Jump to content
POLITISTI.ro

Ca sa ajung poliţist, cum se face pas cu pas?

NGabi

Recommended Posts

Buna Ziua!

Ma numesc Nedelescu Tudor Gabriel, am 14 ani si locuiesc in orasul Ramnicu Valcea, judetul Valcea.

Ma pasioneaza limba engleza in special si limba si literatura romana.

Nu vreau sa va plictisesc prea mult, asa ca voi incerca sa reflect ceea ce vreau in cat mai putine randuri.

Sunt in clasa a 7-a si deja ma gandesc la liceu.

Ca sa ajung agent de politie, politist in toata regula, care sunt pasii mai exact? 

- Este necesar sau ajuta semnificativ sa absolv un liceu militar?

- Daca voi face liceul militar, ce probe voi intampina la bacalaureat?

- Din auzite, este important sa stii istorie, chit ca nu prea gasesc legatura. Este adevarat? Voi fi evaluat la istorie?

- Daca vreau s-o iau incet, sa devin intai agent de politie, apoi sa ma alatur luptatorilor mai "mici", locali, iar in final, dupa mult timp si multa experienta dobandita sa ajung la SIAS, ar trebui sa urmez academia de politie sau o anumita scoala specifica?

- Unde se afla toate academiile de politie in Romania?

- Dar scolile specifice agentilor de politie?

- La academie, liceul militar si scolile specifice agentilor de politie, exista un regim din cate am auzit. Este acesta exagerat de dur?

In prezent, nu sunt un pusti prea bine-facut.

Psihic ma consider foarte "incercat" avand in vedere toate problemele cuc are ma confrunt[nu vreau sa dezvolt]

Sper, cu mult exercitiu, sa-mi cladesc starea fizica.

As vrea sa ma axez pe ceva ce impune abilitate psihica, agilitate.

Nu as vrea sa dau la Jandarmerie. "Muschii mei minte nu are"

Multumesc pentru atentie.

Edited by Marius
Eliminare formatare text

Pasul 1.- pui mâna pe carte și înveți foarte bine, termini liceul și iei bac-ul cu onotă cât mai mare.

Pasul2.- susții examen la Academia de Poliție A.I Cuza, sau la una din cele două școli de agenți.

Pentru a deveni polițist nu este neapărat nevoie ca să termini un liceu militar.

Probele pentru bac la un liceu militar sunt aceleaș ca pentru toate liceele.

Una din materiile la care vei da examen atât la academie cât și la școli de agenți este istoria.

Ca să ajungi la S.A.S neapărat trebuie să ajungi mai întâi polițist. Nu am înțeles la ce te referi cân vorbești de „luptătorii mici, locali”?(găști de cartier sau polițiști locali, nici unii nici alții nu fac parte din Poliția Română).

„Toate academiile de poliție în România” este una singură, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și se află în București. Mai sunt două școli de agenți de polițe(post liceale) respectiv „Vasile Lascăr” la Cîmpina și „Septimiu Mureșan” la Cluj.

Regimul din academie sau școlile de polițe este un pic mai altfel decât cel din „ civilie”, dar  dacă nu poți face față, nu vei face față nici durității muncii de poliție.

Mai ai 5 ani ca să te dezvolți și fizic pentru că și polițistului îi trebuie mușchi, întrucât infractorii (mai ales cei violenți) nu sunt proști să-și pună singuri cătușele, iar unii sunt „cât muntele”.

• Upvote 1
  • 3 weeks later...

Salut! Ma numesc Spanachi Daniel si as dori sa stiu si eu pas cu pas cum as putea ajunge la S.I.A.S.,

Visez de mic copil si imi doresc din suflet.

Am facut Judo de performanta 6 ani, Carate 3 luni si Box tot 3 luni.

Am 17 ani si sunt la un liceu cu program sportiv din Judetul Bacau.

Probele fizice pentru mine sunt cele mai usoare pentru ca am o conditie fizica foarte buna, invat bine dar din cauza ca am facut judo de mic am doar 1,61 inaltime si 53 kg...

As dori sa stiu ce ar trebui sa urmez ca sa ajung unde imi doresc dupa terminarea liceului.

Sunt pasiomat de arme, Stiu sa manuiesc bine Nunceaku cutitele si armele de foc.

Chiar as dori sa compar ceea ce stiu eu sa fac cu ceea ce fac trupele de elita. 

Sunt convins ca inafara manuirii armelor foarte bine m-as descurca destul de bine.

Ce sanse as avea?

post-16426-0-37751600-1423073997_thumb.j

post-16426-0-20905100-1423074473_thumb.j

post-16426-0-46105800-1423074532_thumb.j

post-16426-0-17673700-1423074782_thumb.j

post-16426-0-92452900-1423074790_thumb.j

Edited by deworfh4389fin
  • Downvote 9
  • Moderator

Daca deja ai costum negru si cagula, restul nu e mare lucru.

