Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
nedelcujeanina

Violenta domestica.

Question

nedelcujeanina

Ce poate face un copil atunci cand mama lui e batuta sau amenintata cu moartea de catre sotul ei, in repetate randuri? Poate ca ei ii este teama sa interprinda o actiune impotriva sotului, dar chiar nu se poate face nimic in sensul asta? Poate un copil major sa mearga la politie sa sesizeze amenintarile cu moartea, in numele mamei sale? Sau exista vre-o institutie (alta decat politia) care ar trebui sesizata, si care are dreptul sa inceapa demersurile in numele victimei? Si daca da, dar totusi victima refuza ( de teama) sa recunoasca abuzurile, dar se poate dovedi prin acte ca agresorul sufera de o boala psihica (maniaco-depresiv, paranoic, schizofrenic sau ceva de genul)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Marius

Sigur că se poate. Plângerea se poate face şi de către copilul major pentru părinţi.

Citeşte:

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Ecou

Sau mai bine Legea nr. 217/2003

Se poate obține chiar si un ordin de protecție!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
nedelcujeanina

Am fost si am vorbit cu un politist de proximitate si mi-a zis ca doar mama poate face plagere sau denunt, iar copiii ei, desi au auzit  amenintarile cu moartea, pot doar sa fie spectatori si sa se roage ca amenintarile sa nu aibe si un final. Sper doar ca legislatia din Romania sa se schimbe si sa se ia mai multe masuri de siguranta pentru femeile abuzate si ameniintate. Multumesc pentru raspunsuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Andrei51

Buna ziua!Am nevoie de ajutorul dvs.Sora mea este maritata cu un barbat si au impreuna un copil de 2 ani.Acesta in ultimile luni o bate crunt, o jigneste si ameninta fara niciun motiv.El a inselat-o si amenintat-o ,aceasta avand dovezi.De frica acestuia si pentru asigurarea unei bune cresteri a copilului femeia in cauza doreste sa-l ia la parintii ei la cca 400km distanta.Cand i-a spus barbatului intentiile ei,acesta a amenintat-o cu moartea si ca poate sa plece dar fara copil.Ce credeti ca este de facut?Sa plece la parintii ei cu copilul?Nu este posibil sa aiba chiar ea probleme cu legea dupa?Sa se duca la politie,dar ii este frica de reactia lui.
Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Cristi

Sa mearga cu incredere la Politie, daca aceste aspecte de adeveresc, politistul poate emite un Ordin de protectie provizoriu impotriva sotului, mergand pana la scoaterea acestuia din domiciliul comun. In cazul nerespectarii Ordinului, acesta poate fi arestat preventiv. 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
CITADELA

Si as adauga in completare la cele spuse de @Cristi: motivatii de tipul "ce-o sa zica lumea" ori "stau cu el doar pentru ca are nevoie si de un tata" nu fac altceva decat sa lungeasca o boala cronica, uneori cu final tragic! E incurajator ca rudele sunt alaturi de victima, acestea fiind principalii aliati in astfel de momente! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.