Buna ziua! Sunt din Constanta si am si eu o intrebare legata de Politia Locala Conatanta care desfasoara "atributii in circulatia rutiera", asa cum chiar ei au declarat.
Acestea sunt rapoartele pe care le publica saptamanal pe pagina lor de Facebook:
"Principalele activităţi desfăşurate de către poliţiştii locali cu atribuţii în circulaţia rutieră şi menţinerea ordinii şi liniştii publice, din cadrul Poliţiei Locale, în perioada 19.01– 25.01.2015.
Question
madaa
Buna ziua! Sunt din Constanta si am si eu o intrebare legata de Politia Locala Conatanta care desfasoara "atributii in circulatia rutiera", asa cum chiar ei au declarat.
Acestea sunt rapoartele pe care le publica saptamanal pe pagina lor de Facebook:
"Principalele activităţi desfăşurate de către poliţiştii locali cu atribuţii în circulaţia rutieră şi menţinerea ordinii şi liniştii publice, din cadrul Poliţiei Locale, în perioada 19.01– 25.01.2015.
Total contravenţii sancţionate - 245
- O.U.G. 195 / 2002 (rep.) - 150, din care:
- opriri/staţionări neregulamentare - 145 - accesul interzis - 4
- pietoni - 1
- puncte penalizare aplicate - 350
- HCLM 184 / 2013 - 65
- LEGEA 448 / 2006 ® - 26
- LEGEA 38 / 2003 ® - 2
- LEGEA 61 / 1991 ® - 2
Valoarea totală a amenzilor aplicate - 21 567 lei
Sancţiuni aplicate conducătorilor de autovehicule în regim TAXI - 11
Număr total de autovehicule pentru care a fost dispusă măsura blocării - 125
Număr total de autovehicule pentru care a fost dispusă măsura ridicării - 67
Sesizări soluţionate cu privire la ocuparea locurilor de parcare rezervate
sau punerea in imposibilitate a utilizarii autovehiculelor (curti/garaje) - 14"
Intrebarile mele ar fi:
1. Exista politie locala cu "atributii in circulatia rutiera"?
2. Are dreptul legal Politia Locala sa ma opreasca in trafic, sa imi ceara actele (buletin, permis, talonul masinii, rca si rovigneta)?
3. Este permis sa dea amenzi si puncte de penalizare?
Mentionez ca aici Politia Locala da amenzi la regimul circulatiei(pentru nepurtarea centurii de siguranta, incalcarea linie continua)!
Va multumesc! O zi buna!
10 answers to this question
Recommended Posts