Jump to content
POLITISTI.ro

Avea dreptate sau exagera?

Alin21

Recommended Posts

Buna ziua.

In video-ul de mai jos se arata un domn ce ia la intrebari agentul de la Politia Rutiera.

https://www.youtube.com/watch?v=qfJBEaSuPTo

Stiu ca in cauza este vorba despre Republica Moldova dar am cateva nelamuriri: 

1) Soferul e obligat sa prezinte actele inaintea politistului rutier? 

2) Am dreptul ca si conducator auto sa cer la randul meu acele acte ? (intr-o situatie asemanatoare, adica oprit pentru viteza,si ce acte?)

3) Politistul nu a comis o infractiune aratand certificarea colegului? 

4) Ce se intampla cu amenda? La sfarsitul clipului se vede cand politistul ii inapoiaza actele. 

Nu vreau sa acuz Politia Romana ca ar comite cu asemenea ilegalitati. Nu caut nod in papura cand sunt oprit de agenti, vreau doar sa stiu si eu cine are dreptate aici si cine nu. Intrebarile mele sunt pur informative. 

Va multumesc.

• Upvote 1
  • Downvote 11

• Moderator

Câte clase ai?

În România, deşi există şi zone de excelenţă, 15% - 20% din populaţie nu are nivelul elementar de educaţie.

• Upvote 4

Alin21 pot sa îți spun că în toate situațiile când ești oprit în trafic de către organele de politie ești obligat sa prezinți documentele iar polițistul nu este obligat sa iți prezinte verificarea metrologica sau atestat de operator radar! Poți face contestație și în fata judecătorului vor fi prezentate documentele care au stat la baza întocmirii procesului verbal! Acele documente pot fi prezentate de polițist doar unui alt organ de control care vine sa verifice documentele!

• Active member

Mare greseala a facut ca i-a prezentat certificatul si ce-i mai cerea cocalarul de peste Prut.

Politistul e pus acolo in strada ca el sa legitimeze si sa controleze, nu invers. Scopul lui acolo e sa controleze, nu sa fie controlat de orice cocalar cu camera. Are nemultumiri - se adreseaza unei instante de judecata si contesta procesul-verbal de sanctionare.

• Moderator

Fără supărare, dar întrebările de genul celor de mai sus ridică mari îndoieli asupra capacităţii intelectuale a celor care şi le pun. Numai indivizii deficitari la capitolul educaţie şi logica elementară îşi pot imagina că atunci când sunt opriţi pentru control de poliţişti, îl pot controla ei la rândul lor pe aceştia.

Presupunând prin absurd ar fi aşa, nu ar mai avea niciun rost existenţa şefilor din poliţie, nu ar mai avea ce să facă, pentru că oricum poliţistul din stradă ar fi verificat şi controlat de toţi cocalarii cu care intră în contact. :doh:

În nicio altă ţară civilizată din lumea asta nu există astfel de idei aberante, promovate obsesiv de idioţii din media şi preluate fără a fi trecute prin filtrul propriei raţiuni de cetăţenii fără bacalaureat, dar cu ifose şi pretenţii de europeni cu drepturi.

Chiar mi se face scârbă, pentru ca degeaba am tot discutat şi explicat cum stă treaba cu aceste ", pentru că permanent apar astfel de "intelijenţi" agasanţi care repetă ca nişte papagali fără creier la nesfărşit aceste aberaţii.

E foarte simplu, cetăţeanul este obligat să se supună controlului şi indicaţiilor poliţistului în stradă, iar eventualele obiecţii, nemulţumiri şi/sau menţiuni le poate formula doar ulterior în scris prin formularea unei contestaţii împotriva documentului de constatare şi sancţionare în instanţa de judecată, sau o plângere către şefii acestuia. Aşa se întâmplă peste tot în lume, nu este nimic inedit, pentru că asta e procedura prevăzută de legislaţie.

Astora de cred ca pot pune la flotari agentul de circulatie le-as da ca pregatire o viza pentru Statele Unite, si o inchiriere de vehicul platita din bugetul Ministerului Educatiei, pentru experienta la fata locului.

Pentru ca acolo cand ti se cer documentele ai doar o sansa sa le prezinti.

Daca ti se cer si nu le prezinti, si ai pretentii sa citesti fisa matricola a agentului, urmatoarele intrebari ti se vor adresa la sectie, in care vei intra pe usa VIP cu mainile la spate, cu o amenda frumusica pentru ca nu te-ai supus comenzilor politistului + remorcarea masinii tale. Si trebuie sa ai un motiv foarte bun pentru care nu ai vrut sa prezinti documentele.

Mi-e greata de tupeul cocalarilor, ca cel din film, si sincer imi e mila de cat de cruda poate fi viata (pentru ca nu a fost prea darnica la subiectul IQ), cu cei care isi pun intrebari de genul celei din primul post.

• Upvote 1

Lasa politistul sa isi faca datoria ca apoi te plangi cand vezi la televizor accidente de circulatie cu morti si raniti din cauza vitezei, nefolosirii centurii, neasigurarii, neacordarii de prioritate si altele. Ti-ar placea mai mult sa nu vezi niciun agent de politie pe strada? Sau sa ii vezi, dar sa nu te opeasca niciodata? De unde sa stie agentul de politie ca tu ai permis, daca esti sub infleuenta alcoolului, daca tu esti infractor sau nu, daca nu te opreste? Vreti toti  motive. Fii convins ca unul care se stie ca sofeaza fara permis, sau cu bunuri in masina care nu ii apartin, circula regulamentar, cu lumini, centura si viteza recomandata, ca ii e frica sa nu fie oprit  de politie. Acum vorbim de practica, daca vrei si teorie uite-te la art 182 din HG1391/2006 unde scrie ca oprirea se realizeaza  si pentru verificarea detinerii de catre conducatorii vehiculelor a documentelor prevazute de lege.

Edited by Cati

Alt aspect social de data asta este ca, cu cat il tin din munca lui pe politist, cu atat nu isi poate exercita atributiile sa corecteze / curete soselele de infractori si/sau contravenienti.

Fără supărare Alin21,iti spun ca in situatia in care videoclipul postat mai sus, de tine, se petrecea în Germania, Austria sau SUA în secunda doi cand acel conducător auto gesticula, nu era cu mâinile pe volan și refuza sa prezinte documentele având tupeul sa ceara el documente polițistului, era trântit atât el cât și pasagerul din dreapta fata cu dintii în asfalt, cătușe la maini, reținut și mai mult ca sigur o amenda usturătoare. Nu înțeleg de ce românașii noștri când părăsesc teritoriul României fac tot posibilul sa respecte legea iar cand se întorc în România au conceptia ca polițiștii noștri fac abuzuri?! Trebuie înăsprite și legile noastre și atunci sa vezi cum vor fi respectați oamenii legii!

• Upvote 2

Ce lamuriri le trebuiau moldovenilor...!! Lor cine le permite sa legitimeze alta persoana, ce lege le da acest drept? Oare de ce se umilesc unii politisti si fac jocul infractorilor si contravenientilor?