Jump to content
POLITISTI.ro

Un fost politist si-a impuscat familia

Postare recomandată

Publicat

Eu l-am cunoscut personal pe domnul Gruia.

A fost un politist si un sef foarte bine pregatit ,educat si cu mult bun simt.

Nu am auzit un subordonat sa se planga ca nu s-ar fi purtat frumos.

Este trist ce s-a intamplat.

Publicat

Asta este cea mai mae greseala pe care o face cu precadere societatea civila, caracterizeaza un sistem prin prisma faptelor unui membru al acesteia.

• Apreciez 1
Publicat

Pai asa in general, poate uneori suntem obligati sa facem asta, chiar daca nu vrem.

Sa-ti spun cum am fost luata la rost de sefi dupa ce am relatat despre un scandal si am omis intentionat faptul ca in scandal fusese implicat si un politist (actual, nu fost)?

Dar deja o dam prea mult in off topic. Doar sa tii minte ca si in noi se arunca cu noroi, nu doar in voi. :(

Publicat

Miadry , fara nici o suparare, nu sunt tendentios sau rauvoitor, dar te intreb: De ce sunt stiri in media care incep cu..." fiul unui politist" sau "sotia unui politist", etc...? Asta crezi ca e normal? Repet, nu vreau sa mi-o iei in nume de rau, caci nu am nimic cu tine.

Publicat

Din ce am vazut eu la tv, cei care au comentat pe marginea acestui subiect nu au facut caz din faptul ca omul a fost politist. Din contra, au spus ca nu are nicio relevanta faptul ca a fost politist pana in urma cu 2 ani.A fost un amanunt care totusi nu putea fi omis dintr-o stire si pentru senzational acest amanunt s-a transformat intr-un titlu de stire, dar nu mi s-a parut nici o clipa ca P.R a suferit vreun prejudiciu de imagine din cauza acestei stiri. :unsure:

Publicat (modificat)

Dorin17, Iti spun eu, ei cred ca atat timp cat nimic nu e personal au posibilitatea de a crea ceva tendentios pentru scoaterea in evidenta a articolului si implicit a publicatiei ca doar din asta isi castiga existenta nu-i asa

bestkyky, nici nu trebuie sa spui accent, doar trebuie sa spui ce-a fost omul si gata...

Ca fapt divers, prin prelucrarile care se fac in protocolul de colaborare dintre aparare si interne un domn inspector ne-a spus asa: la un moment dat s-au produs 2 accidente rutiere in care au fost implicate pe deoparte un cetatean civil care a provocat moartea a 4 persoane iar pe de alta parte un lucrator din aparare care a accidentat usor un cetarean civil, presa a pus un mult mai mare accent pe accidentul in care a fost implicat militarul deci tu ce concluzie tragi de aici?- exista clar un caracter tendentios al expunerilor...

Modificat de Cromatic
Publicat (modificat)

Din ce am vazut eu la tv, cei care au comentat pe marginea acestui subiect nu au facut caz din faptul ca omul a fost politist. Din contra, au spus ca nu are nicio relevanta faptul ca a fost politist pana in urma cu 2 ani.A fost un amanunt care totusi nu putea fi omis dintr-o stire si pentru senzational acest amanunt s-a transformat intr-un titlu de stire, dar nu mi s-a parut nici o clipa ca P.R a suferit vreun prejudiciu de imagine din cauza acestei stiri. :unsure:

Si totusi, mergand pe strada, in timpul liber, am auzit o discutie intre doua persoane care suna cam asa: " Ai vazut ma, ce a facut politistul ala?"

Modificat de Dorin17
Publicat

Cromatic, tu lucrezi in presa?

Dorin, o sa-ti raspund prin PM, ca deja suntem in off topic.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Cu astea trebuie sa te obisnuiesti, fac parte din meserie ...este reactia inversa, adica niciodata sistemul nu se reduce la o singura persoana...

miadry, ti-am spus doar ca noi cei care purtam uniforme ne "bucuram " de o mai mare "atentie" a presei, de ce?- aici doar tu poti sa ne raspunzi.

