Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Accident rutier cu victime in sens giratoriu


leocta

Question

Buna dimineata , in urma cu 4 luni mai exact 10.09.2014 am avut un accident rutier in care am fost implicat . Accidentul a avut loc intr-un sens giratoriu al Constantei . Circulam in drum spre casa la ora 1 noaptea iar dintr-o data mi-a aparut de pe o strada care se intersecta cu acel sens giratoriu o masina . Problema este ca accidentu s-a soldat cu victime(mai toti am fost internati o noapte pentru supraveghere) si cu 2 masini facute praf , a mea si ce a soferului care nu s-a asigurat fara sa-mi dea prioritate de stanga . Evident , cazul a fost trimis in instanta ,iar acum trebuie sa astept solutionarea lui . 

Aici am vrut sa ajung , si ceea ce vreau sa va intreb : exista posibilitatea ca domnul procuror sa scoata acest accident culpa comuna ? precizez faptul ca eu aveam 65-75 km / h in acel moment si nu se afla nimeni pe strada in acel moment cu exceptia acelui autovehicul care dupa primul raport al politei , reiese faptul ca nu s-a asigurat la intrarea in sens giratoriu neacordanu-mi propritate de stanga .

Este nevoie sa-mi angajez avocat pentru acest caz ?

Multumesc anticipat ! 

 
Link to comment

13 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

multumesc frumos ! 

O sa incerc sa vorbesc si cu un avocat si eventual sa-l angajez daca necesita . 

PRoblema este ca dupa accident cu rca-ul lui am fost la asiguratori sa-mi primesc dauna toatala pe masina . Toate bune si frumoase pana in momentul cand a trebuit sa semnez si sa iau la cunostiinta ca daca sunt vinovat la terminarea procesului ,trebuie sa restitui cei 8000 de euro . Desii acel baiat care mi-a facut expertisa mi-a zis ca in cazul meu nu se pune problema  . 

Link to comment
 • 0
 • Moderator

Dacă cercetările s-au încheiat şi dosarul a ajuns în instanţă, degeaba mai mergi la poliţist sau la procuror. 

Inţial interesează-te unde este dosarul. Dacă este încă la poliţie, megi şi discuţi cu poliţistul, dacă este la Parchet, mergi şi discuţi cu procurorul.

Link to comment
 • 0

Cum adica prioritate de stanga?

Asta nu inteleg! 

 

Tu veneai din stanga, sau el venea din stanga?

Daca tu erai in stanga lui si nu era o intersectie dirijata trebuia sa ii dai prioritate...

 

 

Am recitit.

Sens giratoriu. 

Scuze, oboseala.


danpin, sterge te rog postarea mea!

 

Multumesc!

Edited by Ramtha
Link to comment
 • 0
 • Membru

Oricum, nu exista prioritate de stanga! Cand se trece de pe o banda de circulatie pe alta banda, se schimba directia de deplasare iar conducatorul de vehicul, care executa o manevra de schimbare a directiei de deplasare, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stanga este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure, ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

La sensurile giratorii au prioritate cei care circula in sens fata de cei care urmeaza sa intre in giratie.

Edited by viobra
Link to comment
 • 0
Nu vreau sa ma scot pe nimeni tap ispasitor , sunt constiient ca am si eu vina mea ....dar uitati aici :
prioritatea de stânga, se aplică în intersecţiile cu sens giratoriu, având prioritate vehiculele care circulă în sensul giratoriu faţă de cele care urmează să pătrundă în intersecţie;
Link to comment
 • 0
 • Membru

 

Nu vreau sa ma scot pe nimeni tap ispasitor , sunt constiient ca am si eu vina mea ....dar uitati aici :
prioritatea de stânga, se aplică în intersecţiile cu sens giratoriu, având prioritate vehiculele care circulă în sensul giratoriu faţă de cele care urmează să pătrundă în intersecţie;

 

 Unde in lege ai gasit ceea ce ne expui, foarte frumos, de altfel...

Repet: NU EXISTA PRIORITATE DE STANGA!!!

 

 

Eu, citind OUG 195/2002, am gasit urmatoarele:

"...

Art. 57

....

(4) În intersecţiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate faţă de cele care urmează să pătrundă în intersecţie.

..."

Link to comment
 • 0

In primu rand vreau sa va cer scuze daca am ofensat pe cineva , dar vreau sa va propun o dezbatere daca sunteti de acord . Poate cu aceasta situatie ma ajutati si pe mine sa inteleg enigma vietii mele , sau poate pur si simplu am luat permisul pe noroc si dam totul pe vina lui (a norocului) . Precizez ca pana in acest moment nu am primit nici-o amenda  de nici-un fel  in 3 ani de zile .

Ok , se da problema respectiva :

-sens giratoriu masina A si masina B se afla la intrarea intr-un sens giratoriu intr-un timp n amandoua circuland cu aceeasi viteza respectiv (30km/h). Cine v-a intra in sens giratoriu ? Am propus aceasta tema deoarece se intalneste foarte des in traficul de zi cu zi , iar totodata in aceasta situatie am fost si eu pus .

am atasat si un desen pentru a se intelege 

http://uploadimage.ro/img.php?image=9393_leo_f0zt.jpg

 

din citind OUG 195/2002, art 57 (4) În intersecţiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate faţă de cele care urmează să pătrundă în intersecţie. Dupa cum bine ati mentionat si d-vs ,dar atunci inseamna ca cel care se va infinge in pedala va avea prioritate ?! Cazand mitul de prioritate de stanga (care nu a existat niciodata )

 

Cu aceasta ocazie poate am placerea de a primi si un raspuns corect de la niste persoane in masura si de aceea am ales acest forum .

 

Cu respect !

Link to comment
 • 0

Daca in momentul in care B intra in sensul giratoriu il gaseste pe A in cerc, A, are prioritate, si invers, daca A il gaseste pe B in cerc, ii cedeaza trecerea.

Cu alte cuvinte

Daca se petrece un accident si A le lovit in lateral, de regula A e de vina , daca e lovit in spate, de regula B este de vina

 

Este ca la mersul pe strada pe o strada cu prioritate

E simplu. Considera ca strada cu prioritate este cercul si cele care trebuie sa cedeze trecerea, ramurile cercului.

Schita ta se poate echivala cu:

 

IMG_0876_zps09d60410.jpg

 

Ce zici?

Ambele masini intra cu aceeasi viteza pe drumul cu prioritate, 30km/h, care intra prima, dupa parerea ta?

Link to comment
 • 0
 • Membru

Inainte de intrarea in giratoriu trebuie sa dai prioritate celor deja aflat in in giratoriu, iar pentru autovehiculele aflate deja in giratoriu se regulile privind schimbarea directiei de deplasare. Ca sa intelegi mai bine, daca tu esti in giratoriu si vrei sa te plimbi, jumatate de ora te poti invarti si ceilalti tb sa-ti acorde prioritate.

Apropo la apropierea de giratoriu trebuie sa reduci viteza de deplasare nu sa infigi, cum spuneai tu leocta, , piciorul in pedala de acceleratie.

post-11462-0-81746000-1421768066_thumb.j

post-11462-0-62081400-1421768077_thumb.g

Edited by viobra
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.