Jump to content
POLITISTI.ro

  • 0
iulian1980

Examen redobandire permis de conducere

Întrebare

iulian1980

Buna ziua, Pe data de 13.01.2015, am avut parte de un eveniment nefericit undeva in Bucuresti, am derapat pe o portiune cu gheata si am acrosat un taximetrist. Strada mea fiind cu cedeaza trecerea, mi s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 60 de zile. Acum din ce am inteles, trebuie sa dau un examen pentru redobandirea permisului, in caz ca il iau, mi se reduce "pedeapsa" cu o luna, in caz de esec sau neprezentare se prelungeste cu inca o luna. Permisul de conducere este luat in judetul Prahova, iar eu acum am domiciliul in Bucuresti, incidentul s-a petrecut tot in Bucuresti Mai am cateva zile si imi expira dovada de conducere si as dori sa demarez cat mai repede procedura de examinare si recuperare a permisului. Intrebarea mea este: Unde trebuie sa ma adresez si sa ma inscriu la examen, in Bucuresti(unde am domiciliu)si aici as avea nevoie de indrumare pentru ca nu cunosc prea bine capitala, sau in Prahova(unde s-a emis permisul)? Cu ce acte trebuie sa ma prezint, si cu cat timp inainte de examinare? Multumesc !

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

3 răspunsuri la această întrebare

Postare recomandată

  • 0
Marius

privind cunoaşterea regulilor de circulaţie.

Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie de către contravenient se efectuează de către serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă (Poliţia Rutieră din judeţul în care a fost eliberat permisul de conducere), în cazul în care sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz a fost majorată cu 30 de zile.

Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie constă în completarea unui test grilă, ce conţine 15 întrebări din legislaţia rutieră. Este declarată "promovată" persoana care a răspuns corect la cel puţin 13 întrebări. Contravenientul este obligat să susţină examenul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie, în perioada executării sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce.

a permisului de conducere

Cererea necesară pentru reducerea perioadei de suspendare se depune la unitatea de poliţie pe a cărei rază de competenţă a fost săvârşită fapta şi aplicată sancţiunea.

  • Apreciez 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

  • 0
Patratel

Buna tuturor,

 

Am si eu o situatie putin ciudata pentru care as avea nevoie de putin de ajutor.

Permisul meu de conducere e emis in Baia Mare, iar adresa de domiciliu este in Bucuresti de mai bine de 5 ani. Mentionez ca nu am schimbat permisul in momentul in care am schimbat buletinul intrucat nu parea necesar.

Acest lucru cred ca ma va afecta din plin intrucat in perioada urmatoare urmeaza sa imi expire dovada de circulatie si sa imi fie suspendat permisul pentru 60 zile.

Motivul: neacordare de prioritate intr-o intersectie din Bucuresti.

Problema mea e ca inteleg ca testul 13 din 15 si recuperarea permisului se poate face doar in localitatea in care a fost emis permisul. Tinand cont de faptul ca nu locuiesc in Baia Mare si va fi greu sa ma deplasez acolo, mai ales fara permis, va rog sa imi comunicati daca exista posibilitatea de a sustine testul 13 din 15 si de a ridica ulterior permisul de conducere din Bucuresti (localitatea de domiciliu si de pe CI) si nu din Baia Mare.

 

Multumesc anticipat pentru orice idee folositoare.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
  • 0
iav

Dacă citeai răspunsul de mai sus al lui Marius, aflai și răspunsul la situația ta ciudată.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.