Modificat de Cromatic
Publicat (modificat)

Eu nu m-am referit la speta de fata, nu in general. Totusi cred ca am deviat prea mult de la subiect si, avand in vedere ca exista un topic pe care se discuta probleme legate de relatia P.R cu presa, consider ca ar fi cazul sa revenim la subiect.

D.p.m.d.v. astfel de oameni nu trebuie judecati sau scuzati...e ceva de neinteles, cel putin in ceea ce ma priveste.. Pentru mine, viata este cel mai de pret dar de la Dumnezeu si trebuie pretuita la maxim, indiferent de problemele care apar pe parcurs. Consider ca, in viata, primim atat cat meritam si ca viata nu este pentru nimeni un drum pavat numai cu intamplari frumoase, bune, fericite.

E pacat ca un om care era sanatos fizic, avea o situatie materiala buna, o pozitie sociala foarte buna a recurs la un astfel de gest!:(

Modificat de bestkyky
Publicat

Pentru ca noi jurnalistii suntem niste unelte in mainile sefilor. Sunt sigura ca de multe ori ati observat discrepante intre titlurile articolelor si continutul lor. Stiti de ce? Fiindca in 90% din cazuri titlurile sunt puse de editori sefi, nu de redactorii care au scris materialul respectiv. Editori sefi care de multe ori nici nu se obosesc sa citeasca cu atentie materialul, ci doar trec peste el cu vederea si-i trantesc un titlu din ala SOC! Editori sefi care de multe ori iti modifica materialul dupa cum vor ei, iar daca nu iti convine, esti liber sa-ti cauti de lucru.

Iar injuraturile le luam noi, redactorii care semnam. Nu stiti ce se intampla intr-o redactie, care este parcursul unui material pana ajunge in forma in care este publicat.

P.S. Scuze de off topic. Cromatic, sper sa te lamureasca raspunsul meu.

Publicat

Ai dreptate bestkyky, sa pastram o clipa de reculegere pentru sufletele lor!

Publicat

Cromatic vorbesti in necunostinta de cauza. Tu esti militar, nu ai nicio legatura cu politistii. Pur si simplu este mai senzational cand este introdus cuvantul "politist " in titlul unei stiri, fie ea chiar si trista. Stirile cu militari nu sunt atat de "senzationale". De la politisti asteptarile sunt mai mari pentru ca ei sunt simbolul respectului pentru lege.

Publicat

Permiteti-mi sa nu fiu de acord cu argumentul ca ,,pr;esa arata fosta situatie, unde a lucrat etc,, doar din dorinta de informare.

Nu imi aduc aminte de nici o stire care sa sune asa :

,,Un fost zugrav a....,,

Un strungar a omorat....,,,

AM vzut numai ,,Fiul unui politist....,,

,,Fratele unui politist....,,,

,,Un fost politist...,,,

etc

• Apreciez 1
Publicat

copman , eu am expus problema la general fata de oamenii in uniforma(ma refer aici doar la interne si aparare), faptul ca politistii pot produce mai mult "senzational" este o alta discutie dar si militarii se bucura de acelasi "tratament" cand vine vorba de faptele negative, impactul nu este acelasi pentru ca noi nu lucram direct cu legile iar cazurile sunt mai putine dar te asigur ca mediatizarea este cam aceeasi. (vezi cazul Ciorogarla, s.a).

Publicat

Nu este vorba de asta. Noi, presa, de cate ori prezentam un caz, trebuie sa identificam persoana despre care scriem cu nume, varsta, ocupatie (eventual fosta ocupatie). Acestea sunt primele date pe care le cerem. Este vorba de niste reguli de redactare pe care trebuie sa le respectam volens nolens.

Nu cred ca este vorba despre un atac la Politie. Nu este vina nimanui ca acel om care, intamplarea a facut sa fi lucrat in Politie, a luat-o razna.

Da-mi voie sa te contrazic. Nu are nicio legatura cu informarea obiectiva a publicului. Redactarea titlului nu urmareste altceva decat goana dupa "senzational".

