Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Amenintari si injurii grave prin sms

maszkalyuk

Question

As vrea sa intreb un politist si sa stiu daca pot face o plângere.

Nevasta cu care sunt in divort i s_a facut rau astazi si a sangerat.m_a sunat sora sa si mi_a spus si am vrut sa merg la spital sa vad cum sta treaba.Si a inceput sa ma înjure si sa ma faca handicapat,jigodie,betiv si tot felul de chestii din astea.As putea sa fac plângere pentru asa ceva?si as putea sa castig?am toate mesajele

14 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Pai sa se învete minte sa nu ma mai facă în toate felurile.sa ii dea o amenda sau ceva.Ca eu i_am spus ca merg la politie si a spus ca i se rupe...

• 0

Nu înțeleg ce treabă mai ai cu fosta nevastă și de ce te-a mai sunat și fosta cumnată. Nu cumva ai " contribuit" lua deteriorarea stării de sănătate a fostei soții?

Edited by iav
  • 0

Cu ce sa contribui ca eu acum sunt in divort cu ea,e copilul meu si eu nu m_am vazut cu ea de o luna pentru ca stam in localitati diferite.Nu stiu nici eu de ce m_a sunat pe mine.probabil sa imi faca rau pentru ca stie cat sufăr

• 0

In mod frecvent procedează nevastă cu care sunt in divort si acum vad ca a inceput si sora sa.Eu m_am resemnat ca a divortat si stie cat sufăr pt copil si ca nu as vrea sa trăiască cu părintii despartiti dar tot ei ma suna pt a imi face rau.iar sora sa la cat m_a jignit i_am spus ca merg la politie sa depun plângere pentru ca am mesajele si poate asa sa se învete minte ca nu are ea ce sa ma sune pe mine si sa se bage intre mine si fosta

• 0
  • Moderator

Deci ce trebuie să întelegi în primul rând este faptul că politia nu este o sperietoare, care doar s-o sperie pe sora fostei sotii sau să-i dea numai o amendă.

Dacă întradevăr a fost vorba de amenintări, reale, care să te fi făcut să-ti fie teamă, da poti depune plângere împotriva ei la politie. Dar dacă doar vrei să o sperii, dacă doar v-ati certat si v-ati aruncat vorbe grele, iar tu nu te simti cu adevărat amenintat, ci doar vrei să-i dai o lectie, să o sperii, etc, atunci îti recomand să nu depui plângere. Si îti si spun de ce.

Amenintarea este infractiune prevăzută de legea penală, asta înseamnă că i se întocmeste dosar penal, se vor face cercetari, etc. În astfel de situatii, NU politistul stabileste sanctiunea, deci nu poate "să-i dea o amendă". Dosarul o să meargă la Parchet si de acolo chiar mai departe, la instantă unde să vă judecati. Iar dacă stii că nu a fost vorba de niste amenintari reale, acest lucru o să iasă la iveală în urma cercetărilor si te poti trezi că femeia nu va fi condamnată si să depună ea la rândul ei plângere împotriva ta pentru denunt calomnios.

În concluzie, depunerea unei plângeri si acuzarea cuiva că a savârsit o infractiune nu este o joacă si trebuie făcută nu ca o răzbunare, ci numai atunci când esti convins că ai fost victima unei infractiuni, nu pentru a speria pe cineva sau să-i dai vreo lectie.

• 0

Buna ziua! Sunt intr-o situatie oarecum asemanatoare cu initiatorul topicului, doar ca cel ce ma hartuieste telefonic, atat prin mesaje cat si sms-uri nu imi este fost sot, ci doar fost prieten. Am avut o relatie de 2 luni, in urma carora am descoperit ca are pb comportamentale si cu alcoolul. De cand i-am spus ca vreau sa inchei orice interactiune cu el, ma asalteaza cu sms-uri si apeluri atat de pe telefonul propriu cat si de pe telefoane ale rudelor. Mesajele sunt de amenintare si triviale. Am blocat nr lui, insa mai nou suna de pe numerele pers cu care sta la bautura. Ultima oara am fost sunata pe la ora 22`30`` de un necunoscut care spunea ca a fost abordat de fostul pe strada. Ma ameninta ca ma omoara, ca imi sparge casa...

Telefonul e de servici si nu pot schimba nr.

Chiar nu se poate face nimic? Un  politai, poate sectoristul, sa ii dea un avertisment ceva... nu vreau sa ii fac rau, dar nici sa traiesc cu teama...

