Jump to content
POLITISTI.ro

Congresul CNP

mihaitoma

Recommended Posts

Punct de vedere exprimat de un participant la Congresul C.N.P.

Materialul a fost postat pe forumul de discuţii al paginii www.cnpromania.ro

Am asteptat sa se aseze lucrurile inainte de a scrie ceva prea virulent si poate bine am facut. Acum mi s-au mai limpezit lucrurile si pot sa tratez acest Congres extraordinar al CNP dintr-o perspectiva mai obiectiva.

Dupa acea seara de pomina de 9 aprilie m-am lamurit cu greu la ce am asistat, DAR M-AM TREZIT BRUSC CAND AM AJUNS LA MINE LA IPJ SI NU AM AVUT PREA MULTE CUVINTE SA JUSTIFIC FARSA LA CARE AM PARTICIPAT.

LA INTREBARILE INSISTENTE ALE COLEGILOR, SEFI SAU SIMPLI MEMBRI, MI-A FOST RUSINE CA NU AM CE SA LE SPUN SI CA NU AM LUAT ATITUDINE. CHIAR MA GANDESC LA DEMISIE, SI ASA MAI AM NUMAI UN AN DE MANDAT, DAR M-AM GANDIT SA FAC UN SERVICIU COLEGILOR INAINTE DE A MA RETRAGE, INFORMANDU-I DESPRE CE MANGAFALE SI FARSORI AU AJUNS SA CONFISTE CNP-UL! IN CEEA CE URMEAZA NU-I APAR PE DOBRESTI, M-A REVOLTAT PROFUND CE S-A INTAMPLAT CU PROCEDURA URMATA, MORALA SI LEGALITATEA EI.

INCALTEA SA NU APUCE SA SE BUCURE PREA MULT FARSORII SI REBELII CNP!

Acestea m-au facut sa ma gandesc la inceperea unei dezbateri pe acest subiect:

1. a fost cel mai dezamagitor eveniment de la constituirea acestei organizatii, prin prisma FARSEI LA CARE AM ASISTAT SUB ASEPECT ORGANIZATORIC SI LEGAL!

O mana de oameni a organizat un congres extraordinar pentru a-si satisface ambitiile si razbunarea pe doi oameni, presedintele Dobrescu si sotia sa, care le-au fost tovarasi ani de zile si acum au decis sa-i indeparteze ca sa acapareze puterea intr-un stil nord-african, bananier, dar prin fortarea prevederilor statutare si legale, pe baza de exagerare, calomnie si minciuna, drapata cu intentii bune ca cinstea, corectitudinea si morala. Fortarea consta si in faptul ca nu s-a permis o informare corecta, neutra si independenta asupra faptelor celor doi, asa cum fac simuland macar democratia sefii nostri cand vor sa sanctioneze pe cineva, cercetandu-l, trimitandu-l in fata unui consiliu de judecata si abia apoi hotarandu-i soarta. Aici a fost o condamnare premeditata la o singura pedeapsa: destituirea prin orice mijloace. Si aceste mijloace s-au dovedit a fi cvasilegale, nedemocratice si pana la urma contestabile.

2. Este prima activitate publica, asociativa, intitutionala, IN CARE ORGANUL SUPREM DE CONDUCERE, CONGRESUL, NU ESTE NICI MACAR CONSULTAT ASUPRA ORDINII DE ZI, ACEASTA FIIND IMPUSA DICTATORIAL DE VREO 10 OAMENI FARA BUN SIMT, CARE AU RACOLAT PRIN SANTAJ, MITA, POMENI, PROMISIUNI PENTRU AJUTOARE SAU FUNCTII VIITOARE NISTE SUSTINATORI VENALI SI OBRAZNICI CARE AU IMPUS CU FORTA UN SINGUR PUNCT LA ORDINEA DE ZI, ELIBERAREA DIN FUNCTIE A SOTILOR DOBRESCU.

AU INCERCAT SA SE OPUNA PRESEDINTELE CONSILIULUI DEPARTAMENTAL AL CNP DIN POLITIA DE FRONTIERA, ENACHE GHEORGHE, PRESEDINTELE CT DIN IJPF TELEORMAN SAFTA MIHAITA, VICEPRESEDINTELE CNP ASOFRONIE SI ALTE VREO DOUA VOCI PALIDE, TINAND CONT CA LA CONSILIUL NATIONAL AL CNP CARE A HOTARAT CONGRESUL, AU CERUT SI ESTE INREGISTRAT IN P.V. CA TOT PERSONALUL DETASAT PERMANENT LA ORGANELE CENTRALE ALE CNP SA PREZINTE RAPOARTE DE ACTIVITATE SI IN PLUS, ACEST LUCRU A FOST CERUT DE PESTE O LUNA DE ZILE SI DE PLENUL ADUNARII CONSILIULUI DEPARTAMENTAL AL CNP DIN POLITIA DE FRONTIERA, CU ADRESA SCRISA.

NU CONTEAZA, OARE, CA ATUNCI AU SUSTINUT ASTA IN AFARA DE ENACHE SI ASOFRONIE, SI VASILE P., SI COSTE D. SI ZMAU D. SI RADU C.A.??? De ce oare acum ultimii nu au sustinut din nou acest lucru si s-au ascuns de colegi???

