Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare moped / scuter - documente necesare?


dumitruandrei56

Recommended Posts

Salut . Am cumparat acum 2 ani un moped ,dar nu l-am folosit l-am tinut doar in garaj,de o saptamana l-am reconditionat ,am facut un act de vanzare cumparare din nou dintre vanzator si cumparator ,dar alt act nu am la el . Cum as putea sa-l inmatriculez ? Ce acte imi trebuiesc sa ma duc sa fac rar,sa-mi dea carte (Ca la masina) si sa-mi faca itp ? Am auzit ca nu iti trebuie carte obligatoriu ca la masina ..

As vrea sa stiu 100% daca se poate inmatricula sau nu mai am ce face cu el .

 

Link to comment

Vanzatorul de la care l-ai cumparat trebuie sa aiba Carte de Identitate.

Mopedul a mai fost inmatriculat in Romania?

Ce garantii ai tu ca nu este furat?

Astea-s actele de care ai nevoie:

CUM OBŢINEŢI CERTIFICATUL DE AUTENTICITATE LA SCHIMBAREA DEŢINĂTORULUI?

Pentru vehiculele care sunt sau au mai fost înmatriculate în România şi care îşi schimbă deţinătorul, Registrul Auto Român eliberează un certificat de autenticitate în cazul în care se menţin principalele elemente de identificare şi caracteristicile constructive ale vehiculului în aceeaşi configuraţie ca în momentul omologării. [...]

Pe baza acestui certificat şi a inspecţiei tehnice în termen de valabilitate, vehiculul se poate prezenta la autoritatea care efectuează înmatricularea.

Actele necesare eliberării certificatului de autenticitate sunt:

- cerere activitate R.A.R. (cererea se va completa olograf de către solicitant pe propria sa răspundere, va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R. care efectuează prestaţia);

- act de identitate solicitant;

- cartea de identitate a vehiculului;

- dovada ITP în termen de valabilitate;

Acest document îl puteţi obţine de la orice reprezentantă R.A.R. şi este valabil pentru o singură înmatriculare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data eliberării sale.

Menţionăm că pentru activitatea de certificare a autenticităţii este necesară obţinerea în prealabil a unei programări care se face în baza datelor existente în documentele menţionate mai sus.

Pentru protecţia investiţiei dumneavoastră, recomandăm ca această activitate să se deruleze înainte de semnarea actului de vânzare - cumpărare.

http://www.rarom.ro/RO/article--Cum%20obţineţi%20Certificatul%20de%20Autenticitate%20la%20schimbarea%20deţinătorului--123.html

Link to comment
 • 5 weeks later...

Cezar daca e moped nu se inmatriculeaza ci se inregistreaza la primarie.

Dumitruandrei 56 du te la rar si vezi in ce conditii iti fac carte de identitate la el. Pt a circula cu el iti trebuie itp si rca. Fara carte nu ai cum face itp. Deci du te fa ti carte la rar si apoi unde vrei iti faci itp la 2 ani

Link to comment

Asta e noua pentru mine, face Primaria Carte de Identitate?

Asta e o chestie pur tehnica si trebuie verificata de specialisti

Nu te contrazic, dar ma minunez

Link to comment

Cezar inmatricularea se face dr catre politie(SPRPCIV) la nivel de judet iar inregistrarea vehiculelor se face pe raza primariei unde ai domiciliul. Se inregistreaza vehiculele care nu se inmatriculeaza. Carte de identitate a vehiculului in toate cazurile se face numai de Rar. Nu ai de ce sa te ninunezi

Cu cartea eliberata de Rar daca este un moped te duci la primarie si inregistrezi mopedul de acolo iti dau nr galbene. Asta este inregistrare. Nu inteleg de undr ai tras concluzia ca face primaria carte de identitate a veh?

Edited by ciopy23
 • Downvote 1
Link to comment

Catalin stiu dar trebuia sa l fac sa inteleaga diferenta. Daca ii ziceam primarie si prefectura il bagam in ceata. Apropo SPRCIV mereu a fost al prefecturii de cand poarta titulatura asta.

 • Downvote 1
Link to comment
 • 3 years later...

