Jump to content
POLITISTI.ro

Reinnoire permis expirat


florinbaiduc

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Permisul de conducere mi-a expirat, eu locuind in strainatate. Din pacate nu ma pot intoarce in Romania decat odata la unul-doi ani. Mai am un permis eliberat in tara unde locuiesc (Japonia), dar pentru calatoriile din Europa as prefera sa-mi innoiesc si sa folosesc permisul romanesc, expirat (nu am dreptul de a conduce cu cel japonez, si-mi trebuie permis international, valabil din pacate numai un an). Poate cineva explica procedura legala pentru aceasta operatiune?

 

Va multumesc,

Florin.

Link to comment

Este ilegal sa deti simultan 2 permise de conducere nationale.

Curios este ca atunci cand ai obtinut permisul in Japoinia nu ti l-a cerut pe cel romanesc

Link to comment

Ilegal unde?

 

In Japonia, nu e chiar de loc ilegal. E ilegal in schimb sa se retina documentele eliberate de alta tara. In Romania cel japonez oricum nu poate fi folosit, si practic nu are nici o valoare legala, si tot la fel, nu e ilegal nici in Romania sa am permis japonez...

 

Are cineva experienca intr-o situatie similara, cu reinnoirea permisului expirat, si-mi poate fi de ajutor cu o explicatie

Link to comment
 • Moderator

E ilegal in schimb sa se retina documentele eliberate de alta tara.

Eşti sigur?

În România te asigur că se reţin şi permisele de conducere eliberate de autorităţi străine.

Link to comment

Ilegal unde?

 

In Japonia, nu e chiar de loc ilegal. E ilegal in schimb sa se retina documentele eliberate de alta tara. In Romania cel japonez oricum nu poate fi folosit, si practic nu are nici o valoare legala, si tot la fel, nu e ilegal nici in Romania sa am permis japonez...

 

Are cineva experienca intr-o situatie similara, cu reinnoirea permisului expirat, si-mi poate fi de ajutor cu o explicatie

 

Nu stiu daca e ilegal in Japonia sa ti se retina permisul. Oricum acolo trebuie sa circuli cu permis international, primele 3 luni, si te supui legilor japoneze, dar uiti sa spui ca in anumite cazuri te pot deporta

.

Nu inteleg de ce nu poti circula in Europa cu permis japonez si permis international, caci in Japonia poti circula cu permis international; ar trebui sa fie posibil si invers.

 

La fel, stiu ca in cazul in care se schimba permisul intr-unul japonez (sunt permise care se convertesc direct in japonia fara sa mai fie nevoie de un examen), cel original se retine de autoritati. Daca ar fi voie cu mai multe permise de conducere, nu vad de ce ar trebui retinut cel initial.

Link to comment

Permisul japonez l-am obtinut in baza celui romanesc+ o traducere legalizata. Ei nu-mi pot retine permisul romanesc, si nici eu oricum nu-l pot folosi. La fel in Romania - pot merge cu permis international+ japonez, sau cu un permis reinoit romanesc. Nu-mi va retine nimeni permisul japonez (de asta sunt sigur), atata timp cat eu am actele legale... problema e ca permisul meu romanesc a expirat, si nu stiu cat dureaza procedura de reinnoire (sau daca se mai poate reinnoi dupa unul-doi ani, de exemplu)...

 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Citeste legea si ai să te convingi că în România este interzisă detinerea simultană a două permise. La fel si în privinta retinerii, indiferent din ce tară a fost eliberat, permisul de conducere poate fi retinut.

Link to comment

Mda, așa e...ce chestie. Bănuiesc că e pentru a evita cazurile in care cineva foloseste un al doilea permis, având unul reținut... eu stiind ca nu e valabil cel japonez nici nu intenționam să-l folosesc (şi oricum, nu are nici o singura literă din alfabetul latin). Până acuma am circulat exclusiv (evident) cu cel romanesc, fără probleme...

Dacă nu-l folosesc, un al doilea permis (adică îl la acasă) nu mai poate fi reținut...dar bănuiesc ca e un fals în vreun act unde tre' sa specific că nu mai am alt permis... în cazul meu asta e o lege proastă...

Link to comment
 • Moderator

Pari un pic cam disperat să găseşti o modalitate prin care să ocoleşti prevederile legii. Păcat, ar fi trebuit să capeţi o altă mentalitate dacă tot ai stat pe acolo.

Link to comment

Ti-a luat mult sa ajungi la aceasta e concluzie? Sau nu cumva îti închipui că un anumit statut îti da dreptul la o atitudine condescendentă (nepermisă de astfel într-o discuție civilizată). Observatia mea e destul de validă, arata timp cât actul japonez nu e valid, şi nu poate fi oricum folosit in Romania, nu ar trebui să existe un motiv valid pentru anularea acestuia (şi a contractelor de asigurare semnate aici în baza lui) doar pentu a prelungi un permis romanesc...