Cum a fost posibil ca fata de zeci de presedinti cu vechime si functii mari, fata de cativa doctori in drept, fata de juristi si judiciaristi cu experienta din sala SA SE IMPUNA NISTE NULITATI CARE CITEAU DIN HG 1305/2001 CA DIN SFINTELE MOASTE DUPA CUM AVEAU CHEF SI COMANDA, FACAND UN CIRC GALAGIOS PRIN SOARE DANIEL de la IPJ Galati sindicalist travestit, MARIN IONEL, de la acelasi IPJ Galati, presedinte al comisiei juridice si de disciplina si varf de lance al rebelilor si ambii procesomani notorii cu aere de profesori, STANCU PETRICA, de la aceeasi comisie, nimeni altul decat finul si cel adus de Dobrescu de la Cmpina la Corp cu reclama uni tanar cu mari peformante si perspective (nedovedite inca, am auzit), UTA presedinte CT la IJPF Caras Severin, expiratul presedinte al CT din IJPF ARAD, CITESCU ION, madam TATIA delegata de la Arges, fosta presedinta CNP, fosta presedinta SNPPC, cu stagii pe la informatii, fosta sefa abuziva de politie, SERBAN DANIEL presedinte CT sector 3, IONESCU COSTEL, presedinte CT la DGA, MARELE SFORAR SI INTRIGANT NEGREANU, care l-a lucrat la fel si pe fostul lui si al nostru prim-presedinte VIERIU, precum si un fost director general DGMRU - BREAZU CATALIN, debarcat acum un an odata cu mentorul sau FAINISI, aparut la drum de seara sa-si ajute sustinatorii (si MAI-ul?), precum si altii carora le va veni randul...

Nu am auzit niciodata ca un organ de conducere colectiv, un congres national, nu poate hotari prin vointa proprie ordinea de zi, fata de cea propusa de un grup de interese obscure, ce se prezinta ca un imoral CONSILIU NATIONAL.

3. Acuzele fata de cei doi au fost imprastiate de luni de zile peste tot, in scris si prin vorbe, pe internet si prin intrevederi la toate nivelele, prin reclamatii la parchet si toata conducerea ministerului, afectand grav imaginea organizatiei pentru care, chipurile, rebelii luptand din greu contra Dobrestilor. Inainte de Congres o parte dintre acestia au colindat tara pe banii vostri membri CNP napastuiti de guvernul boc cu reduceri de salariu fara numar.

4. Un subiect foarte important adus la cunostinta de Dobrescu membrilor, ca motivul declansator al procesului destituirii, a fost nereducerea salariilor cu 25% ca ale noastre, desi toti iau in plus si salariu de merit si prima de lucrari de exceptie. Vajnicii vostri aparatori ai drepturilor s/au inmuiat de tot si doar cativa au cutezat sa mai deschida subiectul, dar colateral si fara ca cei in cauza sa dea vreo socoteala, deviind de la subiect cu vorbe goale si minciuni sfruntate. NUMAI SI PENTRU ASTA, AR TREBUI SA CERETI DEMISIA TUTUROR PRESEDINTILOR CARE AU PARTICIPAT LA ACEST CONGRES - MASCARADA, COMPLICI PRIN TACERE SAU CUMPARATI CU PRIME TRIMESTRIALE TINUTE SECRETE FATA DE VOI si PRIN AGAPELE CU CARE SE TERMINA FIECARE ASEMENEA ACTIVITATE!

5. Am fost surprins de o decizie minoritara premeditata, a rebelilor organizatori cu complicitatea prezidiului condus de BREAZU, ajutat de TATIA, SERBAN, NEGREANU, UTA, IONESCU, MARIN, SOARE, et. comp. prin care la ordinea de zi nu s-a stabilit si alegerea unui alt presedinte, in cazul ca se indeplinea primul punct al acesteia, eliberarea din functie a presedintelui Dobrescu. Grabiti si numai cu vreo treime de prezenta in sala dupa vot, acestia au hotarat singuri ca presedintele este desemnat - ales de Biroul Executiv Central, ca la suspendare!?! si nu ales de Consiliul National care conduce activitatea intre congrese sau chiar de aceeasi participanti la Congres, organul suprem de conducere, care elibereaza din functie si alege membrii organelor centrale ale CNP! Dupa capul rebelilor, care au ales aceasta cale, scopul era sa nu aleaga Congresul alt presedinte decat seful rebelilor vicepresedintele Negreanu, DAR ACEASTA NU POATE FI DECAT INTERIMAR, TOT VA TREBUI IN ACEST CAZ CONVOCAT ALT CONGRES EXTRAORDINAR, CU TOT ATATA CHELTUIALA, CARE SA ALEAGA UN PRESEDINTE PENTRU UN MANDAT DE UN AN DE ZILE!

LA FEL DE IMPORTANT ERA CA ACESTE ALEGERI SA FIE ORGANIZATE SI CASTIGATE TOT DE REBELI!

