Jump to content
POLITISTI.ro

Firele de par pot fi folosite ca probe ?


Gabi1990

Recommended Posts

Acum doua luni a fost sparta o casa de unde au fost sustrase bunuri. Politia a fost chemata de indata la fata locului, dar nu a luat nici o proba. La cateva zile dupa spargere am gasit doua fire de par agatate intr-un obiect nou, deci erau recent acolo. Le-am impachetat si le-am dat politistului, de la care am primit raspuns ca nu au si radacina si nu are ce sa faca cu ele. Intrebarea mea este, pot fi folosite acele fire de par ca proba mai ales ca autorul il stim aproape sigur ?

Link to comment
  • Member

Probele se ridica de catre politisti de la fata locului ca sa aiba valoare in instanta.

De asemenea sistemul este subfinantat si cum Politia plateste testul ADN, se foloseste doar in cazuri foarte grave.

  • Upvote 4
Link to comment

Avand in vedere ca politistii au refuzat sa cheme specialistii sa ia amprente de la fata locului, desi erau destul de multe, credeti ca mai am vreo sansa sa imi recuperez electronicele furate ? Firele de par erau printre putinele indicii sigure.

Link to comment
  • Moderator

Şanse există şi sunt convins că vor face tot posibilul colegii mei să-l găsească pe autor şi să recupereze bunurile. Sfatul meu este să renunţi la ideea asta conform căreia te pricepi şi ştii ce sau cum ar fi trebuit să facă poliţiştii. Nu păgubitul este cel ce conduce sau efecuează acheta ori cercetarea la faţa locului. Deşi există această impresie populară conform căreia în urma vizionării unor seriale aşa zis "poliţiste", tot românul se pricepe să facă anchete sau cum trebuie efectuată cercetarea la faţa locului, în realitate nu e deloc aşa. CSI e doar un serial tv în care aproape totul este spectacol, ce se apropie foarte puţin de realitate. 

Link to comment

De acord cu dvs ca nu ma pricep, pentru ca nu am pregatire in acest domeniu, dar eu doresc sa imi recuperez electronicele si vad ca, colegii dvs nu prea se implica.

In meseria mea (mecanic auto) am colegi care mai mult strica decat repara si am colegi foarte buni, trebuie sa acceptati ca acelasi lucru se poate intampla in toate bransele.

Link to comment
  • Member

Nu te supara, dar Politia nu e mecanica auto. Aici daca "strici ceva" nu prea mai ai ocazia sa strici si a doua oara si nici sa repari ceea ce ai stricat.

 

Nu ai decat sa lasi colegii sa isi faca treaba si sa ii ajuti daca ei iti solicita asta.

 

Din pacate Politia are multe probleme grave din cauza carora nu isi poate face treaba la capacitatea care ar trebui, si anume subfinantarea. Pana si colile le cumparam singuri, de multe ori cumparam chiar si praful cu care se ridica urmele papilare si multe altele. Grupa Operativa se deplaseaza prin multe locuri cu tramvaiul, iar un politist ca cel care iti instrumenteaza cazul poate avea cateva sute de dosare in lucru, pentru ca s-a stabilit ca oricum suntem prea multi si acum cativa ani au facut chiar disponibilizari.

 S-a infiintat in schimb Politia Locala, care are numai masini noi, arme noi si performante, combustibil si multe altele, si sunt la indemana primarilor care si-au angajat "politisti" dupa ce criterii au vrut ei, iar atributii serioase nu au si nici nu ar fi in stare sa se ocupe de ele.

 

 Nu ti-am spus toate astea ca sa ma plang, ci doar sa intelegi unele lucruri.

Link to comment

Nu doresc sa intru in polemica, cu cineva, eu am intrat pe acest site, cu gandul ca poate imi dati o solutie.

 

Sunt mai multe spargeri in zona, la care politia nu a gasit nici un faptas, desi martori sunt mai multi si indicii sunt mai multe, iar politistii nu vor sa rezolve. Nimeni nu intelege de ce nu vor sa se implice pentru ca din cate stiu nu prea este bine nici pentru ei sa aiba cazuri nerezolvate.

 

Cat despre situatia financiara dificila a politistilor chiar nu am stiut, pentru ca nu se mediatizeaza.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.