Trebuie doar sa te pregatesti pentru a concura pentru un loc la Academia de Politie AI Cuza din Bucuresti sau la una din scolile de agenti de politie din Campina sau Cluj, daca vei trece de probele eliminatorii.

Dupa ce vei absolvi una din aceste forme de invatamant, chiar ca o sa mai ai foarte putin pentru a-ti realiza visul.

Succes!

• Upvote 1

Va multumesc mult ! Pentru sprijin, Respect!

Stiu asta, dar acum ca am decis sa ma retrag din Judo, vreau sa practic inot, din cate stiu asta ma poate ajuta! si am doar 17 aproape .

post-16426-0-17570300-1423075102_thumb.j

post-16426-0-00055700-1423075133_thumb.j

post-16426-0-16374900-1423075146_thumb.j

• Downvote 5
  • Membru

Prima data trebuie sa treci de vizita medicala si daca se intampla o minune (e posibil sa se intample pentru ca si anul trecut s-a intamplat... <_< ) si treci de vizita, urmeaza testarea psihologica. Eh, aici nu stiu cum te vei descurca.

• Upvote 5

Nu am porobleme cu viza medicala tocamai am facuto acum o sap pentru legitimarea la box si am trecut-o cu brio si cea psihologica nu ma tem, 

Tocmai am aflat ca inaltimea s-a modificat, acum barbati trebuie sa aiba minim 1.65 si femeile 1.60, 

Deci daca acum am 1,61 ajung sigur la 1,65,

Singurul prag este bacalaureatul, nu ma sperie prea tare pentru ca stiu ce nivel de capacitate am si plus noi ce de la licieu cu program sportiv, profil sportiv dam Bac diferentiat 

• Moderator

Dacă unii sar calul, alţii, însă, sar o întreagă herghelie ...

@deworfh4389fin pune mâna pe carte, pentru că eşti deficitar la acest capitol. Dacă ai impresia că în instituţiile de învăţământ pentru formarea poliţiştilor intră şi agramaţi, te asigur că te înşeli amarnic.

Pune mâna serios pe carte, lasă porcăriile cu nunceage, poze cu cagule şi alte bau-bauri dacă vrei să faci ceva în viaţă. După cum te prezinţi acum aici, nu vei depăşi vreodată nivelul unui paznic (security) sau în cel mai fericit caz de jandar. Nu ai absolut nicio şansă la Academie ori la vreo scoală de poliţie, le vei privi doar din exterior.

• Upvote 4

Dacă la capitolul pregătire fizică ai lucrat cel mai mult, urmează să mai lucrezi și la capitolul cu inteligența, pentru că la S.I.A.S nu sunt suficienți numai mușchii și nu întotdeauna ceea ce-ți dorești când ești copil ți se și împlinește ca adult.

@

Marius

In primul rand daca nu folosesc diacritice sau mai fac vreo greseala de orotgrafie (nu am tastatura in romana) asta nu inseamna ca sunt analfabet, cand o sa ma vazi pe mine sciind asa: (hey cf? a fost l skoala//.) si asa mai departe...  atunci iti dau voie sa spui asta.

Ca sa ajungi un politist bun ai nevoie si de muschi pentru lupta corp la corp si nu cred ca daca stiu sa manuiesc niste arme e ceva rau, iar in caz ca nustiiai Nunceaku este una dintre cele mai preiculoase arme albe. Iar la capitolul scoala nu pot sa spun ca sunt un geniu insa invat destul de bine, ma incadrez cam la nota 8.40-general. si o sa imi dau silinta mult mai mult pentru a-mi indeplini visul! Iar daca iti doresti ceva cu adevarat, din suflet poti obtine!       Si apropo eu sunt o persoana sigura pe mine si stiu ce pot dar gandestete ca poate, tu printr-o amarata de parere poti ruina visul unei persoane ! Am impresia sau tu esti o pesroasa negativista? Ma intreb asa iti descurajezi si copii tai ? 

Edited by deworfh4389fin
  • Downvote 7

Nu e vorba ca nu folosesti diacritice dar faci niste greseli elementare ("copii" in loc de copiii, ai uitat un "daca", virgule aiurea, "gandestete" in loc de gandeste-te) . Cat despre muschii tai si talentele de manuit arme albe nu o sa te intrebe nimeni la admitere, dar o sa ai un avantaj daca vrei sa te angajezi la BGS. Sa iti explic mai pe mintea ta: unul care invata dar nu are muschi poate intra la academie dar unul care e prost dar are muschi, nu.

• Upvote 2
  • Moderator

razvan0209, doar pierzi timpul! Sunt sigur că nu reuşeşte să priceapă mare lucru.

În principiu, omul nu a realizat că şi mintea trebuie antrenată la fel de mult cum îţi antrenezi muşchii, în caz contrar nu ajungi să depăşeşti nivelul unui şef de barieră/poartă/usă din cadrul unei firme ce scrie pe el bodyguard sau security.