Buna ziua, am cumparat de curand un scuter marca Piaggio inmatriculat la primarie , fostul proprietar la radiat deci ulterior mi a luat placuta cu numarul de inmatriculare iar scuterul nu are CIV de romania , oul sune ca la inmatriculat doar cu niste copii dupa actele italiene intrebarea mea  ar fi ce as avea nevoie ca inlocuitor a acelor documente de provenienta respectiv inmatriculare in italia  pentru ai putea face carte de identitate . am intrebat la rar dar sunt niste aroganti in judetul asta si nu m au ajutat cu nici un raspuns mi au spus sa il duc la casat  ... va multumesc

Link to comment

Buna ziua, am achizitionat de curand un moped de 49cc. Proprietarul il avea inscris pe primarie din 2014. Am fost cu el sa imi scoata fiscalul de la primarie, acolo i s-au oprit numerele vechi si talonul. Am facut si actul de vanzare cumparare la notar. Acum am inteles ca la primarie ca sa inscri un moped iti trebuie ITP. Ca sa faci ITP iti trebuie CIV de la RAR. Intrebarea mea este cu aceste doua acte pot face CIV la RAR? ( contract vanzare cumparare si fiscal)

Link to comment
 • Marius changed the title to Inmatriculare moped / scuter - documente necesare?
 • Moderator

Vă dorim succes!

Trebuie precizat că Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea şi radierea din circulaţie a vehiculelor, ori eliberarea permiselor de conducere încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate Serviciile Publice Comunitare, ce au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de 15 ani.

 • Upvote 2
Link to comment
 • 3 months later...

Buna ziua, am permis categoria B si vreau sa achizitionez un scuter de 49cc pentru mersul in oras datorita consumului si dimensiunilor reduse.

Nu mai am mai avut niciodata un moped si nu prea stiu cum se inregistreaza la primarie cu numere galbene. Scuterul pe care l-am gasit are carte, factura si fiscal dar talonul este pierdut de proprietar. Pot sa il inregistrez pe numele meu cu aceste acte (fara talon)? Tipul respectiv mi-a zis ca o sa-mi dea un cartonas galben pe care o sa am itp-ul trecut dupa ce il fac dar am dubii si nu as vrea sa dau banii pe el si sa nu pot sa-l inscriu.

Care ar fi demersurile pentru inscrierea lui? Merg la circa financiara pentru fiscal, dupa la o statie itp, fac itp-ul, fac asigurarea si dupa ma duc la primarie?

Multumesc!

Link to comment
 • 1 year later...

Am cumparat acum cateva luni un moped de 49cmc, am fost la taxe si impozite. Dupa am fost la primaria sectorului 2 si am fost trimis la politia locala. Am primit o lista de acte necesare printe ele si itp-ul. La statia itp nu-mi fac itp pentru ca scuterul nu are numere(fostul proprietar a ramas cu numerele). Ajuns la statia itp vb cu o doamna de la locala si imi cere sa obtin o adeverinta de la statia itp ca scuterul este ok. La statia itp mi-a fost explicat ca nu se poate asa ceva. Acum nu stiu ce sa mai fac si unde sa o mai apuc sa pot circula cu scuterul. La el am carte de identificare. Ma poate ajuta cineva cu indrumare?

Link to comment

Am cumparat acum cateva luni un moped de 49cmc, am fost la taxe si impozite. Dupa am fost la primaria sectorului 2 si am fost trimis la politia locala. Am primit o lista de acte necesare printe ele si itp-ul. La statia itp nu-mi fac itp pentru ca scuterul nu are numere(fostul proprietar a ramas cu numerele). Ajuns la statia itp vb cu o doamna de la locala si imi cere sa obtin o adeverinta de la statia itp ca scuterul este ok. La statia itp mi-a fost explicat ca nu se poate asa ceva. Acum nu stiu ce sa mai fac si unde sa o mai apuc sa pot circula cu scuterul. La el am carte de identificare. Ma poate ajuta cineva cu indrumare?

Link to comment
 • 7 months later...

as avea o intrebare legata de inmatricularea unui scuter adus din germania,  care nu are doar numerele de germania si talonul.

se poate inmatricula cu aceste acte daca nu ieste si cartea de identitate?

160523403_1377776955889896_3560001194261845927_n.jpg

Link to comment
 • Moderator

Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea şi radierea din circulaţie a vehiculelor, ori eliberarea permiselor de conducere încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate Serviciile Publice Comunitare, ce au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de aproape două decenii. Pentru a obţine informaţii cu privire la aceste activităţi trebuie să vă adresaţi instituţiei respective, nu poliţiştilor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.