Jump to content
POLITISTI.ro

Permis conducere romanesc retinut / suspendat in strainatate


MariusIulian

Recommended Posts

Buna ziua

Am permisul de conducere reținut în Germania doresc sa știu unde ma adresez ca sa pot intra în posesia lui .

Spun ca am fost în Germania ,orașul Kreffeld  . 

Am avut scurta perioada  de vacanta . Nu am primit nimic de la Politie  (dovada sau proces verbal).Motiv fiind ca nu au rezultatele de la Medic pentru testul alcoolemiei .. A durat o săptămâna tot acest incident.

Eu a trebuit sa ma reîntorc în țara .. Am sunat aceea secție de politie din orașul Kreffeld sa întreb ce și cum.

Răspunsul polițiștilor a fost : dosarul meu este în fata unui judecător si ca  este de competenta lor și este pe mana  judecătorului.

Ok în rest mi-au spus ca îmi este suspendat și  îl trimit în țara... Dar unde si când ?

Acel domn Polițist a spus ca sunt multe dosare în acel oraș și durează , trebuie sa ma adresez Judecătorului.

Pai  eu nu stiu unde este  judecătoru, eu am fost în vacanta pentru prima oara în Germania și am stat 2 săptămâni doar.

Ce pot face? La cine  ma adresez ca sa știu cum îl recuperez.

Doresc sa știu pe cine sun cum procedez sa vad ce pățesc : :unsure:

Nu am Proces Verbal  sau Dovada.

Link to comment
  • 2 years later...

Buna ziua

va solicit rugamintea de a-mi acorda un sfat cu privire la situatia de mai jos.

La data de 01 Ian. 2017 cu ocazia unui control de rutina in Slovacia am fost depistat cu alcolemie de 0,50mg/l in aerul expirat.Urmarirea penala a fost initiata prin actiunea de retinere si limitarea libertatii personale a subsemnatului pentru o perioada de 36 de ore. La data de 02 Ian.2017, ora 14.00 Tribunalul Districtual din Ruzomberok - Slovacia a decis: punerea in libertate, expulzare pe timp de un an, interdictia de a mai conduce orice fel de autovehicul pe o perioada de 12 luni si achitarea sumei de 60 euro, reprezentand cheltuieli de judecata. Permisul urmeaza sa fie trimis autoritatilor romane, fara a se preciza intervalul de timp. Avand in vedere fapta descrisa va rog sa-mi spuneti in ce masura se reflecta in legislatia din Romania, cand si in ce conditii imi pot recupera permisul de conducere. De asemenea va rog sa ma sfatuiti daca este cazul sa aplez la ajutorul unui avocat. Va multumesc pentru ajutor. Cu siguranta nu voi mai repeta acesta experienta, perspectiva detentiei chiar si pentru o ora nu este de dorit. Cu respect. 

 

Link to comment
  • 4 weeks later...

Buna ziua,as dori sa stiu daca in urma unei amenzi de circultie,achitata pe loc in Germania in anul 2010,pot primi si suspendarea permisului permisului de conducere daca atunci nu a fost retinut.Daca este posibil atunci cine trbuia sa ma anunte de predarea lui.             Mentionez faptul ca acum imi expira valabilitatea permisului,am fost la preschimbare si de la politie mi s-a spus ca nu se poate intrucia am ceva probleme in Germania fara sa mi poata spune despre ce este vorba.Ce sa fac si cui sa ma adresez. Multumesc.    

Link to comment
  • 1 year later...

Buna seara stimati oameni. 

Pentru inceput doresc sa multumesc tuturor care isi dedica din timpul lor liber pentru a ajuta in a intelege diferite situati legislative. :)

Intrebare: Recent in Cehia mai precis in Ianuarie a acestui an m-i s-a suspendat permisul de conducere, domnii mi-au dat dovada toate bune si frumoase, acuma eu apelez si la cunostintele Dvs.  in ideea de a avea o intelegere mai ampla asupra situatiei, figurez cu drept de a conduce pe teritoriul Romaniei,  intrebarea este am dreptul cu respectiva dovada? 

Tin sa mentionez ca exact astazi 28.03.2018 am fost la serviciul politiei rutiere de care apartin si am explicat situatia mea,  domnul a fost tare dragut si mi-a raspuns ca pot conduce pe teritoriul tarii Romane cu dovada respectiva si ca figurez cu drept de a conduce VALABIL. 

Acuma apelez si la Dvs. Este posibil asa ceva? Mentionez ca am stat linistit in vederea obtinerii a unui plic sau instiintare insa nimica pana acuma si se implinesc 3 luni in 1 Aprilie, 

Multumesc tare mult pentru orice informatie :)

 

Link to comment
  • Marius changed the title to Permis conducere romanesc retinut / suspendat in strainatate
  • Moderator

Nu putem să-ţi răspundem la întrebare pentru că nu avem toate datele (nu ştim pentru ce faptă şi pe ce perioadă ţi-a fost reţinut permisul acolo), dar nu trebuie omise următoarele prevederi din Regulamentul OUG 195/2002:

Art. 213. – (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune de către poliţia rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi în cazul când titularul permisului de conducere eliberat de către autoritatea competentă din România a săvârşit o faptă pe teritoriul altui stat, iar autoritatea statului respectiv a dispus, prin hotărâre, o astfel de măsură.
(2) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se aplică pe teritoriul României numai dacă pentru fapta săvârşită legislaţia rutieră românească prevede o astfel de măsură.

Link to comment

Multumesc din suflet Marius,  apreciez ajutorul, o sa ma mai adresez odata serviciului politiei rutiere romane in vederea clarificarii situatiei deoarece fapta ispasita de mine acolo,  aici ar fi caz penal,  iar acolo doar suspendare de permis. 

Multumesc inca odata :)

Link to comment
  • 1 year later...

buna ziua am si eu o intrebare daca se poate mi-a fost suspendat permisul pe 3 ani jumatate in danemarca pentru ca am fost prins baut la volan cu o alcolemie de 2.50 alcool in sange intrebarea mea este dupa perioada de suspendare politia romana imi da inapoi permisul?sau ce se poate intanpla in cel mai rau caz?de ci mentionez ca totul sa intanplat in danemarca unde am primit prin ordin judecatoresc 3 ani jumatate permisul suspendat 4 ani interdictie in danemarca si o luna jumatate arestat nu am avut accident am fost oprit in trafic  ma intereseaza daca il primesc inapoi?va multumesc cu stima

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.