Membru Alleycat Posted January 19, 2015 Membru Share Posted January 19, 2015 (edited) Salut. Cu cateva luni in urma un cetatean depune plangere la mine la post cu privire la faptul ca a fost lovit de vecinul sau in urma unor neintelegeri mai vechi. In urma cercetarilor efectuate dosarul a primit ca solutie - clasarea cauzei fiind trimis catre parchet. Ulterior, la aproximativ o saptamana imi vine prin parchet, o alta plangere, de data aceasta redactata de avocat prin care aceeasi persoana reclama aceeasi fapta. Intrebarea mea este, ce fac cu dosarul nou, fac din nou cercetarile in el sau exista o alta metoda, nu am gasit nicio situatie din art. 16 cpp, poate doar autoritatea de lucru judecat, dar procurorul nu s-a pronuntat inca cu privire la solutia propusa in primul dosar. Edited January 19, 2015 by Alleycat Link to comment
DjGalaxy Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Interesant...si eu sunt curios acum:) Link to comment
Solution metalu Posted January 19, 2015 Solution Share Posted January 19, 2015 Daca nu s-a pronuntat, fa referat de reunire a cauzelor. 1 Link to comment
Membru Ben Posted January 19, 2015 Membru Share Posted January 19, 2015 (edited) Eu nu m-am intalnit cu o astfel de speta pana acum, dar din ce am citit, sunt de aceeasi parere cu metalu. Clasare sau renuntare nu poti da, pt ca nu se incadreaza in nici unul din cazurile prevazute la art. 16 cpp sau cele privind renuntarea. Asa ca ramane art. 43, alin. 3 cpp - "Dispoziţiile alin. (1) şi (2) sunt aplicabile şi în cazurile în care în faţa aceleiaşi instanţe sunt mai multe cauze cu acelaşi obiect" (adica reunire) coroborat cu art. 63, chiar daca s-a dat deja solutie in dosar. Parerea mea. Hâc! PS De ce nu te consulti cu procurorul? Edited January 19, 2015 by Ben 1 1 Link to comment
Moderator Cristi Posted January 19, 2015 Moderator Share Posted January 19, 2015 Autoritatea de lucru judecat nu opereaza la solutiile parchetului. 4 Link to comment
Membru Alleycat Posted January 19, 2015 Author Membru Share Posted January 19, 2015 Multumesc tuturor pentru raspunsuri. O sa incerc o reunire a cauzelor. @ Ben - Inaltimea sa procuroru' e in concediu si sincer chiar vreau sa termin cu 'mizeria' asta de dosar... Link to comment
drAGO5 Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 In situatia in care procurorul nu a solutionat dosarul, propui reunirea dosarului nou la cel inaintat cu propunerea de clasare(daca nu au aparut elemente noi care pot schimba solutia initiala). Daca a fost finalizat de catre procuror, ii soliciti o copie a ordonantei si propui clasarea dosarului in baza art.16 alin.1 lit.h), cu referire la principiul unicitatii raspunderii penale "non bis in idem" - o persoana nu poate fi sanctionata de doua sau mai multe ori pentru aceeasi fapta. Existenta autoritatii de lucru judecat nu poate interveni decat daca in cauza exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. In acest sens s-a pronuntat si CEDO, ca nu se poate vorbi de autoritate de lucru judecat pentru un dosar solutionat de catre organul de urmarire penala. 5 Link to comment
Recommended Posts