,insa facultatea e foarte frumoasa. Eu sunt foarte fericita ca am ales acest drum. Eu invat singura si mi se pare greu ,dar frumos. Gandeste-te foarte mult la un job pe care sa-l faci cu placere pentru ca-l vei face toata viata ta.Trebuie sa traiesti 8h/zi, nu sa le pierzi. Nu vreau sa te sfatuiesc, pentru ca nu sunt in masura, ci doar sa iti spun ce cred eu. 

Orice numai ofiteri sa fim, nu?  :doh:

Nu chiar, daca era asa as fi putut sa dau la jandarmi unde se intra cu medie mai mica si ar fi fost suficient sa invat cateva saptamani in loc de luni. In copilarie am vrut sa devin politist, nu spun ca e visul meu, au fost perioade in care voiam altceva, dar fiind la profil uman optiunile mele sunt destul de limitate si nu vreau sa fiu somer cu diploma dupa ce imi termin studiile.  Pe langa asta am facut un test de personalitate din care a reiesit ca mi se potriveste o cariera in politie si voiam sa ma informez despre ce ofera academia.

Edit: M-am inselat in legatura cu admiterea la jandarmi, media a fost mai mare, greseala mea, nu stiu de ce aveam aceasta impresie.

Edited by BurlacuM
  • Upvote 1

• Membru

Eu fac Facultatea de Drept la Galati. Cred ca nu este mare diferenta intre facultatea autentica de drept si cea de la academie. E greu pana prinzi "ideea".

Permite-mi sa te contrazic fără dar si poate.

Exista diferenta intre cele doua facultati.

Mai ales ca Academia de Politie te pregateste pentru o viitoare cariera in acest sistem.

P.S.

Nu este cazul sa mă contrazici, le-am absolvit pe amândouă.

Orice numai ofiteri sa fim, nu? :doh:

Este un lucru mare, fiecare este liber să-si aleagă drumul, nu?

Sfatul meu este sa mergi pe varianta OSP, încă un an in academie nu este cea mai inteleapta alegere.

Iti poti echivala ulterior diploma de drept la o facultate civila.

Edited by Alex87

Mai este o diferență între facultățile de rept civile și Academia de Poliție și anume: la facultățile de drept civile admiterea se face doar prin simpla înscrierea, pe baza unui dosar cu media de la bacalaureat, pe când la Academia de Poliție se intră pe baza  unui concurs adevărat, în care doar aptitudinile fizice și intelectuale contează, media de la bacalaureat fiind doar un criteriu de departajare în caz de egalitate.

• Upvote 2
  • Downvote 1

Eu am dat admitere pe baza de examen. Dificultatea examenului nu exista in comparatie cu Academia,insa adevaratele teste sunt post facultate. Nu contest ceea ce spui #Alex87, eu am venit doar cu o parere ,mai mult sau mai putin folositoare. Cred ca orice forma de invatamant esti mai mult decat utila,daca iti place si o fructifici.Din nou, e doar opinia mea.

• Membru

Nu am negat acest lucru. Daca doresti sa inveti o poti face si la Spiru.

In schimb iti spun sigur ca nivelul de pregatire este superior celui de la Dunarea de Jos din Galati, in ciuda faptului ca exista si acolo cativa profesori buni.

Cauta rezultate admiterii in cadrul INM din ultimii 4 ani si vei avea o mare surpriza. O pondere foarte mare din randul celor admisi in cadrul acestei institutii sunt veniti de pe bancile Academiei de Politie.

• Upvote 1