CE MAI CONTEAZA CA ACEASTA PROCEDURA VA LASA MASCA PARTICIPANTII LA ACEST CONGRES - FARSA SI MAI ALES MEMBRII DIN TERITORIU, CARE SE VOR CONFRUNTA IN CURAND CU MAREA DISPONIBILIZARE! Cat de mult i-a murdarit si imbolnavit politica romaneasca!

LA FEL DE MULT M-A SOCAT CA DISPONIBILIZAREA SI REORGANIZAREA AU FOST AMINTITE DOAR IN TREACAT, CA SA SE DEVIEZE DE LA SUBIECTELE INCOMODE, CA SA SE PIARDA TIMPUL CU PAPAGALI CARE REPETA LA TOATE INTALNIRILE OBSESIILE SI BANALITATILE LOR ELECTORALE, CARE NU AU PROPUS SI NU AU STABILIT NICI O MASURA SAU O SARCINA PENTRU VIITOR!

SCOPUL FUSESE ATINS, DOBRESTII AU FOST ELIBERATI DIN FUNCTII, PUTEREA A FOST PRELUATA DE CINE TREBUIE, CE MAI CONTEAZA PROBLEMELE VOASTRE!

ASTEPT CA LA FIECARE ORGANIZATIE, CUM AM PATIT SI EU, SA FITI LUATI LA ROST CEI CARE ATI ORCHESTRAT ACEASTA MASCARADA SI PE CARE VA VOM DIVULGA IN EPISOADELE VIITOARE.

EU NU AM MAI PUTUT RABDA ATATA NEMERNICIE, IMI PASA DE ACEASTA ORGANIZATIE SI MEMBRII EI SI DE ACEEA AM HOTARAT SA DESCHID ACEASTA DISCUTIE, SA VADA TARA PE MANA CUI SE DA!

NU AM NIMIC DE CASTIGAT, NU O SA STITI CINE SUNT, DAR IN CURAND VOI LASA LOCUL ALTUIA MAI TANAR SI MAI ACTIV, SI POATE MAI HOTARAT, CARE NU RAMANE BLOCAT CA MINE SI ABIA DUPA TREI ZILE SA-MI DAU SEAMA IN CE NOROI AM FOST TARAT.

ASTEPT SI DEMISIA CELOR CARE AU AJUTAT SA SE AJUNGA AICI, SA NU MAI PARTICIPE LA ALT CONGRES IN CURAND SI SA SE COMPORTE LA FEL DE JOSNIC. CNP -UL TREBUIE CURATAT DE FARSORI SI COMPLOTISTI MEDIOCRI, AVIZI DE BANI SI DE PUTERE, CARORA NU LE PASA DE VOI. CNP NU-I AL LOR, ESTE AL NOSTRU, AL TUTUROR CELOR CARE-I PLATESC! DEMISIA PANA NU VETI FI FACUTI DE RAS LA VOI SI IN TOATA TARA! RUSINE!

Editat de Jianul la 13.04.2011 00:08

• Upvote 1
  • Downvote 1

Domnul participant , are o mandrie de rama obosita.

Nici macar nu are curaj sa spuna cine este.

Ca sunt penibili nu mai am nicio indoiala, dar de ,,primele" despre care vorbeste in calitate de presedinte CNP a beneficiat si el .

Si proceseaza cam greu daca dupa 3 zile si-a dat seama de mascarada la care a participat.

Va dati seama ca la negocieri oamenii astia din CNP care ne reprezinta abia dupa o saptamana isi dau seama ce au vrut sa spuna ,,eminentele" din MAI? :blink:

• Upvote 1

E Foarte trist ce se intampla...sa ajung un presedinte al unui BT CNP sa spuna aceste lucruri! Maine ma si retrag din CNP...

De fapt nici nu stiu de ce am stat pana acum :hmmmt:

Oricine ar fi are aprecierea mea pentru ceea ce a a spus indiferent daca a luat parte sau nu alaturi de acesti infractori care se afla la centru...

Macar in ceasul al doisprazecelea sa spuna lucrurilor pe nume!

Elvis...de ce ai zis ca nu stim cu il cheama...Mihaitoma :naughty:

oare el sa il fii scris??

Edited by sindicalistul

E uşor să ne dăm cu părerea, fără însă să ne implicăm. Facem pe "fata mare" , dar nu ezităm să folosim celelalte orificii. Omul a avut şi el un proces de conştiinţă, iar noi ce facem...? îi dăm în cap. Şi dacă ne retragem toţi din CNP, că ne-am umplut de scârbă, cine o să-l mai reformeze?

• Downvote 2

Pentru Pavel Nicu :

Nu inteleg de ce ai deschis un topic nou, ai o sectiune intreaga privind activitatea C.N.P. -ului, sper ca ai realizat lipsa de semnificatie si importanta a postarii semnate de ,, Jianu,, care nici macar nu a vrut sa isi asume responsabilitatea. Nu are rost sa umpli forumul cu aluviuni si sedimente, daca este o pubela, pardon am vrut sa spun o sectiune cu organizatia respectiva pe forumul nostru,mediata chiar de un reprezentant al CNP.