Jump to content
POLITISTI.ro

Putin ajutor cu birocratia


chooseanotheruser

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Am nevoie de putina indrumare din partea voastra, m-am hotarat sa-mi cumpar o masina (prima de altfel) si sunt putin in negura cu atata birocratie.

 

Automobiliul este neinscris, adus de prin Austria. Romanul care il are momentan mi-a zis ca o sa il declare la primarie in ziua cand o sa il iau incat sa poata sa ii scoata primul rand de nr rosii si sa imi elibereze fiscal. Banuiesc ca daca apeleaza la procedeul asta omul nu are un contract de v/c in prealabil cu austriacul si recurge la tactici samsaresti care sunt dincolo de domeniul meu de interes.

 

Intrebarea mea este daca in urma incheierii contractului de v/c intre mine si roman, atunci cand o sa inmatriculez definitiv masina am nevoie si de fiscal de la austriac sau cel de la roman imi este suficient?

 

Imi cer scuze daca dilema mea aduce atingere normelor etice ale forumului dar am nevoie de ajutorul vostru.

 

Va multumesc!

Link to comment
  • Moderator

Presupusa birocraţie pe care o invoci, la fel ca şi orice problema legată de înmatriculări NU au nicio legătură cu Poliţia Română, cu poliţiştii şi competenţele lor. 

Serviciile de înmatriculări nu mai fac parte din Poliţia Română de ani buni, ele au fost descentralizate şi chiar dacă cetăţeanul nu realizează, sunt mult mai aproape de nevoile sale, îi înţeleg mult mai bine problemele şi evident sunt mult mai eficiente decât în vremurile în care făceau parte din Poliţia Română (cel puţin aşa spun politicienii şi acestea au fost argumentele când s-a făcut această descentralizare). De asemenea problemele legate de fiscal, taxe, impozite, etc nu au nicio legătură cu Poliţia Română, ci ţin de autorităţile locale, respectiv primării, prefecturi şi consilii locale ori judeţene.

Din aceste motive va trebui să-i încânţi cu scuzele ironice pentru atingerea normelor etice ale forumului, pe cei ce au competenţe pe aceste linii.

Acest topic se închide.

  • Upvote 3
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.