 • Downvote 3
Link to comment
 • Moderator

Nu mi-a luat deloc mult timp, eşti mult mai previzibil decât îţi imaginezi. 

Observaţiile tale, deşi trăieşti cu impresia că pentru noi sunt inedite, îmi pare rău să te dezamăgesc, nu sunt. Nici măcar nu ai proprietatea termenilor pe care-i foloseşti, nu se anulează nimic, se preschimbă, e o diferenţă majoră. Dar nu-i nimic, tu continuă să faci pe deşteptul ... 

Link to comment
 • Moderator

@florinbaiduc

E clar pentru oricine citeşte aici că eşti doar individ fără scrupule, fără caracter, care caută tot felul de motive şi justificări să nu respecte legea.

Suntem scârbiţi de astfel de ipocriţi care ne fac de râs peste tot. Din cauza unuia ca tine, cu mentalitate de buricul pământului şi care consideră că respectarea legii e opţională, sunt catalogaţi românii în străinătate ca nişte scursuri.

Legea e foarte clară, nu ai dreptul să deţii mai multe permise şi ai obligaţia să predai autorităţilor unul dintre ele. Nu au nicio importanţă justificările penibile pe care le înşiri aici, iar până când vei intra în legalitate, eşti doar un individ care încalcă legea şi nu merită respect.

 • Upvote 1
Link to comment

Florinbaiduc-san

Exista o lege pe care esti cam obligat sa o respecti.

Cum nu poti folosi permisul japonez? Cu ajutorul permisului international, care e de fapt o traducere, poti circula in toata lumea.

Si sa stii ca nu numai in Romania exista interdictia de a poseda 2 permise de conducere.

Tu ai spus, "as prefera", ti s-a raspuns, "nu e legal", atunci ai posibilitatea sa conduci cu permisul japonez cu ajutorul permisului international eliberat de clubul din Japonia. Un an. Daca stai mai mult in tara, il preschimbi pe cel japonez in romanesc, si cand te intorci in Japonia, mergi in sens invers.

Cum o dai, nu ti se retrage dreptul de a conduce in nici una dintre tari.

E greu sa pricepi asta?

Link to comment

Mă rog, chiar în primul mesaj am scris că ştiu că pot circula cu permisul internațional. Alternativa la toata tevatura asta anuală e folosirea unui permis romanesc valabil 10 ani în România şi al celui japonez în japonia. e clar ca asta nu e legal (desi e aiuristic) așa că nu se poate, cu asta basta... observatiile complet nelalocul lor a "domnului" psiholog amator de mai sus pot fi ignorate în liniște...încetează să vezi un infractor în oricine,e un mare defect profesional... toate cele bune.

 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

Vezi de treabă, că observaţiile sunt cât se poate de pertinente. Un individ care nu respectă legea nu merită absolut deloc respect, iar dacă nu te ajută intelectul să pricepi, te informez că aici nu suntem la serviciu şi drept urmare nu suntem obligaţi să-ţi cântăm în strună. Vei primi dispreţul pe care îl meriţi atât timp cât încalci legea. Până în momentul în care vei pricepe acest aspect, caută alte site-uri unde să-ţi etalezi ifosele.

Link to comment
 • 5 years later...

Buna ziua. In ianuarie m-a fost retinut in judetul Prahova dreptul de a conduce, eu avand de fapt doar o dovada, permisul fiind expirat. Cum procedez pentru reinnoire si reestituire? Merg la Bucuresti sau la Prahva? Fizic cei de la Prahova nu au nimic sa-mi restituie... iar permisul trebuie reinnoit. Multumesc

 

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua, va rog mult spuneti-mi ce trebuie sa fac, ce acte imi trebuiesc la reinnoirea permisului auto (B) care mi-a expirat de aprox 4 ani. Vechiul permis a fost facut pe Campina, intre timp m-am mutat in Bucuresti si am buletin de Bucuresti.

Link to comment
 • Moderator

Autoritatea competentă să efectueze eliberarea şi preschimbarea permiselor de conducere în România este Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sub coordonarea DIRECŢIEI REGIM PERMISE DE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR - drpciv.ro şi nu Poliţia Română. 
Încă din august 2000, în România activităţile de înmatriculare şi evidenţă a vehiculelor rutiere, emiterea şi evidenţa permiselor de conducere au fost transferate de la Poliţia Română - Direcţia poliţiei rutiere către Serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, structuri organizate în cadrul prefecturilor judeţene şi al Prefecturii municipiului Bucureşti, care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română. În concluzie orice lămuriri cu privire la preschimbarea sau eliberarea permiselor de conducere trebuie solicitate autorităţilor competente, nu poliţiei.

Link to comment
 • 7 months later...

Dacă permisul de conducere este luat in Spania și când a venit în România nu la schimbat la timp .Ce probe trebuie să de-a pentru a fii din nou in regula cu permisul de conducere ?trebuie să de-a orașul ,sala sau amândouă probe?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.