Din ce am citit in presa omul era in prezent mare director pe la vanatori si pescari. De ce nici macar in vreun titlu nu s-a facut mentiune de acest lucru ?

Inseamna ca nu ai privit pe irealitatea tv. Acolo au existat cateva dezbateri cu niste invitati (absolut niste ratati) ce emiteau judecati de valoare la adresa tuturor politistilor. In mintea lor bolnava a devenit un fenomen, omul era bolnav mintal, bla bla bla ...

Evident ca s-a adus in discutie si "problema" testarilor psihologice, cu intreaga prosteala ce se practica la tv in astfel de cazuri.

Nu mai cadeti si voi in aceasta prosteala ieftina.

Nu toti criminalii au probleme psihice! Sunt multe alte cauze sau factori ce pot determina o persoana sa apeleze la astfel de gesturi.

Omul nu era deloc bolnav si nu avea nicio problema psihica. Avand in vedere ca si-a premeditat totul acolo si si-a dus la indeplinire ceea ce isi pusese in minte, inseamna ca a fost perfect constient si si-a premeditat actiunile pas cu pas, cu mult sange rece. Pur si simplu nu a dorit sa accepte ca familia lui se va destrama si nici nu dorea sa se adapteze la viitoarea situatie ce era inevitabila. Asta nu inseamna nicidecum ca era nebun. Pur si simplu nu s-a putut adapta sau nu a dorit sa faca acest lucru. Nu uitati ca a fost perfect constient si si-a premeditat intreaga isprava.

Publicat

Rookie, am scris la un moment dat ceva despre titlu si de catre cine este pus.

Deja am obosit sa scriu pe tema asta. :(

Noi jurnalistii scriem numai prostii. Daca asta vreti sa credeti, asta credeti. :(

• Membru
Publicat

Jurnalistii cauta senzationalul: politist, fost politist, copil, etc...

Publicat

Cand saluti o persoana in uniforma este de fapt forma de respect pentru gradul acelei persoane si nu pentru ceea ce este el ca si caracter, iar cand acea persoana face o fapta reprobabila, gradul si uniforma n-au nici-o vina ci omul care le imbraca dar din pacate marea masa a cetatenilor inca nu inteleg acest lucru.

• Apreciez 1
Publicat

Rookie, am scris la un moment dat ceva despre titlu si de catre cine este pus.

Deja am obosit sa scriu pe tema asta. :(

Noi jurnalistii scriem numai prostii. Daca asta vreti sa credeti, asta credeti. :(

Chiar daca ai auzit multe bancuri cu politisti, sper sa nu fii atat de naiva incat sa si crezi ... sunt doar bancuri.

Initial, ai incercat sa ne aburesti, prin acel post citat de mine mai sus, unde ne povestesti despre niste "reguli de redactare pe care trebuie sa le respectati volens nolens" si conform carora trebuie sa identificati cat mai bine persoana ... mda

Dupa care cand ceilalti colegi au adus in discutie desele articole ce incep cu "fiul unui politist", ai dat-o la intors si ai "recunoscut" ca titlurile sunt alese de sefii vostrii, iar cel ce redacteaza articolul nu are nicio vina.

Chiar daca ai obosit, eu iti spun ca toata treaba tine de aceea obsesie a jurnalistilor pentru "senzational". Nu are nicio legatura cu obiectivitatea, deontologia profesionala sau daca lezeaza in mod nedrept interesele ori sentimentele cuiva, important e sa fie ceva senzational si pentru asta, majoritatea jurnalistilor "ar calca si peste cadavre".

Nu ti-o spun cu rautate si sper sa nu te superi, dar totusi nu ne insulta inteligenta ... :clip:

• Apreciez 3
  • Displace 1
Publicat

Dragii mei, v-am solicitat sa continuati discutia pe topicul adecvat, se poate?

Ar fi mai interesant daca am incerca sa aflam de ce s-a ajuns aici, adica ce lucruri pot determina un om sa faca un astfel de gest, poate mai invatam si noi cate ceva!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.