Multumesc anticipat, o zi buna!

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • 0
  • Moderator

Trebuie să te hotărăşti, dacă depui sau nu plângere penală împotriva lui. Nu merge aberaţia asta cu "speriatul", avertismente şi alte bazaconii.

• 0

Telefonul e de servici si nu pot schimba nr.

Ori spui la servici ce ti se intampla, sa-ti schimbe telefonul cu totul cu un alt coleg, ori lasi telefonul la servici, raspunzi la el doar pentru situatii de slujba de la 9 la 5, si tu iti folosesti pentru relatii sentimentale un numar sau chiar telefon personal.

• 0
  • Moderator

Scenariul clasic, doamna/domnişoara se simte ameninţată, hărţuită, agresată şi toate relele de pe lume, iar individul este o brută, un agresor în serie deosebit de periculos, fără scrupule, un labil psihic şi aşa mai departe ... dar toate astea sunt valabile numai în cazul poveştii, eventual şi în faţa camerelor unei televiziuni.

În schimb când vine momentul să se treacă la lucruri serioase, cu asumarea unor responsabilităţi, cu acţiuni şi consecinţe concrete ... staţi puţin, că n-aş vrea să-i fac rău, că totuşi e băiat bun, că totuşi e tatăl copiilor mei şi aşa mai departe. Dacă s-ar putea doar să-l speriaţi ... ca şi cum poliţiştii sunt nişte sperietori sau poate să-l băgaţi aşa câteva zile de probă în arest să ia gustul şi să vadă cum e (ca şi cum poliţiştii ăştia îi bagă la arest după bunul plac). Sau să-l ducă-n pădure şi să-l lase acolo o noapte, să-l bată puţin cu pietre într-o piaţă publică, etc, etc

Nici nu ai idee cât de cunoscut e acest gen de scenariu, în care doamna/domnişoara e foarte ameninţată şi viaţa îi este un adevărat calvar, dar refuză să depună plângere. Iar după ce se întâmplă vreo nenorocire ... cine e de vină? Poliţia şi poliţiştii. Sau dacă depune plângere şi poliţistul începe să-şi facă treaba, când e aproape de finalizarea cercetărilor se pomeneşte că stimabila îşi retrage plângerea şi toată munca lui se duce pe apa sâmbetei.

Ei bine, nu se poate doar aşa, să-l sperie. trebuie să te hotărăşti. Trebuie să analizezi cât mai obiectiv posibil şi dacă întradevăr te simţi ameninţată, să depui plângere cu care să mergi până la capăt, iar individul să ajugă acolo unde îi este locul. Nu tu îi faci vreun rău, nici poliţia. Răul şi-l face singurel atunci când te ameninţă şi te hărţuieşte.

• Upvote 3
  • 0

Cei/cele care spuneti ca sunteti amenintati/amenintate trebuie sa intelegeti ca amenintarile la care faceti referire trebuia sa produca o temere reala pentru viata ori integritatea corporala a voastra ori a membrilor familiei, nu sa fie doar cuvinte uzuale pe care le foloseste frecvent si sunt reciproce, ori cele de genul "am eu grija de tine!" pentru ca acestea dovedesc uneori contrariul. Un alt aspect ce trebuie avut in vedere este acela ca in cazul retragerii plangerii ori impacarii, in sarcina voastra vor fii stabilite cheltuieli judiciare, acest aspect tocmai in ideea ca nu este o gluma cu plangerea si nu puneti organele de urmarire penala sa piarda efectiv timpul pentru mofturile unora.

• 0

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri! Imi cer scuze pentru greseala "politai". Cat despre cuvinte uzuale .. si reciproce  - eu nici macar nu dracui, de injurat nici atat. Sunt o pers echilibrata si nu ma sperii usor. De  fapt nu ma sperii deloc - cred ca daca eu nu am facut rau cuiva, nimeni nu-mi va face nici un rau. Insa faptul ca a venit noaptea la usa blocului si m-a amenintat, m-a pus putin pe ganduri.

Sa stiti ca l-am amenintat cu politia si cu puscaria - citind despre noul cod penal art. 208. Stiind ca lucrez la o institutie importanta, cred ca s-a speriat, si pentru moment au incetat sms-urile si telefoanele.

Va multumesc ptr amabilitate, si sper sa nu va mai deranjez!